Stimată doamnă, vă pot enumera multe cazuri asemănătoare cu al dvs., în care argila ALGO a dus la diminuarea sau retragerea totală a nodulilor tiroidieni. Utilizarea argilei în această situaţie impune atât o cură internă (de minimum 3 luni), cât şi aplicarea de cataplasme pe zona tiroidiană - zilnic, înainte de culcare. Cataplasmele trebuie să fie de circa 1 cm grosime şi să acopere întreaga zonă a glandei tiroide, pentru a acţiona corespunzător. În arhiva de pe internet a revistei "Formula AS" veţi găsi, cu siguranţă, multe declaraţii ale utilizatorilor, care îmi pot confirma afirmaţiile. Vă sfătuiesc să nu mai folosiţi absolut deloc sare iodată, deoarece există o diferenţă majoră între iodul natural şi cel sintetic! Organismul uman are mare nevoie de iod natural (care se găseşte, de regulă, în alimentele de origine marină - peşte, fructe de mare etc., dar şi în sarea de mare nerafinată). Experimentele făcute pe loturi de voluntari din diverse ţări ale lumii au demonstrat că iodul sintetic, introdus în sarea rafinată, poate să ducă la dereglarea funcţiei glandei tiroide şi la pleiada de probleme ce decurg de aici, inclusiv la apariţia cancerului tiroidian! Faptul că nodulul este vascularizat reprezintă un avantaj pentru dvs., pentru că tratamentul cu argilă este mult mai eficient dacă organul bolnav este alimentat cu sânge. Veţi constata că, pe lângă diminuarea sau dispariţia nodulului, se va îmbunătăţi simţitor şi funcţia tiroidei, care după circa trei luni ar trebui să intre în parametri normali. Nu vă impacientaţi dacă în prima săptămână de utilizare vor apărea semne de aparentă deteriorare a funcţiei tiroidiene! Acestea sunt primele dovezi ale vindecării! Vă rog să mă contactaţi la tel. +40.788.23.38.73 pentru a-mi da adresa dvs., ca să vă pot expedia (prin colet poştal), doza de argilă necesară curei. De asemenea, puteţi comanda argila ALGO direct la tel. +40.258.86.56.77 sau la adresa: Str. Octavian Goga nr. 2A, Alba-Iulia, jud. Alba, cod 510150.
Dr. IULIANA UNGUR - medic primar, Bucureşti, tel. 021/430.27.23, 0723/85.36.09
"Cum putem vindeca un copil de amigdalită cronică cu stafilococ rezistent?"
(Răspuns pentru MARIA STEREA - loc. Garvăn, jud. Tulcea, F. AS nr. 1044)
Vă înţeleg îngrijorarea pentru băieţelul prietenei dvs. care are numai 4 ani şi i s-a stabilit diagnosticul de amigdalită cronică cu stafilococ rezistent la toate antibioticele, şi care a suferit şi o intervenţie chirurgicală pentru polipi nazali. Faptul că nu s-a pus problema amigdalectomiei, înseamnă că nu are indicaţie chirurgicală. Stafilococul este foarte răspândit în natură, în apă, aer, pământ, tegumente, animale, oameni, făcând parte din flora normală a acestora, adică este saprofit. În afara stafilococului saprofit, în rinofaringe (nasul şi cavitatea bucală) şi intestinul oamenilor sănătoşi se află şi stafilococul cu potenţial patogen. Acesta se elimină prin tuse, strănut, salivă şi, dacă organismul persoanei este sensibil, cu imunitate scăzută, poate determina îmbolnăviri diferite. La nivelul pielii, poate produce furuncule şi foliculite, la nivelul sinusurilor - sinuzite, la nivelul urechilor - otite, la nivelul plămânilor - bronhopneumonii etc. şi, în cazul de faţă, la nivelul amigdalelor - amigdalită. De multe ori, pot produce şi toxiinfecţii alimentare. Nu aţi specificat dacă acest diagnostic a fost pus înainte de operaţie sau după, pentru că, de cele mai multe ori, transmiterea poate fi directă, de la purtătorii de stafilococ, aparent sănătoşi (în creşe, grădiniţe, spitale) sau indirectă, prin aer, praf, lenjerie, jucării etc. Pe lângă tratamentul cu antibiotice, se poate încerca şi vaccinul, autovaccinul şi anatoxina stafilococică. Dar, înainte de a se trece la aceste tratamente, puteţi încerca şi tratamente fitoterapeutice, homeopatice, naturiste. Astfel, se va asigura copilului o igienă riguroasă a tegumentelor, copilul să se deprindă să se spele pe mânuţe cât mai des, să nu ţină degetul în gură, jucăriile să fie spălate mai des, totul să fie în perfectă curăţenie. Igiena cavităţii bucale are un rol deosebit. Copilul să fie învăţat să facă gargară cu infuzie de salvie. De asemenea, zilnic, va bea o cană de 250 ml cu infuzie din trei plante: nalbă, coada-calului şi codiţa-şoricelului. Iarba de smirnă, cuişoarele, seminţele de grepfruit, lămâiţă şi altele, toate cuprinse într-un preparat naturist, vor duce la distrugerea stafilococului, dacă vor fi administrate 2 capsule pe zi, înainte de masă, pentru o perioadă care va fi stabilită după o discuţie mai amănunţită. Bineînţeles, tratamentul homeopat, în acest caz, va face minuni. Şi pentru că v-aţi referit şi la "spiritualitate", aş vrea să nu uitaţi de mânăstirile din judeţul dvs. Vă doresc numai bine şi toate cele bune!
VASILE STANCIU - fitoterapeut, Bucureşti, tel. 0724/37.32.48, 0755/77.08.50
"Caut remedii pentru depresie, atac de panică şi sughiţ"
(Răspuns pentru NICOLETA - Olteniţa, F. AS nr. 1073)
Răspunsul meu priveşte sughiţul.
Contracţia repetată a muşchiului diafragm, produsă în general de o iritaţie de scurtă durată a nervului frenic, duce la inspiraţii scurte şi dese (acţiune reflexă), cu întrerupere spontană de un spasm al glotei (mai ales în timpul meselor), aerul inhalat ieşind apoi afară, printr-o fantă îngustată, cu zgomot caracteristic, producând sughiţul.
Această manifestare apare în urma ingerării rapide de alimente în timpul meselor, în cazul consumului de băuturi carbogazoase (sifon, apă minerală, Coca-Cola, Pepsi, apă tonică etc.) la cei cu stomacul plin sau care au meteorism şi la cei cu peritonite.
Mai pot fi afectate persoanele cu un sistem neurovegetativ foarte sensibil, cele emotive sau isterice, la care apar disfuncţii pasagere ale diafragmului sau ale tractului digestiv.
Atenţie! Sughiţul pasager ţine circa 30 de secunde. La persoanele la care sughiţul revine des, regulat, şi persistă câteva minute, sistemul digestiv are o disfuncţie (reflux gastroesofagian, aer în stomac, hernie hiatală etc.) sau sistemul nervos vegetativ este afectat (epilepsie, psihopatie, boala Parkinson în stadiu incipient, accident vascular minor etc.).
Tratamente - sughiţul poate fi oprit prin:
* Stimularea nervului faringian (se înghite o linguriţă de zahăr granulat).
* Se reduce distensia gastrică (se bea apă mentolată).
* Metoclopramidă 10 mg/6 ore /PO - la indicaţia medicului.
* Administrarea de Haloperidol - la indicaţia medicului.
Alte tratamente:
* Inspiraţi profund în timpul crizei, menţineţi aerul câteva secunde (apnee), apoi eliberaţi-l.
* La masă nu vă grăbiţi, mestecaţi lent.
* Nu vă "ghiftuiţi". Mâncaţi de 5 ori pe zi, mai puţin.
* Nu beţi lichide în timpul mesei, ci numai după 10-20 minute.
* Beţi rapid, cu înghiţituri mici, un pahar cu apă rece.
* Beţi ceai pentru bilă leneşă.
* Evitaţi mâncărurile grase sau cele greu digerabile.
Apelaţi la medic pentru consult de specialitate, la acupunctură, homeopatie, fitoterapie şi la un auriculoterapeut.
Alte terapii:
* Presopunctură - Aşezaţi-vă mâna stângă pe coapsă-genunchi (stând pe scaun), cu palma deschisă în sus şi, cu degetul mare de la mâna cealaltă, apăsaţi tare în centrul palmei - 2 minute. La 3 cm mai jos de stern (capul pieptului), masaţi 3 minute în sensul acelor de ceasornic.
* Auriculoterapie - cu degetul mic de la mână sau cu partea cu gumă a unui creion, masaţi uşor punctele 91 din pavilionul urechii (diafragmă) şi 57 (sistem neurovegetativ).
* Fitoterapie - un efect rapid contra sughiţului prelungit se poate obţine dacă se bea cu înghiţituri mici o ceaşcă de ceai din seminţe de mărar, 1 linguriţă plină la 200 ml apă clocotită. Se opăreşte un minut, se bea neîndulcit, fierbinte. Multă sănătate!
Dr. CĂTĂLIN LUCA - medic de medicină generală cu competenţe în Ayurveda şi apifitoterapie - Cabinet BIONATURA PLUS, tel. 0752/15.29.70, 0752/15.29.71, e-mail: contact@bionaturaplus.com
www.bionaturaplus.com
"Iubitul meu nu mai poate dormi şi nu are poftă de mâncare"
(Răspuns pentru ŞTEFANIA - Cluj, F. AS nr. 1076)
Se pare că iubitul dvs. a avut un şoc emoţional, care a dus la apariţia unor modificări insesizabile la nivel cerebral, ce nu pot fi identificate tomografic şi care sunt denumite artefacte. Îi recomand să ia timp de 3 luni următorul tratament: Biostem - câte două capsule, de două ori pe zi, pentru a regenera acea zonă, Activ Protect Zeolit - câte 3 capsule, de două ori pe zi, şi Oxigenare Celulară - conform prospectului. În paralel, preparaţi-i şi următoarea reţetă naturală: se amestecă într-o oală un litru de apă, un litru de ulei de măsline, 20 g busuioc, 20 g sânziene, 20 g sunătoare, 20 g salvie, 20 g tei, 20 g lavandă. Toate acestea se fierb la foc foarte mic, până ce apa se evaporă complet şi rămân doar uleiul şi plantele. Luaţi amestecul de pe foc, strecuraţi, stoarceţi bine plantele când se răcoresc şi vă rămâne aproape un litru de ulei. În fiecare seară, înainte de culcare, se introduc în colon, cu o pompiţă sau cu o seringă fără ac (rectal, ca în cazul clismelor), câte 20 ml din acest ulei. Trebuie să fie păstrat în intestin toată noaptea - dacă apare nevoia de a merge la toaletă, se va abţine sau se va introduce altă doză! Cu acelaşi ulei (călduţ, la temperatura corpului) se va face masaj şi pe corp. În Ayurveda, mai sunt menţionate două terapii care l-ar putea ajuta, dar nu avem aici atât spaţiu ca să le explicăm detaliat. Una dintre ele se numeşte Shirodara. Vă recomand să citiţi despre ea (există informaţii pe internet).