Sănătate cu frunze verzi

Cititor Formula AS
Când soarele și brusturii fac minuni

Inepuizabilele resurse de sănătate ale naturii con­tinuă să ne fie dezvăluite prin scrisorile cititorilor noștri. Surprinzătoare, adesea, prin ineditul lor, ele sunt garantate prin zeci de cazuri de vindecări. Puțin cunos­cută și practicată, terapia învelirii în frunze și a expu­nerii ulterioare la soare coboară în timpuri străvechi, fiind regăsită în satele noastre de munte, dar și în prac­ticile călugărilor tibetani. Activat de căldură și lumină solară, filtrul de clorofilă este un veritabil medicament.
Descrierea tratamentului
În lunile iunie, iulie, august și începutul lui sep­tembrie, în zilele însorite, între orele 13.00-15.00, vre­me de 20-30 de minute se acoperă pielea întregului corp cu frunze mari de brusture. În timpul expunerii, razele solare, filtrate de clorofilă, stră­bat epiderma și pătrund până în vasele de sânge, de unde sunt re­flectate înapoi. În acest proces, toxi­nele existente pe circuitele sângelui sunt eliminate la suprafața pielii o dată cu transpirația. La acest veritabil act terapeutic participă întreg orga­nismul, care elimină o sudație toxică de circa 300-400 de miligrame, în timp de 30 de minute.
Expunerea corpului se face în po­ziție orizontală, cu partea dreaptă ori­entată în jos (întorși pe o parte). Se recomandă ca ședința de expunere să se facă la început la intervale de o zi, timp de 8-10 zile, iar apoi zi de zi, până la ameliorarea și vindecarea bolii.
Să avem în vedere necesitatea ca deshidratarea să nu fie excesivă, pentru a nu se elimina prea multe să­ruri de potasiu, natriu, calciu și magneziu din organism.
În timpul ședințelor, capul trebuie acoperit cu o pălărie cu boruri largi sau cu o umbrelă, pentru a se evita insolația.
Să nu vă neliniștească situația în care, după un interval de timp de la practicarea acestui tratament, vor apărea simptomele de eliminare pe cale bucală a unei compoziții cu aspect purulent și cu miros respingător. Aceasta demonstrează creșterea potențialului organis­mului de a elimina toxinele ce dospeau în anumite organe interne.
După cele 30 de minute de expunere la soare sub filtru clorofilian, se face un duș cald, în timpul căruia se masează ușor mai întâi tălpile și mâinile, apoi în­tregul corp.
Ce boli pot fi tratate - toate formele de reumatism, afecțiuni ale stomacului, plămânilor, intestinului, fica­tului și ale căilor urinare.
Regimul alimentar indicat în perioa­da terapiei cu filtru clorofilian este ur­mă­­torul: grâu și alte cereale încolțite, pâine graham, de secară sau de tărâțe, lap­te și produse lactate, ouă, miere, le­gume, fructe, po­len, propolis. Sunt inter­zise: carnea, fumatul, alcoolul, cafeaua și condi­men­tele, băuturile acidulate sau care conțin cofeină și coloranți sintetici.
Alte recomandări: evitați stresul, discuțiile agresive, stările emotive. Cul­tivați-vă credința în Dumnezeu și con­vin­gerea că veți fi sănătoși. Pentru a avea un somn cât mai reconfortant, dor­miți pe partea dreaptă, cu capul orientat spre nord. Impuneți-vă să stați cât mai puțin în apropierea aparatelor electro­nice aflate în funcțiune (televizor, mobil, radio etc.). Organismul nostru este o antenă de absorbție a undelor electromagnetice, care pun în alarmă sistemul nervos vegetativ.
Fie ca rândurile din prezenta scrisoare, izvorâte din speranță in forțele tămăduitoare ale naturii, să fie spre binele și bucuria celor aflați sub calvarul unor boli.
Mihai Ionașcu - Focșani

Remedii pentru vitiligo

* Se utilizează sucul de țelină crudă asociat cu o infuzie formată astfel: la un litru de apă clocotită se pun 20 de vârfuri înflorite de su­nătoare, 10 g flori de gălbe­nele, 10 g sovârf, 10 g mușețel, 10 g frunze de patlagină, 10 g frunze uscate de urzică. Dimi­neața și seara, înainte de masă, se ia jumătate de pahar de in­fu­zie, iar înaintea mesei de prânz se iau 2 linguri suc de țelină. Tratamentul este de durată.
În paralel, se ține regim lactovegetarian, se evită con­servele, certurile, se fac zilnic plimbări în aer liber și, în loc de apă, se bea ceai de cătina albă.
* Comprese sau bandaje fixe, aplicate cu un unguent obținut din gălbenuș de ou fiert foarte tare, apoi încălzit la flacăra unei lumânări. Iată cum proce­dați: gălbenușul se înfige într-o furculiță sau pe o andrea și se ține deasupra flăcării de la lumânare. Gălbenușul încălzit va da picături de "suc", care tre­buie adunat pe o farfurie sau ceașcă. Cum obser­vați că picătura gălbenușului prăjit la foc se mărește, pu­neți un vas dedesubt. După ce cade prima picătură, o așteptați pe următoarea. Este nevoie de mult timp, dar unguentul obținut este prețios și dă rezultate pe mă­sură. Cantitatea de ouă se alege în funcție de su­prafața de piele atinsă de boală. Uneori, sunt sufi­ciente două ouă, alteori o sută de ouă sau doar două­sprezece. Cu unguentul obținut se unge un tifon steril și se aplică pe locul bolnav. Se schimbă o dată pe zi sau, și mai bine, o dată la două zile. Să nu se fixeze bandajul decât dacă persoana trebuie să mun­cească, deoarece absoarbe unguentul prețios. În cazul folo­si­rii bandajului, să se folosească o hârtie cerată, care să împiedice absorbirea unguentului de tifon sau fașă. Să se continue tratamentul cu multă răbdare.
* Se iau 30-50 g rădăcină de țelină tăiată mărunt, se pun în 100 g alcool de 40° și se țin la macerat 7-10 zile. Cu această tinctură se tamponează zonele afectate de vitiligo.
Ioana - Lupeni

Leacuri-fulger

* Arsurile se tratează cu un amestec de două linguri de ulei de măsline ames­te­cat cu un albuș de ou. După omogenizare, se unge locul afectat.
* Colesterolul revine la valori normale dacă vreme de 20 de zile beți zilnic două păhăruțe de vin de rozmarin (40 g flori de rozmarin se macerează într-un litru de vin roșu, vreme de patru zile).
* Colesterolul și infarctul de miocard pot fi cu succes combătute dacă beți zilnic zeamă de varză acră sau mâncați varză acră tocată mărunt.
* Constipația poate fi combătută cu un kilogram de mere crude sau fierte pe zi.
* Insomnia poate fi combătută cu un măr tăiat bucățele și fiert în 500 ml apă (pe flacară mică), până ce lichidul scade la jumătate. (Eventual, se îndulcește cu puțină miere.)
* Memoria se fortifică prodigios dacă beți zilnic infuzie de rozmarin. Se opăresc 15 g de flori cu 500 ml apă clocotită și se lasă 10 minute la infuzat. Se consumă pe durata unei zile.
* Sughițul cel mai îndărătnic trece dacă mestecați semințe de mărar.
Nicolae Petre - Ploiești

Rețete împotriva oboselii, a frigidității și impotenței
Telina si Morcovul de câmp


Întrucât numeroși cititori ai revistei solicită trata­mente de vindecare a unor afecțiuni sexuale pro­vocate de oboseală și stres, vă propun câteva rețete care s-au dovedit deosebit de eficiente.
Recomandări generale: se bea zilnic, pe o perioadă de 2-4 săptămâni, dimineața și seara, cu cel puțin 15 minute înainte de masă, câte o cană de 250 ml de ceai din flori de morcov de câmp. Concomitent, se consumă și macerat din rădăcini de țelină și semințe de ovăz.
Modul de preparare a rețetelor
* Ceaiul din flori de morcov de câmp (Daucus ca­rota): se infuzează seara două lingurițe cu vârf de flori tocate sau netocate de morcov de câmp cu 0,5 litri apă fierbinte (înainte să dea în clocot). Jumătate din această cantitate de ceai se consumă seara, iar cealaltă cantitate de ceai se bea dimineața. Este bine ca ceaiul să fie cald și neîn­dulcit sau ușor îndulcit, dar nu­mai cu miere de albine.
* Maceratul din rădăcini de țelină și semințe de ovăz: se curăță rădăcinile de țelină (can­titatea lor tre­buie să ocupe o treime dintr-un borcan), se spa­lă cu apă rece, se taie în felii mici, apoi se dau prin mașina de tocat carne și se introduc într-un borcan. În alt borcan, de aceeași capacitate, se pun semințe de ovăz nedecor­ti­cate (și cantitatea lor trebuie să ocupe o treime din vas), iar pes­te ele se pune apă rece până se umple borca­nul. Se amestecă cu o lingură de lemn. (Semințele de ovăz se dau prin mașina de măcinat cafea, dar prin roti­rea rotorului numai de două-trei ori, ca să nu se trans­forme în făină.) Atât rădăcinile de țelină, cât și semin­țele de ovăz se lasă la macerat fix 24 de ore, după care fiecare macerat se strecoară separat (prin tifon), apoi se ames­tecă în părți egale. Amestecul trebuie consumat în răs­timpul a două zile, după care se prepară cantități noi. Se consumă 1-1,5 litri de macerat pe zi.
Recomandări: e bine ca acest tratament să se repete de mai multe ori în decursul unui an, cu pauze de 1-2 luni. Tratamentul cu rădăcini de țelină și semințe de ovăz dă rezultate deosebite și în următoarele afecțiuni: surmenaj, digestie deficitară, inapetență, insuficiență suprarenală, colici renale, reumatism, gută, litiază rena­lă și vezicală, afecțiuni pulmonare, hepatice, sple­nice, demineralizare, diabet, obezitate, insomnie, ste­rilitate, insuficiență tiroidiană, astenie fizică și ner­voasă, dife­rite forme de cancer, circulația proastă a sângelui, deto­xi­fiere, regenerare sanguină, gripe, ră­celi, bronșite, eli­mi­narea gazelor intestinale, drenarea bilei, hiper­ten­siune, normalizarea ciclului menstrual, eliminarea viermilor intestinali, hidropizie, retenție urinară, ulcer gastric, afecțiuni cardiace.
Ing. Ioan Groza - Arad