Hepatita poate fi învinsă...

Ilie Tudor
- O minune așteptată de 2 milioane de români -

"Tratamentul natural și cel alopat trebuie să coexiste"

Ziua de 28 iulie a fost aleasă de către comunitatea științifică internațională drept "Ziua Mondială a He­patitei". În preajma acestei zile, au loc diferite confe­rințe și comunicări pe tema hepatitei, se fac publice statistici și noi studii despre această afecțiune, care de la un an la altul afectează tot mai multe persoane și pro­duce o rată a deceselor tot mai ridicată. Iar această zi are o semnificație aparte pentru România - țara euro­peană cu cel mai mare procent de bolnavi cu hepatită. Mai exact, două milioane (!) de români su­fe­ră de aceas­tă afecțiune, care poate că­păta forme extrem de peri­culoase. Ce este de făcut? Am cerut sfatul unui medic cu realizări excepționale în lupta contra acestei afec­țiuni, doam­­na dr. Oti­lia Crăciun, specialist în fito­terapie și homeopatie, care a avut amabilitatea să răs­pundă între­bă­rilor noas­tre:

- Doamnă doctor, v-am so­li­citat acest interviu du­pă ce am cu­nos­cut pa­cien­ții dvs., tratați cu succes de hepatite care nu răspun­seseră ante­rior la nici un alt tratament. De ase­me­nea, știm că produsele din plante pe care le promovați au dat rezultate de ex­cepție în bolile ficatului. Totuși, nu credeți că este riscant să folosiți terapia naturală în boli cu o ase­menea gravitate, cum este hepatita C?

- De la bun început, por­niți de la o pre­misă greșită, aceea că tratamentul natural și cel de alopat se exclud. Nimic mai greșit! Cele două tratamente pot și, în unele cazuri, chiar trebuie să coexiste. Și aceasta, nu doar în hepatită, ci și în alte afecțiuni. Tratamentul hepatitei cu produsele pe care le-am conceput împreună cu colecti­vul cu care colaborez nu afectează cu nimic eficiența terapiei alopate. Pot fi luate simultan. Mai mult, s-a observat că supli­mentele Hepatosinergic 1 și 2, pe care le folosim, potențează tratamentul cu interferon și riba­virină, reducându-le în același timp efectele adverse.
Apoi, există cazuri în care medicina alopată și-a declarat, pur și simplu, neputința. De exemplu, în hepa­tita C, de care ați pomenit, tratamentul antiviral de sin­te­ză are efect în aproximativ 50% din cazuri. Pentru ju­mă­tatea pacienților care nu au reacționat la acest tra­ta­ment ce alternativă există? Pot să reia tratamentul alo­pat, dar abia după câteva luni de refacere, pentru că aceste medicamente sunt foarte agresive cu organis­mul. Și, în tot acest timp de așteptare, boala avansează, ris­cu­rile vitale fiind enorme. De altfel, există deja un număr tot mai mare de medici specializați în boli infec­ți­oase sau medicină internă, care îmi trimit cazurile dis­perate de hepatită rezistentă la tratamentul clasic, pen­tru a încerca, împreună cu pacienții lor, alternativele na­turale. Iar aceste alternative naturale dau rezultate.

- Ați spus că există mai multe alternative naturale. În afară de cele două produse pe care le-ați men­țio­nat, mai folosiți și alte remedii din plante?

- Setul de două produse, care se administrează si­multan, este o idee novatoare în domeniu, bazată pe si­nergia plantelor și mineralelor pe care le conține fie­care produs. Cu acest set, numit generic Hepato­siner­gic, acopăr o varietate impresionantă de probleme he­patice, dar, ca medic, nu mă pot baza exclusiv pe ele. În trata­mentul hepatitei este vitală, pe lângă adminis­trarea plan­telor medicinale, o alimentație sănătoasă, un stil de viață echilibrat, cu repaus suficient și cu acti­vități fi­zice suficiente, așa încât să ajute pacientul să-și men­țină tonusul fizic și psihic. Apoi, eu privesc vindecarea hepatitei în mod holis­tic, luând fiecare pacient ca pe un întreg cu trup și su­flet, cu nevoile sale individuale, care trebuie împli­nite, pentru a se putea vindeca. Dar din punct de ve­dere sufletesc, lucrurile sunt mai subtile și trebuie tratate direct, la nivel emo­țional și spiritual.

"Alături de factorul fizic, care este virusul, există mereu și unul emoțional, decisiv pentru evoluția bolii"

- Vreți să spuneți că pentru tratarea unei boli pro­duse de un virus, cum este hepatita B sau C, este ne­cesară și o însănătoșire emoțională a pacienților?

- Aici nu este vorba de o opțiune sau de o supoziție a mea ca medic, ci de o realitate științifică incontes­ta­bilă. În ultimii ani, medicina oficială conven­țională re­cunoaște impactul emoțiilor negative în apariția, de­clanșarea și agra­va­rea bolilor. Inclusiv recidivele boli­lor sau trecerea lor din fază cronică în fază acută este recunos­cută a avea, dacă nu o cauză, atunci mă­car o com­­po­­nentă psiho-emo­țională ex­trem de im­por­tan­tă. Intere­sant este că procesul poate avea loc și în sens invers: emo­țiile pozitive de­clanșează așa-numitele vin­de­cări spon­tane, care apar în toate stadiile hepatitei, inclusiv în ciroză. Foarte mulți medici, în prezent, con­si­deră, în baza dovezilor științifice adunate, că virusul este doar un factor în cazul hepatitei, nu o cau­ză pro­fundă. Ca dovadă, există foarte mulți oameni care, deși sunt infectați cu tulpini virale hepatice ex­trem de agre­sive, totuși, nu prezintă toată viața nici cel mai mic simp­tom sau problemă he­pa­tică. Aceas­ta, în timp ce alte persoa­ne, chiar cu același fond genetic, infectate cu ace­lași virus he­pa­­titic, dez­vol­tă complicații gra­ve, care pot duce până la de­ces. Concluzia e una singură: alături de fac­torul fizic, care este virusul, există mereu și unul emo­țional, decisiv pen­tru evo­luția bolii.

- Și cum puteți ajuta pacienții să-și afle pro­ble­mele emoționale care stau la baza bolii?

- În primul rând, insu­flân­du-le pacien­ților încre­derea că ei pot să devină propriii lor terapeuți, la nivel sufletesc. La început, le dau ca temă, și chiar ca trata­ment, să-și observe com­portamen­tul, stările emoționale și legătura dintre acestea și boa­la lor. De cele mai multe ori, pa­cienții suficient motivați să facă acest exercițiu de auto­analiză ajung să se cunoască și să se înțeleagă, așa cum nu reușeau înainte de a fi bolnavi. Mai mult, ei ajung să descopere sin­guri cauza sau cauzele pentru care boala lor încă nu evolua spre vindecare sau chiar se agrava. În cazul în care pacienții au pro­ble­me psiho-emoționale acute și foarte com­plexe, le recomand să meargă la un psiho­log, care să-i ajute să-și gestioneze starea inte­rioară. Piatra de temelie în vindecare este con­știen­tizarea pro­priilor emoții, fie că pacienții o fac sin­guri sau cu psi­ho­logul. Cercetă­torii au obiec­tivat fap­tul că senti­men­tele pre­do­minante la cei care cunosc o agravare bruscă a proble­melor hepatice sunt tea­ma și/sau reversul său, adică mânia. Pe fondul teme­rilor legate nu neapărat de boală, ci și de viitorul pro­fesional sau material, al te­merilor legate de pierderea statutului sau a cuiva drag, proble­mele hepatice se agra­vează. Apoi, mânia este o emoție care se manifestă și mai agre­­siv asupra ficatu­lui, fie că este exteriorizată sub for­ma acceselor de fu­rie sau a stărilor de irascibilitate ori frustrare.

- Dincolo de această autoanaliză de care vorbiți, cu ce terapii reușiți să vindecați, efectiv, aceste pro­ble­me emoționale care produc sau agravează hepa­tita?

- Împreună cu colaboratorii mei, am elaborat o mică lucrare, un ghid scris, care învață pacienții cum să lase natura să-i vindece. În acest ghid, prima recoman­dare este ca, pur și simplu, bolnavii să iasă să se plim­be, să contem­ple frumosul din jurul lor. Pentru vinde­carea sufleteas­că, munții, apa râurilor, arborii sau chiar albastrul cerului sunt adevărate medicamente. Fără o infuzie de natură, de frumos, vindecarea sufletească este greu de obți­nut. Dar nu recomandăm doar mediul exterior ca factor de vindecare pentru suflet. La fel de important sau chiar mai important este ca fiecare pa­cient să intre în contact cu propria sa frumusețe sufle­tească și forță interioară. Iar în această direcție reco­mandăm ca mij­loace de vindecare, autosugestia pozi­tivă, vizualizarea creatoare, chiar exercițiile de respi­rație. Pe o treaptă ceva mai înal­tă și cu o eficiență uimitoare în acest sens sunt așa-numitele terapii spi­rituale, rugăciunea și me­ditația, în principal, cu care am obținut rezultate foarte bune, la pacienții noștri cu he­patită, și nu numai.

"Recomandăm analizele făcute regulat, pentru a cunoaște cu exactitate evoluția bolii"

- De cât timp aveți nevoie pentru a învăța pa­cienții aceste mijloace de vindecare?

- Procesul de învățare se suprapune ca durată de timp peste însuși procesul de vindecare a pacientului bolnav de hepatită, adică luni de zile sau chiar mai mult. Mereu le explic pacienților mei că o boală care a evoluat ani sau zeci de ani nu se poate vindeca profund, durabil, în câteva zile. Pe de altă par­te, ca medic, ar fi o im­posibilitate să infor­mez și să îndrum mereu și me­reu sutele de bolnavi care mă soli­cită. De aceea, am ela­borat acel ghid de vindecare despre care vă vor­beam, care conține în paginile sale, nu doar terapii pen­tru su­flet, ci și indicații precise despre alimentație, des­pre ceea ce este permis și ce nu, ca stil de viață în he­patită. Acest ghid înso­țește fiecare set de produse pe bază de plante, achiziționat de către pacient.

- Și poate acest set de produse din plante, împre­ună cu un ghid, să răspundă cu adevărat nevoilor unui pacient cu hepatită?

- Rezultatele obținute până acum sunt mai mult decât încurajatoare, în foarte multe cazuri. Cu aceste instrumente de tratament am reușit să ajutăm mult mai mulți pacienți decât ar fi putut fiecare medic în parte, cu timpul de consultație de care dispune. Este la fel de adevărat însă, că ghidul și produsele din plante nu pot ține locul medicului. De aceea, le recomandăm tuturor pacienților să consulte medicul specialist, pentru a avea un diagnostic clar și a primi asistența de urgență nece­sară în cazurile în care au nevoie de ea. Apoi, recoman­dăm analizele făcute regulat, pentru a cunoaște cu exac­­titate evoluția bolii. Cu ajutorul acestor analize am putut și obiectiva, de altfel, eficiența produselor noastre din plante, dar și a celorlalte terapii. De exem­plu, cu ajutorul pacienților noștri care au făcut analize, am putut evidenția faptul că, încă din primele săp­tămâni de tratament cu "Hepatosinergic 1" și "He­pa­tosinergic 2", apare scăderea semnificativă a valo­rilor transami­na­­zelor, lucru care indică diminuarea sau, după caz, sto­parea proceselor distructive la nivelul fica­tului. Apoi, viremia majorității celor care au luat aceste pro­duse a cunoscut scăderi. Aceasta, pe fondul îmbu­nătățirii stării clinice a bolnavilor, la care s-a constatat revenirea ape­titului, diminuarea stărilor de greață, nor­malizarea cu­lorii tegumentelor, diminuarea în volum a ficatului, acolo unde era mărit etc.

- În ce tipuri de hepatită ați obținut cele mai bune rezultate cu produsele dvs.?

- Practic, în toate tipurile de hepatită, produsele noaste sunt eficiente, dar atât eu, cât și colegii mei, am fost solicitați mai ales pentru cazurile de hepatită C (cel mai frecvent) și B, inclusiv cu suprainfecție cu virus hepatitic D. Așadar, experiența noastră se concentrează mai mult pe aceste tipuri de he­pa­tită. În cazurile de hepa­tită alcoolică, reu­șita tratamentului ține mai ales de voința pacien­tului și de capacitatea sa de a se lăsa ajutat să se dezbare de viciul care l-a condus la boală. Rezultate foarte bune am obținut și în steatoza hepa­tică, cu care foarte mulți români se confruntă, din cauza obi­ceiurilor alimentare nefaste, dar și a stresului sau a ad­mi­nistrării medica­mentelor hepato-toxice. Chitul He­patosinergic este reco­mandat, în mod special, bol­na­­vilor care urmează sau au urmat tratamentul alopat cu interferon și ribavi­rină. Acest tratament, de cele mai multe ori, epuizează organismul, care poate rămâne extrem de slăbit și chiar fără apărare în fața infecției. Or, acest set de produse susține funcția hepatică, prote­jează mare parte din organele și sistemele afectate în secundar de aceste medicamente. Mai mult, prin efec­tul său imunosti­mulent, ajută la ținerea sub control a infec­ției cu viruși hepatici, împiedicând procesul lor de pro­liferare prin infectarea unor celule sănătoase.

- Cât timp durează un tratament contra hepatitei?

- Durata tratamentului diferă de la caz la caz. De exemplu, într-un caz de hepatită care deja a evoluat spre ciroză cu varice esofagiene, vă pot spune că trata­mentul durează toată viața. Este adevărat, după o fază de tratament intensiv, cu doze mari de plante și o ri­goare deosebită în alimentație, odată ce pacientul este stabi­lizat, se trece pe o terapie de întreținere mai blân­dă, dar care va fi, totuși, menținută mereu.
Avem și cazuri, mai rare, în care analizele medicale repetate la mai multe centre de profil au obiectivat dispariția efectivă a virusului din organism. Cu reme­diile despre care am vorbit, pre­cum și cu celelalte tera­pii, reușim să obținem perfor­manța aceasta, ficatul fiind pe deplin funcțional, iar pacientul putând să desfășoare activitățile cotidiene, cu foarte puține res­tricții.

- Vă mulțumim, doamnă doctor, pentru timpul acordat.

Pentru a comanda setul de produse "HEPATOSINERGIC" și pentru a obține mai multe relații despre efectele acestor remedii împotriva hepatitei, puteți suna la telefonul 0735/21.78.08
sau puteți scrie pe internet la adresa comenzi@synergyplant.ro