Cum am slăbit 20 de kilograme, cu regimul Dukan

Cititor Formula AS
După foarte multe rețete de slăbit pe care le-am încercat și care dădeau rezultate doar pentru o perioadă de timp, m-am hotărât să țin regimul Dukan, cu toate că multe persoane spu­neau că ar fi periculos pentru sănătate.

Pentru că voiam să slăbesc mai mult de 10 kg, în primele 5 zile am mâncat doar proteine: carne slabă (pui, curcan, pește) la grătar (sau fiartă), brânză de­gresată (0,1%), ouă fierte (2 la 2 zile). În plus: două linguri de tărâțe de ovăz pe zi. (Eu nu am făcut galete cu ou și brânză, ca în rețeta lui Dukan, ci le amestecam cu un iaurt mic, degresat, și le mâncam așa.)
Au urmat 3 săptămâni în care am mâncat, alternativ, o zi doar pro­teine (ca în pri­mele 5 zile), o zi proteine și le­gume, apoi iar proteine etc. Lângă căr­nița la grătar adăugam legume înă­bu­șite (într-o tigaie unsă cu șervețelul îmbibat în ulei de măs­line se pun rădă­cinoase tăiate cu­buri sau felii mari - țelină, păs­târnac, morcov - și 2 ardei tăiați fâșii, și se lasă acoperit, la foc mic, până se înmoaie legumele) sau sa­late proaspete, legume la grătar (vi­nete, ciuperci...). Tărâțele de ovăz se iau în continuare.
După aceste 3 săptămâni, am mân­cat tot timpul (în fiecare zi) legume + proteine și am introdus și fructele, ca o masă separată. În plus, 3 linguri de tă­râțe de ovăz pe zi.
Am început dieta pe 24 iunie, și la începutul lunii septembrie, slăbisem 12 kg. Partea bună este că nu mai simțeam decât foarte rar poftă de dulciuri (la care nu rezistam înainte) și atunci îmi cumpăram o ciocolată belgiană pen­tru diabetici (se găsește la "Mega Image", la raionul pentru diete). Am continuat astfel să slăbesc fără să țin o dietă foar­te strictă, astfel că în decembrie, slă­bisem 20 de kilogra­me. De atunci îmi mențin greutatea, chiar dacă mai mă­nânc și pâine (2-3 felii pe săptămână) sau o bucățică de plăcintă sau... mai știu eu ce bună­tățuri. Dukan spune să ții o zi pe săp­tă­mână numai proteine. Eu nu am fă­cut asta, dar mă cântăresc o dată pe săp­tămână și dacă văd că am pus 1/2-1 kg, țin o zi-două de proteine și s-au dus. Sper ca experiența mea să fie de folos și altor persoane.
SIMONA - București