Slăbiți cu ghimbir

Iulia Vlad
Pe vreme mohorâtă, un ceai fier­binte de ghimbir este reconfor­tant pentru trup și suflet. Dar pe lângă aceasta, studii recente realizate la Uni­versitatea din Columbia au arătat că ghimbirul vă ajută și să pier­deți din kilogra­me­le în plus. El conține gin­gerol și alte uleiuri volatile, care îi dau aro­ma iute și picantă și care stimu­lează arderea gră­si­milor, eliminarea de­șeu­rilor, toxi­nelor și a apei în exces din organism.

Cum se prepară ceaiul de ghimbir:

Ingrediente: 2 linguri de ghimbir proaspăt ras ( ghimbirul se spală bine, se curăță de coajă și se dă pe răză­toa­re), 2 căni de apă.
Mod de preparare: Puneți apa pe foc, adăugați ghimbirul. Când apa în­cepe să fiarbă, faceți focul mic și lă­sați ceaiul să mijotească aproxi­mativ 15 minute (cu capac).
Cele mai bune re­zultate se obțin dacă beți ceai de ghimbir pe sto­macul gol, între mese, 4 căni pe zi, timp de 2 săp­tămâni. Du­pă o pauză de 7 zile, puteți re­lua dieta. Pentru a in­ten­sifica efec­tele ghim­birului, consu­mați alimente ușoare, iar ultima masă a zilei să fie cu trei ore înainte de cul­care.
Dacă aveți probleme gastro-intes­ti­nale sau cardiace evitați dieta cu ghim­bir.

TABELUL CALORIILOR DE SEZON

• 1 Pizza cu ciuperci - 550 kcal.

• 1 Pizza cu șuncă - 620 kcal.

• 1 Cheesburger - 320 kcal.

• 1 Hamburger - 360 kcal.

• 1 Hot dog cu muștar - 330 kcal.

• 1 Sandvici cu brânză și șuncă - 280 kcal.

• 1 Pateu cu carne sau brânză - 270 kcal.

Atenție! Nu depășiți 600-800 kcal. pe zi.