Pentru că voiam să slăbesc mai mult de 10 kg, în primele 5 zile am mâncat doar proteine: carne slabă (pui, curcan, pește) la grătar (sau fiartă), brânză degresată (0,1%), ouă fierte (2 la 2 zile). În plus: două linguri de tărâțe de ovăz pe zi. (Eu nu am făcut galete cu ou și brânză, ca în rețeta lui Dukan, ci le amestecam cu un iaurt mic, degresat, și le mâncam așa.)
Au urmat 3 săptămâni în care am mâncat, alternativ, o zi doar proteine (ca în primele 5 zile), o zi proteine și legume, apoi iar proteine etc. Lângă cărnița la grătar adăugam legume înăbușite (într-o tigaie unsă cu șervețelul îmbibat în ulei de măsline se pun rădăcinoase tăiate cuburi sau felii mari - țelină, păstârnac, morcov - și 2 ardei tăiați fâșii, și se lasă acoperit, la foc mic, până se înmoaie legumele) sau salate proaspete, legume la grătar (vinete, ciuperci...). Tărâțele de ovăz se iau în continuare.
După aceste 3 săptămâni, am mâncat tot timpul (în fiecare zi) legume + proteine și am introdus și fructele, ca o masă separată. În plus, 3 linguri de tărâțe de ovăz pe zi.
Am început dieta pe 24 iunie, și la începutul lunii septembrie, slăbisem 12 kg. Partea bună este că nu mai simțeam decât foarte rar poftă de dulciuri (la care nu rezistam înainte) și atunci îmi cumpăram o ciocolată belgiană pentru diabetici (se găsește la "Mega Image", la raionul pentru diete). Am continuat astfel să slăbesc fără să țin o dietă foarte strictă, astfel că în decembrie, slăbisem 20 de kilograme. De atunci îmi mențin greutatea, chiar dacă mai mănânc și pâine (2-3 felii pe săptămână) sau o bucățică de plăcintă sau... mai știu eu ce bunătățuri. Dukan spune să ții o zi pe săptămână numai proteine. Eu nu am făcut asta, dar mă cântăresc o dată pe săptămână și dacă văd că am pus 1/2-1 kg, țin o zi-două de proteine și s-au dus. Sper ca experiența mea să fie de folos și altor persoane.
SIMONA - București