Răspuns pentru FELICIA ASAN - Chartres, Franța, F. AS nr. 1065 - "Cum pot scăpa de un nodul tiroidian fără operație?"

Redactia
Ing. chim. MIRCEA BOCAN - Alba Iulia, tel. 0258/86.56.77 (pt. comenzi), 0788/23.38.73

Stimată doamnă, vă pot enumera multe cazuri ase­mănătoare cu al dvs., în care argila ALGO a dus la diminuarea sau retragerea totală a nodulilor tiroidieni. Utilizarea argilei în această situație impune atât o cură internă (de minimum 3 luni), cât și aplicarea de cataplasme pe zona tiroidiană - zilnic, înainte de culcare. Cataplasmele trebuie să fie de circa 1 cm grosime și să acopere întreaga zonă a glandei tiroide, pentru a acționa corespunzător. În arhiva de pe internet a revis­tei "Formula AS" veți găsi, cu siguranță, multe decla­rații ale utilizatorilor, care îmi pot confirma afirmațiile. Vă sfătuiesc să nu mai folosiți absolut deloc sare ioda­tă, deoarece există o diferență majoră între iodul natu­ral și cel sintetic! Organismul uman are mare nevoie de iod natural (care se găsește, de regulă, în alimentele de origine marină - pește, fructe de mare etc., dar și în sarea de mare nerafinată). Experimentele făcute pe loturi de voluntari din diverse țări ale lumii au demon­strat că iodul sintetic, introdus în sarea rafinată, poate să ducă la dereglarea funcției glandei tiroide și la ple­iada de probleme ce decurg de aici, inclusiv la apariția cancerului tiroidian! Faptul că nodulul este vascula­rizat reprezintă un avantaj pentru dvs., pentru că tratamentul cu argilă este mult mai eficient dacă organul bolnav este alimentat cu sânge. Veți constata că, pe lângă diminuarea sau dispariția nodulului, se va îm­bu­nătăți simțitor și funcția tiroidei, care după circa trei luni ar trebui să intre în parametri normali. Nu vă impacientați dacă în prima săptă­mână de utilizare vor apărea semne de aparentă deteriorare a funcției tiroidiene! Acestea sunt primele dovezi ale vindecării! Vă rog să mă contactați la tel. +40.788.23.38.73 pentru a-mi da adresa dvs., ca să vă pot expedia (prin colet poștal), doza de argilă necesară curei. De ase­menea, puteți comanda argila ALGO direct la tel. +40.258.86.56.77 sau la adresa: Str. Octavian Goga nr. 2A, Alba-Iulia, jud. Alba, cod 510150.

Dr. IULIANA UNGUR - medic primar, București, tel. 021/430.27.23, 0723/85.36.09

"Cum putem vindeca un copil de amigdalită cronică cu stafilococ rezistent?"
(Răspuns pentru MARIA STEREA - loc. Garvăn, jud. Tulcea, F. AS nr. 1044)


Vă înțeleg îngrijorarea pentru băiețelul prietenei dvs. care are numai 4 ani și i s-a stabilit diagnosticul de amigdalită cronică cu stafilococ rezistent la toate antibioticele, și care a suferit și o intervenție chirurgi­cală pentru polipi nazali. Faptul că nu s-a pus pro­blema amigdalectomiei, înseamnă că nu are indicație chirurgicală. Stafilococul este foarte răspândit în na­tură, în apă, aer, pământ, tegumente, animale, oameni, făcând parte din flora normală a acestora, adică este saprofit. În afara stafilococului saprofit, în rinofaringe (nasul și cavitatea bucală) și intestinul oamenilor sănă­toși se află și stafilococul cu potențial patogen. Acesta se elimină prin tuse, strănut, salivă și, dacă organismul persoanei este sensibil, cu imunitate scă­zută, poate determina îmbolnăviri diferi­te. La nivelul pielii, poate produce fu­run­cule și foliculite, la nivelul sinusu­rilor - sinuzite, la nivelul urechilor - otite, la nivelul plămânilor - bronho­pneu­monii etc. și, în cazul de față, la ni­velul amigdalelor - amigdalită. De mul­te ori, pot produce și toxiinfecții ali­men­tare. Nu ați specificat dacă acest diag­nostic a fost pus înainte de operație sau după, pentru că, de cele mai multe ori, transmiterea poate fi directă, de la purtătorii de stafilococ, aparent sănătoși (în creșe, grădinițe, spitale) sau indirectă, prin aer, praf, lenjerie, jucării etc. Pe lângă tratamentul cu antibiotice, se poate încerca și vaccinul, autovaccinul și anatoxina stafilo­co­cică. Dar, înainte de a se trece la aceste tratamente, pu­teți încerca și tratamente fitoterapeutice, homeo­patice, naturiste. Astfel, se va asigura copilului o igienă riguroasă a tegumentelor, copilul să se deprindă să se spele pe mânuțe cât mai des, să nu țină degetul în gură, jucăriile să fie spălate mai des, totul să fie în perfectă curățenie. Igiena cavității bucale are un rol deosebit. Copilul să fie învățat să facă gargară cu infuzie de salvie. De asemenea, zilnic, va bea o cană de 250 ml cu infuzie din trei plante: nalbă, coada-calului și co­dița-șoricelului. Iarba de smirnă, cuișoarele, semințele de grepfruit, lămâiță și altele, toate cuprinse într-un preparat naturist, vor duce la distrugerea stafiloco­cu­lui, dacă vor fi administrate 2 capsule pe zi, înainte de masă, pentru o perioadă care va fi stabilită după o dis­cuție mai amănunțită. Bineînțeles, tratamentul homeo­pat, în acest caz, va face minuni. Și pentru că v-ați referit și la "spiritualitate", aș vrea să nu uitați de mâ­năstirile din județul dvs. Vă doresc numai bine și toate cele bune!

VASILE STANCIU - fitoterapeut, București, tel. 0724/37.32.48, 0755/77.08.50

"Caut remedii pentru depresie, atac de panică și sughiț"
(Răspuns pentru NICOLETA - Oltenița, F. AS nr. 1073)


Răspunsul meu privește sughițul.
Contracția repetată a mușchiului diafragm, produsă în general de o iritație de scurtă durată a nervului fre­nic, duce la inspirații scurte și dese (acțiune reflexă), cu întrerupere spontană de un spasm al glotei (mai ales în timpul meselor), aerul inhalat ieșind apoi afară, printr-o fantă îngustată, cu zgomot caracteristic, pro­ducând sughițul.
Această manifestare apare în urma ingerării rapide de ali­mente în timpul meselor, în ca­zul consumului de băuturi car­bo­gazoase (sifon, apă minerală, Coca-Cola, Pepsi, apă tonică etc.) la cei cu stomacul plin sau care au meteorism și la cei cu peritonite.
Mai pot fi afectate persoa­nele cu un sistem neurovege­ta­tiv foarte sensibil, cele emotive sau isterice, la care apar dis­func­ții pasagere ale diafrag­mu­lui sau ale tractului digestiv.
Nu în ultimul rând, anumite boli ale măduvei spinării și ale encefalului pot provoca sughițul.
Atenție! Sughițul pasager ține circa 30 de secunde. La persoanele la care sughițul revine des, regulat, și persistă câteva minute, sistemul digestiv are o dis­funcție (reflux gastroesofagian, aer în stomac, hernie hiatală etc.) sau sistemul nervos vegetativ este afectat (epilepsie, psihopatie, boala Parkinson în stadiu inci­pient, accident vascular minor etc.).
Tratamente - sughițul poate fi oprit prin:
* Stimularea nervului faringian (se înghite o linguriță de zahăr gra­nulat).
* Se reduce distensia gastrică (se bea apă mentolată).
* Metoclopramidă 10 mg/6 ore /PO - la indicația medicului.
* Administrarea de Haloperidol - la indicația medicului.
Alte tratamente:
* Inspirați profund în timpul crizei, mențineți aerul câteva secunde (apnee), apoi eliberați-l.
* La masă nu vă grăbiți, mestecați lent.
* Nu vă "ghiftuiți". Mâncați de 5 ori pe zi, mai puțin.
* Nu beți lichide în timpul mesei, ci numai după 10-20 minute.
* Beți rapid, cu înghițituri mici, un pahar cu apă rece.
* Beți ceai pentru bilă leneșă.
* Evitați mâncărurile grase sau cele greu dige­rabile.
Apelați la medic pentru consult de specialitate, la acupunctură, homeopatie, fitoterapie și la un auriculo­terapeut.
Alte terapii:
* Presopunctură - Așezați-vă mâna stângă pe coapsă-genunchi (stând pe scaun), cu palma deschisă în sus și, cu degetul mare de la mâna cealaltă, apăsați tare în centrul palmei - 2 minute. La 3 cm mai jos de stern (capul pieptului), masați 3 minute în sensul ace­lor de ceasornic.
* Auriculoterapie - cu degetul mic de la mână sau cu partea cu gumă a unui creion, masați ușor punctele 91 din pavilionul urechii (diafragmă) și 57 (sistem neurovegetativ).
* Fitoterapie - un efect rapid contra sughițului prelungit se poate obține dacă se bea cu înghițituri mici o ceașcă de ceai din semințe de mărar, 1 linguriță plină la 200 ml apă clocotită. Se opărește un minut, se bea neîndulcit, fierbinte. Multă sănătate!

Dr. CĂTĂLIN LUCA - medic de medicină generală cu competențe în Ayurveda și apifitoterapie - Cabinet BIONATURA PLUS, tel. 0752/15.29.70, 0752/15.29.71, e-mail: contact@bionaturaplus.com
www.bionaturaplus.com


"Iubitul meu nu mai poate dormi și nu are poftă de mâncare"
(Răspuns pentru ȘTEFANIA - Cluj, F. AS nr. 1076)


Se pare că iubitul dvs. a avut un șoc emoțional, care a dus la apariția unor modificări insesiza­bile la nivel cerebral, ce nu pot fi identifi­cate tomografic și care sunt denumite arte­facte. Îi recomand să ia timp de 3 luni următorul tratament: Biostem - câte două capsule, de două ori pe zi, pentru a rege­nera acea zonă, Activ Protect Zeolit - câte 3 capsule, de două ori pe zi, și Oxigenare Celulară - conform prospectului. În para­lel, prepara­ți-i și următoarea rețetă naturală: se ameste­că într-o oală un litru de apă, un litru de ulei de măs­line, 20 g busuioc, 20 g sânziene, 20 g sunătoare, 20 g salvie, 20 g tei, 20 g lavandă. Toate acestea se fierb la foc foarte mic, până ce apa se evaporă complet și ră­mân doar uleiul și plantele. Luați amestecul de pe foc, strecurați, stoarceți bine plantele când se răcoresc și vă rămâne aproape un litru de ulei. În fiecare seară, înainte de culcare, se introduc în colon, cu o pompiță sau cu o seringă fără ac (rectal, ca în cazul clismelor), câte 20 ml din acest ulei. Trebuie să fie păstrat în intestin toată noaptea - dacă apare nevoia de a merge la toaletă, se va abține sau se va introduce altă doză! Cu același ulei (călduț, la temperatura corpului) se va face masaj și pe corp. În Ayurveda, mai sunt mențio­nate două terapii care l-ar putea ajuta, dar nu avem aici atât spațiu ca să le explicăm detaliat. Una dintre ele se numește Shiro­dara. Vă recomand să citiți despre ea (există informații pe internet).