Stimata doamna, m-a impresionat grija pe care o purtati mamei dvs. Ma aliez acestei griji si va asigur ca prin tratamentul naturist pe care vi-l recomand starea sanatatii mamei dvs. se va imbunatati. Daca mama este constipata, tratamentul prezentat in continuare nu-i va face bine, el poate fi urmat numai dupa ce se vindeca de aceasta afectiune. Deci, daca mama dvs. sufera de constipatie, va rog sa luati legatura telefonic cu mine, pentru a va pune la dispozitie si tratamentul naturist pentru constipatia cronica si rebela.
In alegerea tratamentului naturist pentru suferinta mamei dvs. am apelat la cele invatate de la cel care a fost ing. Popa Valeriu, adica: "Nu exista decat o singura boala: sangele alterat (adica sange stricat, in diverse stadii 1, 2 si 3)". Mama dvs. se poate autovindeca, daca ajunge ca pH-ului sangelui sa atinga valoarea de 7,40 sau valori foarte apropiate de aceasta, adica in plaja normala de 7,35-7,45.
Sange curat se poate obtine cu ajutorul urmatorului tratament naturist. Mentionez ca, odata luata hotararea de a urma acest tratament, e foarte important sa nu-l intrerupeti sau sa-l modificati prin abaterea de la regimul alimentar. Acest lucru este foarte, foarte important.
1. Regimul alimentar initial Varianta 1
Acesta trebuie tinut de la data cand luati cunostinta de el si pana la data inceperii regimului BG1. Dupa terminarea regimului BG1 si pana la vindecare sau ameliorarea sanatatii dvs., veti tine in continuare tot regimul Varianta 1. Acesta se compune din:
a) Alimente recomandate (medicamente in cazul bolii dvs.): orez, grau, porumb, supa de fasole, produse lactate (exceptand iaurtul si branza telemea), dovleac, dovlecei, miere de albine (miere vie), struguri si alte fructe dulci (banane, mere Golden, pepene verde, piersici, pere dulci, prune dulci, cirese pietroase "inima de porumbel" (varietate de cirese din judetul Vrancea), apa distilata si ceai de salvie intre mese. In loc de ulei se va folosi unt.
b) Alimente interzise (otrava in cazul bolii dvs.): carne de porc, vita, berbec, bivol, pasare, alcool, sare, fructe acre, lamaie, gref, rosie, ananas, condimente picante, ardei iute, fasole, soia, produse din soia, ulei, bauturi fierbinti (inclusiv ceai, cafea), cartofi, ridichi, legume verzi (ceapa verde, usturoi verde, fasole verde, salata), iaurt, branza telemea, otet, mancaruri grase, alimente fripte sau prajite.
c) Alimente care nu sunt mentionate in cele doua grupe sunt nerecomandate pentru dvs., avand in vedere boala de care suferiti.
2. Regimul BG1 (boli grave 1)
Acest regim il gasiti in F. AS nr. 516 din mai 2002, la pag. 6, in cadrul articolului "De la banala gripa, la necrutatorul cancer, toate bolile au leac". Regimul BG1 se tine o perioada de 42-45 de zile, dupa care veti manca alimentele precizate in regimul Varianta 1. Cu cat veti incepe mai repede regimul BG1, cu atat este mai eficient tratamentul pentru dvs.
3. Regimul alimentar dupa regimul BG1
Regimul dupa efectuarea regimului BG1 este acelasi cu regimul initial (Varianta 1) si se tine pana la vindecare sau ameliorarea sanatatii dvs. Graul incoltit trebuie sa fie din ultima recolta, il veti prepara dupa urmatoarea reteta, respectand testul de incoltire.
Reteta pentru prepararea graului incoltit. Se cerne graul prin sita, ca sa cada corpurile straine. Joi dimineata (sau in oricare alta zi) la ora 6 se pune la incoltit 1 kg grau intr-o oala emailata, cu o capacitate de 5 litri. Se spala graul cu apa rece, pana cand se obtine o apa curata. Apoi se umple oala cu apa limpede si se pune intr-un loc ferit. La ora 14 si ora 22 se scurge apa in care a stat graul si se spala din nou, pana ramane apa curata. Se umple din nou oala si se lasa la o parte. Vineri la ora 6 se scurge apa si se transfera graul in strecuratoare. Puneti strecuratoarea sub jetul de apa. In timpul spalarii NU amestecati graul. Spalarea trebuie sa dureze numai cateva secunde. Se va repeta acest lucru din 8 in 8 ore, adica la ora 6, 14 si 22, pana cand iese embrionul (coltul) de 2 mm si radacinile de 5 mm. Aceasta se obtine sambata pe la pranz sau cel mai tarziu seara. Cand se obtine marimea embrionului si a radacinii, se pune in sticle cu gatul larg (de lapte) care se vor astupa cu dopuri de plastic (sa nu intre aerul) si se pun la frigider. Din 1 kg de grau se obtine 1,5 kg grau incoltit. Aceasta cantitate ajunge pentru o saptamana. Cantitatile de grau incoltit care se pot manca la o masa sunt de 125, 100, 75, 50 grame. Se poate combina cu miez de nuca, fructe si miere de albine sub forma de piure, obtinut prin masina de tocat carne (inoxidabila). Mai intai se toaca miezul de nuca, apoi graul incoltit si la urma fructele. Se adauga cantitatea de miere si se amesteca bine.
Test de incoltire a graului
Se iau 100 de boabe, se tin 24 de ore in apa calduta, dupa care se pun la incoltit pe vata inmuiata in apa. Boabele nu trebuie sa fie acoperite cu apa, ci doar umezite. * Daca din 100 de boabe incoltesc minimum 85 boabe, graul se foloseste. * Daca din 100 de boabe incoltesc mai putin de 85 boabe, graul nu se foloseste. In acest caz, graul are un efect toxic. * Daca graul testat nu se poate folosi, se cumpara alta cantitate, de la alt producator si se face din nou testul de incoltire.
4. Administrare de Apisan-Forte
Se ia o lingura dimineata, pe nemancate. Pentru a scoate preparatul din borcan, se va folosi o lingura de lemn umezita. A doua lingura se ia la pranz, dupa masa, ca desert.
5. Masajul (automasajul)
Masajul (automasajul) se recomanda a fi inceput odata cu regimul Varianta 1 si facut pana la vindecare. El se face si pe perioada regimului BG1. Pentru masaj se foloseste crema Nivea sau orice alt unguent. Masajul este recomandat sa si-l faca bolnavul sau rude apropiate. Nu este indicat ca masajul sa fie facut de catre maseuri. Se executa zilnic un automasaj in zonele reflexogene corespunzatoare zonelor limfatice, cate 3 minute dimineata si seara, la picioare, si un masaj general la talpile picioarelor, tot 3 minute, prin procedeul "prin calcare". Procedeul e urmatorul: luati o lada de carton sau de lemn, fara capac, de 60-100 cm x 40-60 cm x 15 cm, pe fundul careia se pun boabe de fasole intregi sau pietris margaritar, in strat de 1-2 cm. Masarea zonelor se realizeaza in acest caz prin calcarea pe fasole sau pietris, alternativ, cu picioarele desculte. In acest caz timpul de masaj este de maximum 3 minute, deoarece patru zone corespunzatoare a patru organe nu suporta masajul a carui durata depaseste 3 minute.
6. Administrarea de apa distilata
Pe perioada tratamentului se recomanda a se consuma in loc de apa obisnuita apa de izvor sau apa minerala, apa distilata. Cantitatea totala de apa distilata ce trebuie consumata este de maximum 90 litri. Aceasta cantitate se bea in functie de necesitatile organismului, neimpunandu-se anumite cantitati zilnice. Pe perioada cand consumati apa distilata, se recomanda sa nu beti alta apa. Consumul de apa distilata are o contributie substantiala la vindecarea bolii dvs.
MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24
"Am fibroame uterine si vreau sa evit interventia chirurgicala"
(Raspuns pentru asistent farmacist SILVIA TARATA, F. AS nr. 946)
Embolizarea fibroamelor uterine poate fi o solutie pentru femeile care, asa ca dvs., vor sa evite interventia chirurgicala (miomectomie, histerectomie etc.). Aceasta procedura determina micsorarea fibroamelor prin "taierea" sursei vasculare prin care acestea se hranesc. In esenta, procedura presupune ghidarea unui cateter de la nivelul uneia dintre arterele membrului inferior, pana la acele artere din uter care alimenteaza cu sange fibroamele. Prin acest cateter sunt trimise mici particule de plastic sau gelatina care blocheaza curgerea sangelui la nivelul fibromului, ceea ce are drept rezultat micsorarea lui in timp.
Totusi, asa cum probabil ati fost avertizata de catre medicul ginecolog, efectele pe termen lung ale embolizarii fibroamelor necesita mai multe cercetari, deoarece impactul procedurii asupra sarcinilor viitoare si riscul de reaparitie a afectiunii sunt neclare.
In aceasta ordine de idei, prezenta fibroamelor poate face ca ciclurile menstruale sa devina foarte abundente, ceea ce poate avea drept rezultat aparitia anemiei prin deficit de fier. Mai mult, fibroamele pot face dificila aparitia sarcinii si pot cauza avorturi sau interfera nasterea.
Uneori, un fibrom atasat de peretele uterin se poate torsiona, oprindu-si aprovizionarea cu sange. Daca se intampla asa ceva situatia necesita interventie chirurgicala de urgenta, pentru indepartarea fibromului torsionat. Cu toate acestea, fibroamele subseroase (precum in cazul dvs.), sesile sau pediculate, desi pot produce complicatii mecanice, au, de obicei, o evolutie lenta si chiar favorabila, spre deosebire de cele submucoase, care pot provoca, adeseori, hemoragii intracavitare, complicatii infectioase, endometrite sau anexite.
Acestea fiind datele problemei, ramane la latitudinea dvs. gasirea unei solutii terapeutice adecvate, in functie de scopul urmarit (nu precizati daca aveti sau nu copii).
Bineinteles, ramane de discutat si alternativa naturista de abordare terapeutica a fibroamelor uterine, care, de multe ori, face inutila orice forma de interventie alopata, fie ea medicamentoasa conservatoare, sau chirurgicala radicala. In cazul in care optati pentru o astfel de terapie naturista, contactati-ma! Sa auzim numai de bine!
"Se poate remedia insuficienta cortico-suprarenala?"
(Raspuns pentru GHILEA LIVIU - Cluj-Napoca, F. AS nr. 947)
Cand vorbim despre boala Addison, vorbim, practic, despre insuficienta producerii de Aldosteron, principal reprezentant al hormonilor mineralcorticoizi. Practic, reglarea aldosteronului este realizata prin variatiile fiziologice ale concentratiilor de sodiu si potasiu, astfel incat carenta sau diminuarea sodiului, ca si supraincarcarea cu potasiu a sangelui stimuleaza productia de aldosteron. Cauzele insuficientei cortico-suprarenale sunt numeroase (tuberculoza bilaterala a cortico-suprarenalelor, tumori, infectii, traumatisme, insuficienta hipofizara, boli autoimune etc.), insa, dat fiind faptul ca baietii in cauza s-au nascut cu acest defect congenital, tratamentul trebuie, obligatoriu, sa includa terapia medicamentoasa.
Deoarece organismul nu mai poate produce suficienti hormoni corticosteroizi, este necesar un tratament de substitutie format din unul sau mai multi hormoni de sinteza, pentru a compensa acest deficit. Tratamentul de substitutie poate fi reprezentat de hidrocortizon sau prednison, care sa inlocuiasca cortizolul.
Un al doilea medicament, Fludrocortizonul, este utilizat pentru a inlocui Aldosteronul. Subliniez ca acest tip de tratament trebuie luat zilnic, in cantitati care sa le mimeze pe cele pe care le-ar produce in mod normal organismul, in scopul minimalizarii aparitiei efectelor secundare. In cazul in care administrarea medicatiei nu este respectata intocmai, riscul de a dezvolta o insuficienta cortico-suprarenala acuta este foarte mare, iar internarea in spital devine esentiala si inevitabila.
Desi tratamentul naturist al insuficientei cortico-suprarenale nu poate inlocui terapia de substitutie, o poate completa, in sensul stimularii axei hipotalamo-hipofizo-suprarenala si a cortico-suprarenalelor, cu scopul de a diminua dozele de medicamente cortizonice si de a minimaliza astfel actiunea lor nefavorabila asupra organismului in cazurile de administrare indelungata.
In acest scop, va recomand utilizarea gemoderivatelor obtinute din lemn-dulce, coacaz-negru si porumbar (conform prospectului), precum si a uleiurilor esentiale de Borneol, muscata, pin, cimbru sau salvie - 2 pana la 5 picaturi, indiferet de uleiul esential folosit, la o lingurita de miere de albine, de 3 ori pe zi, inaintea meselor principale. Sa auzim numai de bine!