Inepuizabilele resurse de sănătate ale naturii continuă să ne fie dezvăluite prin scrisorile cititorilor noştri. Surprinzătoare, adesea, prin ineditul lor, ele sunt garantate prin zeci de cazuri de vindecări. Puţin cunoscută şi practicată, terapia învelirii în frunze şi a expunerii ulterioare la soare coboară în timpuri străvechi, fiind regăsită în satele noastre de munte, dar şi în practicile călugărilor tibetani. Activat de căldură şi lumină solară, filtrul de clorofilă este un veritabil medicament.
Descrierea tratamentului
În lunile iunie, iulie, august şi începutul lui septembrie, în zilele însorite, între orele 13.00-15.00, vreme de 20-30 de minute se acoperă pielea întregului corp cu frunze mari de brusture. În timpul expunerii, razele solare, filtrate de clorofilă, străbat epiderma şi pătrund până în vasele de sânge, de unde sunt reflectate înapoi. În acest proces, toxinele existente pe circuitele sângelui sunt eliminate la suprafaţa pielii o dată cu transpiraţia. La acest veritabil act terapeutic participă întreg organismul, care elimină o sudaţie toxică de circa 300-400 de miligrame, în timp de 30 de minute.
Expunerea corpului se face în poziţie orizontală, cu partea dreaptă orientată în jos (întorşi pe o parte). Se recomandă ca şedinţa de expunere să se facă la început la intervale de o zi, timp de 8-10 zile, iar apoi zi de zi, până la ameliorarea şi vindecarea bolii.
Să avem în vedere necesitatea ca deshidratarea să nu fie excesivă, pentru a nu se elimina prea multe săruri de potasiu, natriu, calciu şi magneziu din organism.
În timpul şedinţelor, capul trebuie acoperit cu o pălărie cu boruri largi sau cu o umbrelă, pentru a se evita insolaţia.
Să nu vă neliniştească situaţia în care, după un interval de timp de la practicarea acestui tratament, vor apărea simptomele de eliminare pe cale bucală a unei compoziţii cu aspect purulent şi cu miros respingător. Aceasta demonstrează creşterea potenţialului organismului de a elimina toxinele ce dospeau în anumite organe interne.
După cele 30 de minute de expunere la soare sub filtru clorofilian, se face un duş cald, în timpul căruia se masează uşor mai întâi tălpile şi mâinile, apoi întregul corp.
Ce boli pot fi tratate - toate formele de reumatism, afecţiuni ale stomacului, plămânilor, intestinului, ficatului şi ale căilor urinare.
Regimul alimentar indicat în perioada terapiei cu filtru clorofilian este următorul: grâu şi alte cereale încolţite, pâine graham, de secară sau de tărâţe, lapte şi produse lactate, ouă, miere, legume, fructe, polen, propolis. Sunt interzise: carnea, fumatul, alcoolul, cafeaua şi condimentele, băuturile acidulate sau care conţin cofeină şi coloranţi sintetici.
Alte recomandări: evitaţi stresul, discuţiile agresive, stările emotive. Cultivaţi-vă credinţa în Dumnezeu şi convingerea că veţi fi sănătoşi. Pentru a avea un somn cât mai reconfortant, dormiţi pe partea dreaptă, cu capul orientat spre nord. Impuneţi-vă să staţi cât mai puţin în apropierea aparatelor electronice aflate în funcţiune (televizor, mobil, radio etc.). Organismul nostru este o antenă de absorbţie a undelor electromagnetice, care pun în alarmă sistemul nervos vegetativ.
Fie ca rândurile din prezenta scrisoare, izvorâte din speranţă in forţele tămăduitoare ale naturii, să fie spre binele şi bucuria celor aflaţi sub calvarul unor boli.
Mihai Ionaşcu - Focşani
Remedii pentru vitiligo
* Se utilizează sucul de ţelină crudă asociat cu o infuzie formată astfel: la un litru de apă clocotită se pun 20 de vârfuri înflorite de sunătoare, 10 g flori de gălbenele, 10 g sovârf, 10 g muşeţel, 10 g frunze de patlagină, 10 g frunze uscate de urzică. Dimineaţa şi seara, înainte de masă, se ia jumătate de pahar de infuzie, iar înaintea mesei de prânz se iau 2 linguri suc de ţelină. Tratamentul este de durată.
În paralel, se ţine regim lactovegetarian, se evită conservele, certurile, se fac zilnic plimbări în aer liber şi, în loc de apă, se bea ceai de cătina albă.
* Se iau 30-50 g rădăcină de ţelină tăiată mărunt, se pun în 100 g alcool de 40° şi se ţin la macerat 7-10 zile. Cu această tinctură se tamponează zonele afectate de vitiligo.
Ioana - Lupeni
Leacuri-fulger
* Arsurile se tratează cu un amestec de două linguri de ulei de măsline amestecat cu un albuş de ou. După omogenizare, se unge locul afectat.
* Colesterolul revine la valori normale dacă vreme de 20 de zile beţi zilnic două păhăruţe de vin de rozmarin (40 g flori de rozmarin se macerează într-un litru de vin roşu, vreme de patru zile).
* Colesterolul şi infarctul de miocard pot fi cu succes combătute dacă beţi zilnic zeamă de varză acră sau mâncaţi varză acră tocată mărunt.
* Constipaţia poate fi combătută cu un kilogram de mere crude sau fierte pe zi.
* Insomnia poate fi combătută cu un măr tăiat bucăţele şi fiert în 500 ml apă (pe flacară mică), până ce lichidul scade la jumătate. (Eventual, se îndulceşte cu puţină miere.)
* Memoria se fortifică prodigios dacă beţi zilnic infuzie de rozmarin. Se opăresc 15 g de flori cu 500 ml apă clocotită şi se lasă 10 minute la infuzat. Se consumă pe durata unei zile.
* Sughiţul cel mai îndărătnic trece dacă mestecaţi seminţe de mărar.
Nicolae Petre - Ploieşti
Reţete împotriva oboselii, a frigidităţii şi impotenţei
Telina si Morcovul de câmp
Întrucât numeroşi cititori ai revistei solicită tratamente de vindecare a unor afecţiuni sexuale provocate de oboseală şi stres, vă propun câteva reţete care s-au dovedit deosebit de eficiente.
Recomandări generale: se bea zilnic, pe o perioadă de 2-4 săptămâni, dimineaţa şi seara, cu cel puţin 15 minute înainte de masă, câte o cană de 250 ml de ceai din flori de morcov de câmp. Concomitent, se consumă şi macerat din rădăcini de ţelină şi seminţe de ovăz.
Modul de preparare a reţetelor
* Ceaiul din flori de morcov de câmp (Daucus carota): se infuzează seara două linguriţe cu vârf de flori tocate sau netocate de morcov de câmp cu 0,5 litri apă fierbinte (înainte să dea în clocot). Jumătate din această cantitate de ceai se consumă seara, iar cealaltă cantitate de ceai se bea dimineaţa. Este bine ca ceaiul să fie cald şi neîndulcit sau uşor îndulcit, dar numai cu miere de albine.
* Maceratul din rădăcini de ţelină şi seminţe de ovăz: se curăţă rădăcinile de ţelină (cantitatea lor trebuie să ocupe o treime dintr-un borcan), se spală cu apă rece, se taie în felii mici, apoi se dau prin maşina de tocat carne şi se introduc într-un borcan. În alt borcan, de aceeaşi capacitate, se pun seminţe de ovăz nedecorticate (şi cantitatea lor trebuie să ocupe o treime din vas), iar peste ele se pune apă rece până se umple borcanul. Se amestecă cu o lingură de lemn. (Seminţele de ovăz se dau prin maşina de măcinat cafea, dar prin rotirea rotorului numai de două-trei ori, ca să nu se transforme în făină.) Atât rădăcinile de ţelină, cât şi seminţele de ovăz se lasă la macerat fix 24 de ore, după care fiecare macerat se strecoară separat (prin tifon), apoi se amestecă în părţi egale. Amestecul trebuie consumat în răstimpul a două zile, după care se prepară cantităţi noi. Se consumă 1-1,5 litri de macerat pe zi.
Recomandări: e bine ca acest tratament să se repete de mai multe ori în decursul unui an, cu pauze de 1-2 luni. Tratamentul cu rădăcini de ţelină şi seminţe de ovăz dă rezultate deosebite şi în următoarele afecţiuni: surmenaj, digestie deficitară, inapetenţă, insuficienţă suprarenală, colici renale, reumatism, gută, litiază renală şi vezicală, afecţiuni pulmonare, hepatice, splenice, demineralizare, diabet, obezitate, insomnie, sterilitate, insuficienţă tiroidiană, astenie fizică şi nervoasă, diferite forme de cancer, circulaţia proastă a sângelui, detoxifiere, regenerare sanguină, gripe, răceli, bronşite, eliminarea gazelor intestinale, drenarea bilei, hipertensiune, normalizarea ciclului menstrual, eliminarea viermilor intestinali, hidropizie, retenţie urinară, ulcer gastric, afecţiuni cardiace.
Ing. Ioan Groza - Arad