Reumatism (cu dureri în zona omoplaților)
Vă fac o prezentare a unei vindecări simple. Sufeream de o durere de spate (zona omoplaților), ceva de genul circulație proastă în acea zonă. Am încercat metode diferite, leacuri băbești, acupunctură, fizioterapie, pernă electrică modernă, spray Reflex, fără un rezultat mulțumitor. Disperat, am trecut la soluții extreme. Prima probă: am intrat în baie și am făcut un duș fierbinte (cât am putut suporta) de câteva minute (4-5), urmat imediat de un duș rece (am așteptat câteva secunde până s-a răcit apa de tot) care a durat aproape 8 secunde. Atât cu apa fierbinte, cât și cu cea rece, am insistat un pic în zona dureroasă. Surpriză! Am ieșit din baie lăsându-mi durerea acolo pentru totdeauna, cu un singur duș (inspirație sau disperare?). Nu recomand remediul ca util pentru toți. Este o simplă experiență, care totuși poate fi de folos. Fiți atenți cu apa, să nu producă arsuri.
CONSTANTIN ASURDOAEI - com. Cristești, jud. Botoșani
Dezalcoolizare cu miere de albine
Se ia miere de albine polifloră, din care se consumă 6 lingurițe la ora 18. La intervale egale de 20 minute, se iau din nou 6 lingurițe de miere, în total, 36 de lingurițe, pe stomacul gol, fără apă. Apoi mâncăm, ne culcăm și vom dormi un somn adânc.
Dimineața, la sculare, luăm jumătate din doza de seară, adică 3 lingurițe, la același interval, din 20 în 20 de minute. Dejunăm după 10 minute. Înainte de masa de prânz, se mai iau 6 lingurițe, din 5 în 5 minute, iar după masa de prânz, încă 4 lingurițe. Seara, la ora 18, pacientul în cauză va fi dezalcoolizat. Zadarnic va încerca să mai consume băutură. Va vomita.
MARIA RUSNAC - Piatra Neamț
Curățarea organismului cu ridichi
Se spală 10 kg ridichi, se curăță și se trec prin mașina de tocat carne sau storcător. Rezultă aproape 3 l de suc. Sucul se pune în frigider, iar celuloza rămasă se amestecă cu zahăr sau miere, se pune într-un vas și se acoperă cu o farfurie, cu o greutate pusă deasupra, ca să producă presiune, și se lasă într-un loc cald, pentru fermentare. Se bea câte 1 linguriță de suc după fiecare masă. Când se termină sucul, trebuie mâncată celuloza murată, câte 2 linguri la fiecare masă. Această doză se recomandă pentru toată familia. Dacă e folosită de o singură persoană, atunci se prepară jumătate de doză. Celuloza fermentată trebuie depozitată la rece.
ELENA NĂSOI - Călimănești, jud. Vâlcea
Tratament naturist pentru paralizie
* Decoct de hrean - Se iau 10-15 g de hrean sălbatic, la 1 l de apă. Se fierb 5 minute. Se macerează 12 ore. Se beau 2 cești pe zi, între mese.
* Sirop de hrean - Se taie rădăcini de hrean în rondele, se așează în straturi pe o pânză de tifon suspendată deasupra unei farfurii. Se acoperă straturile cu zahăr. Lichidul siropos care se scurge va fi administrat în doze de 1-2 linguri pe zi.
CONSTANTIN PRICOP - Brașov
Leacuri pentru afecțiunile pielii
Vindecarea rapidă a arsurilor grave
Se separă gălbenușurile de la 10 ouă. Se pun într-un vas de inox sau vas emailat, foarte curat, și se așează pe foc. Se amestecă continuu cu o lingură de lemn, până când se formează deasupra compoziției o pojghiță neagră, ca o ciupercă. Îndepărtăm pojghița și sub ea aflăm un ulei, obținut în urma arderii gălbenușurilor. Lăsăm să se răcească uleiul, apoi, cu o compresă sterilă, tamponăm plaga cu acest ulei. Repetăm operația de 3-4 ori pe zi. Garantat, în 4-5 zile, vor fi vindecate cele mai grave arsuri.
Atenție! În timp ce ardem gălbenușurile, iese din ele un miros groaznic. Dacă aveți posibilitatea, faceți arderea afară în curte. Acoperiți recipientul cu ulei, după fiecare folosire.
Arsuri severe
Se folosește ulei de cătină, aplicat direct pe plagă. Cu acest ulei tratăm și rănile greu vindecabile. Uleiul de cătină este de culoare portocalie și se găsește în farmaciile naturiste (Plafar). Se păstrează în recipiente bine închise, la loc întunecos și ferit de căldură.
Rețetă-minune contra eczemelor
A fost aplicată la mai mulți pacienți, cu rezultate uluitoare. Se curăță o căpățână de usturoi, se taie foarte fin și se așează într-un borcan de sticlă cu capac. Borcanul să fie foarte mic (în care au fost medicamente). Peste usturoiul tăiat se pun două lingurițe cu miere. Se agită recipientul de câteva ori pe zi. După 24 de ore, maceratul din borcan este un excelent unguent pentru eczeme. Se aplică de câteva ori pe zi, mai ales seara, la culcare. Inconvenientul - miroase puternic a usturoi.
ANCA GEORGESCU - București
Rețete miraculoase cu plante la îndemână
Dragă "Formula AS", îți trimit și eu câteva miracole de vindecări ale corpului omenesc:
Vinul de ceapă
* Pentru cei care suferă de impotență, diabet, astenie
Lăsați să se macereze 6 zile, 2 cepe mari (500 g), tăiate fin, într-un litru de vin alb de țară, la care adăugați 100 g miere încălzită pe baie de aburi, pentru a deveni lichidă. Se filtrează după 6 zile. Se bea 1/2 pahar în fiecare dimineață și seara. Tratamentul se reia din 3 în 3 luni.
* Contra litiazei biliare
Se fierbe 10 minute o ceapă mare, tăiată fin, împreună cu patru linguri cu ulei de măsline, 150 g apă și 40 g untură nesărată. Se bea lichidul foarte cald, mai multe seri la rând, cu două ore înainte de culcare. Tratamentul se face o dată pe an. Are efecte și în prostatită, impotență, diabet și obezitate.
Ceaiul de pir
* Pentru vezica urinară, boli de ficat, fiere și splină
Ceaiul se prepară astfel: se iau 4 lingurițe vârfuite cu rădăcină de pir, spălată și mărunțită. Se lasă la macerat în 250 ml apă rece, timp de 12 ore. Se strecoară și se beau 2-3 căni pe zi.
* Mirosul urât al gurii
Faceți gargară cu ceai cald de drăgaică. În cazul amigdalitelor, cu ceai de salvie. Mirosul neplăcut se îndepărtează și prin mestecarea semințelor de mărar sau cu ajutorul câtorva picături de ulei de ienupăr, turnate într-un pahar de apă călduță.
- Dacă aveți limba încărcată, este bun ceaiul de pelin, cu care se face gargară.
* Rețetă contra enterocolitelor (scaune dese, diareice)
Compoziție: coajă de stejar, frunze de nuc, turiță mare (partea aeriană), coada-calului (partea aeriană), mentă, cimbrișor, cerențel (rădăcină). Amestecul se face în părți egale din plantele de mai sus.
Preparare: se fierb 15 g din amestec cu 750 ml apă. Ceaiul astfel preparat se consumă neîndulcit, câte un pahar de trei ori pe zi.
SORIN PETCA - Hunedoara
Virtuțile uleiului de măsline
Uleiul de măsline este unul din alimentele recunoscute ca având efecte miraculoase asupra organismului uman. Dintre acestea amintim:
* Acționează ca o "frână" asupra cancerului la sân. Femeile care consumă zilnic ulei de măsline, înlăturând din dieta lor orice alt tip de grăsime, reduc riscul de apariție a cancerului mamar.
* Ajută la reducerea tensiunii arteriale și a colesterolului din sânge, prevenind astfel apariția infarctului.
* Pentru tratamentul ficatului se recomandă să fie consumat pe cale internă și crud (nepreparat culinar).
* Stimulează activitatea musculară: este unul dintre cele mai bune stimulente ale activității musculare. Prin masaj cu ulei de măsline se restabilește circulația sanguină.
* În caz de cicatrizare dificilă, răni, arsuri, se recomandă ulei de măsline camforat pentru uz extern (ulei + camfor în părți egale).
* Și în cazul diabetului este util: consumat zilnic, ajută la scăderea nivelului glicemiei și la reducerea necesarului de insulină la bolnavii cu diabet insulino-dependenți.
Apa cea de toate zilele
Apa este un element fundamental pentru corecta funcționare a organismului. Iată de ce este necesar să cunoaștem proprietățile varietăților de apă pe care le găsim în comerț.
* Apa bicarbonatată - ajută funcțiile digestive, reduce aciditatea gastrică atunci când se postește.
* Apele calcaroase sunt recomandate femeilor aflate la menopauză. Ajută la prevenirea osteoporozei la femei și bătrâni.
* Apele feroase sunt recomandate în timpul sarcinii și persoanelor anemice. Sunt contraindicate persoanelor care suferă de gastrite sau ulcer.
* Apele fluorurate sunt indicate pentru sănătatea dinților, împiedicând apariția cariilor.
* Apele sulfuroase ajută funcțiile hepatice și intestinale. Sunt contraindicate persoanelor care suferă de iritații gastrointestinale.
Atenție la etichetă!
- Controlați cu atenție data expirării.
- pH-ul indică alcalinitatea sau aciditatea apei.
- Apele minerale sunt bogate în minerale pe care organismul le pierde zilnic. Apele puternic mineralizate se vor consuma doar cu avizul medicului.
RADU FĂRĂGĂU - Arad