Pentru că voiam să slăbesc mai mult de 10 kg, în primele 5 zile am mâncat doar proteine: carne slabă (pui, curcan, peşte) la grătar (sau fiartă), brânză degresată (0,1%), ouă fierte (2 la 2 zile). În plus: două linguri de tărâţe de ovăz pe zi. (Eu nu am făcut galete cu ou şi brânză, ca în reţeta lui Dukan, ci le amestecam cu un iaurt mic, degresat, şi le mâncam aşa.)
Au urmat 3 săptămâni în care am mâncat, alternativ, o zi doar proteine (ca în primele 5 zile), o zi proteine şi legume, apoi iar proteine etc. Lângă cărniţa la grătar adăugam legume înăbuşite (într-o tigaie unsă cu şerveţelul îmbibat în ulei de măsline se pun rădăcinoase tăiate cuburi sau felii mari - ţelină, păstârnac, morcov - şi 2 ardei tăiaţi fâşii, şi se lasă acoperit, la foc mic, până se înmoaie legumele) sau salate proaspete, legume la grătar (vinete, ciuperci...). Tărâţele de ovăz se iau în continuare.
După aceste 3 săptămâni, am mâncat tot timpul (în fiecare zi) legume + proteine şi am introdus şi fructele, ca o masă separată. În plus, 3 linguri de tărâţe de ovăz pe zi.
Am început dieta pe 24 iunie, şi la începutul lunii septembrie, slăbisem 12 kg. Partea bună este că nu mai simţeam decât foarte rar poftă de dulciuri (la care nu rezistam înainte) şi atunci îmi cumpăram o ciocolată belgiană pentru diabetici (se găseşte la "Mega Image", la raionul pentru diete). Am continuat astfel să slăbesc fără să ţin o dietă foarte strictă, astfel că în decembrie, slăbisem 20 de kilograme. De atunci îmi menţin greutatea, chiar dacă mai mănânc şi pâine (2-3 felii pe săptămână) sau o bucăţică de plăcintă sau... mai ştiu eu ce bunătăţuri. Dukan spune să ţii o zi pe săptămână numai proteine. Eu nu am făcut asta, dar mă cântăresc o dată pe săptămână şi dacă văd că am pus 1/2-1 kg, ţin o zi-două de proteine şi s-au dus. Sper ca experienţa mea să fie de folos şi altor persoane.
SIMONA - Bucureşti