Reumatism (cu dureri în zona omoplaţilor)
Vă fac o prezentare a unei vindecări simple. Sufeream de o durere de spate (zona omoplaţilor), ceva de genul circulaţie proastă în acea zonă. Am încercat metode diferite, leacuri băbeşti, acupunctură, fizioterapie, pernă electrică modernă, spray Reflex, fără un rezultat mulţumitor. Disperat, am trecut la soluţii extreme. Prima probă: am intrat în baie şi am făcut un duş fierbinte (cât am putut suporta) de câteva minute (4-5), urmat imediat de un duş rece (am aşteptat câteva secunde până s-a răcit apa de tot) care a durat aproape 8 secunde. Atât cu apa fierbinte, cât şi cu cea rece, am insistat un pic în zona dureroasă. Surpriză! Am ieşit din baie lăsându-mi durerea acolo pentru totdeauna, cu un singur duş (inspiraţie sau disperare?). Nu recomand remediul ca util pentru toţi. Este o simplă experienţă, care totuşi poate fi de folos. Fiţi atenţi cu apa, să nu producă arsuri.
CONSTANTIN ASURDOAEI - com. Cristeşti, jud. Botoşani
Dezalcoolizare cu miere de albine
Se ia miere de albine polifloră, din care se consumă 6 linguriţe la ora 18. La intervale egale de 20 minute, se iau din nou 6 linguriţe de miere, în total, 36 de linguriţe, pe stomacul gol, fără apă. Apoi mâncăm, ne culcăm şi vom dormi un somn adânc.
Dimineaţa, la sculare, luăm jumătate din doza de seară, adică 3 linguriţe, la acelaşi interval, din 20 în 20 de minute. Dejunăm după 10 minute. Înainte de masa de prânz, se mai iau 6 linguriţe, din 5 în 5 minute, iar după masa de prânz, încă 4 linguriţe. Seara, la ora 18, pacientul în cauză va fi dezalcoolizat. Zadarnic va încerca să mai consume băutură. Va vomita.
MARIA RUSNAC - Piatra Neamţ
Curăţarea organismului cu ridichi
Se spală 10 kg ridichi, se curăţă şi se trec prin maşina de tocat carne sau storcător. Rezultă aproape 3 l de suc. Sucul se pune în frigider, iar celuloza rămasă se amestecă cu zahăr sau miere, se pune într-un vas şi se acoperă cu o farfurie, cu o greutate pusă deasupra, ca să producă presiune, şi se lasă într-un loc cald, pentru fermentare. Se bea câte 1 linguriţă de suc după fiecare masă. Când se termină sucul, trebuie mâncată celuloza murată, câte 2 linguri la fiecare masă. Această doză se recomandă pentru toată familia. Dacă e folosită de o singură persoană, atunci se prepară jumătate de doză. Celuloza fermentată trebuie depozitată la rece.
ELENA NĂSOI - Călimăneşti, jud. Vâlcea
Tratament naturist pentru paralizie
* Decoct de hrean - Se iau 10-15 g de hrean sălbatic, la 1 l de apă. Se fierb 5 minute. Se macerează 12 ore. Se beau 2 ceşti pe zi, între mese.
* Sirop de hrean - Se taie rădăcini de hrean în rondele, se aşează în straturi pe o pânză de tifon suspendată deasupra unei farfurii. Se acoperă straturile cu zahăr. Lichidul siropos care se scurge va fi administrat în doze de 1-2 linguri pe zi.
CONSTANTIN PRICOP - Braşov
Leacuri pentru afecţiunile pielii
Vindecarea rapidă a arsurilor grave
Se separă gălbenuşurile de la 10 ouă. Se pun într-un vas de inox sau vas emailat, foarte curat, şi se aşează pe foc. Se amestecă continuu cu o lingură de lemn, până când se formează deasupra compoziţiei o pojghiţă neagră, ca o ciupercă. Îndepărtăm pojghiţa şi sub ea aflăm un ulei, obţinut în urma arderii gălbenuşurilor. Lăsăm să se răcească uleiul, apoi, cu o compresă sterilă, tamponăm plaga cu acest ulei. Repetăm operaţia de 3-4 ori pe zi. Garantat, în 4-5 zile, vor fi vindecate cele mai grave arsuri.
Atenţie! În timp ce ardem gălbenuşurile, iese din ele un miros groaznic. Dacă aveţi posibilitatea, faceţi arderea afară în curte. Acoperiţi recipientul cu ulei, după fiecare folosire.
Arsuri severe
Se foloseşte ulei de cătină, aplicat direct pe plagă. Cu acest ulei tratăm şi rănile greu vindecabile. Uleiul de cătină este de culoare portocalie şi se găseşte în farmaciile naturiste (Plafar). Se păstrează în recipiente bine închise, la loc întunecos şi ferit de căldură.
Reţetă-minune contra eczemelor
A fost aplicată la mai mulţi pacienţi, cu rezultate uluitoare. Se curăţă o căpăţână de usturoi, se taie foarte fin şi se aşează într-un borcan de sticlă cu capac. Borcanul să fie foarte mic (în care au fost medicamente). Peste usturoiul tăiat se pun două linguriţe cu miere. Se agită recipientul de câteva ori pe zi. După 24 de ore, maceratul din borcan este un excelent unguent pentru eczeme. Se aplică de câteva ori pe zi, mai ales seara, la culcare. Inconvenientul - miroase puternic a usturoi.
ANCA GEORGESCU - Bucureşti
Dragă "Formula AS", îţi trimit şi eu câteva miracole de vindecări ale corpului omenesc:
Vinul de ceapă
* Pentru cei care suferă de impotenţă, diabet, astenie
Lăsaţi să se macereze 6 zile, 2 cepe mari (500 g), tăiate fin, într-un litru de vin alb de ţară, la care adăugaţi 100 g miere încălzită pe baie de aburi, pentru a deveni lichidă. Se filtrează după 6 zile. Se bea 1/2 pahar în fiecare dimineaţă şi seara. Tratamentul se reia din 3 în 3 luni.
* Contra litiazei biliare
Se fierbe 10 minute o ceapă mare, tăiată fin, împreună cu patru linguri cu ulei de măsline, 150 g apă şi 40 g untură nesărată. Se bea lichidul foarte cald, mai multe seri la rând, cu două ore înainte de culcare. Tratamentul se face o dată pe an. Are efecte şi în prostatită, impotenţă, diabet şi obezitate.
Ceaiul de pir
* Pentru vezica urinară, boli de ficat, fiere şi splină
Ceaiul se prepară astfel: se iau 4 linguriţe vârfuite cu rădăcină de pir, spălată şi mărunţită. Se lasă la macerat în 250 ml apă rece, timp de 12 ore. Se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi.
* Mirosul urât al gurii
Faceţi gargară cu ceai cald de drăgaică. În cazul amigdalitelor, cu ceai de salvie. Mirosul neplăcut se îndepărtează şi prin mestecarea seminţelor de mărar sau cu ajutorul câtorva picături de ulei de ienupăr, turnate într-un pahar de apă călduţă.
- Dacă aveţi limba încărcată, este bun ceaiul de pelin, cu care se face gargară.
* Reţetă contra enterocolitelor (scaune dese, diareice)
Compoziţie: coajă de stejar, frunze de nuc, turiţă mare (partea aeriană), coada-calului (partea aeriană), mentă, cimbrişor, cerenţel (rădăcină). Amestecul se face în părţi egale din plantele de mai sus.
Preparare: se fierb 15 g din amestec cu 750 ml apă. Ceaiul astfel preparat se consumă neîndulcit, câte un pahar de trei ori pe zi.
SORIN PETCA - Hunedoara
Virtuţile uleiului de măsline
Uleiul de măsline este unul din alimentele recunoscute ca având efecte miraculoase asupra organismului uman. Dintre acestea amintim:
* Acţionează ca o "frână" asupra cancerului la sân. Femeile care consumă zilnic ulei de măsline, înlăturând din dieta lor orice alt tip de grăsime, reduc riscul de apariţie a cancerului mamar.
* Ajută la reducerea tensiunii arteriale şi a colesterolului din sânge, prevenind astfel apariţia infarctului.
* Pentru tratamentul ficatului se recomandă să fie consumat pe cale internă şi crud (nepreparat culinar).
* Stimulează activitatea musculară: este unul dintre cele mai bune stimulente ale activităţii musculare. Prin masaj cu ulei de măsline se restabileşte circulaţia sanguină.
* În caz de cicatrizare dificilă, răni, arsuri, se recomandă ulei de măsline camforat pentru uz extern (ulei + camfor în părţi egale).
* Şi în cazul diabetului este util: consumat zilnic, ajută la scăderea nivelului glicemiei şi la reducerea necesarului de insulină la bolnavii cu diabet insulino-dependenţi.
Apa cea de toate zilele
Apa este un element fundamental pentru corecta funcţionare a organismului. Iată de ce este necesar să cunoaştem proprietăţile varietăţilor de apă pe care le găsim în comerţ.
* Apa bicarbonatată - ajută funcţiile digestive, reduce aciditatea gastrică atunci când se posteşte.
* Apele calcaroase sunt recomandate femeilor aflate la menopauză. Ajută la prevenirea osteoporozei la femei şi bătrâni.
* Apele feroase sunt recomandate în timpul sarcinii şi persoanelor anemice. Sunt contraindicate persoanelor care suferă de gastrite sau ulcer.
* Apele fluorurate sunt indicate pentru sănătatea dinţilor, împiedicând apariţia cariilor.
* Apele sulfuroase ajută funcţiile hepatice şi intestinale. Sunt contraindicate persoanelor care suferă de iritaţii gastrointestinale.
Atenţie la etichetă!
- Controlaţi cu atenţie data expirării.
- pH-ul indică alcalinitatea sau aciditatea apei.
- Apele minerale sunt bogate în minerale pe care organismul le pierde zilnic. Apele puternic mineralizate se vor consuma doar cu avizul medicului.
RADU FĂRĂGĂU - Arad