Buretii de baie naturali care au devenit lipiciosi si murdari se spala bine cu apa calda cu sare si apoi se baga o noapte in zeama de lamaie sau in lapte. Se clatesc cu multa apa rece si se usuca la aer.
Cum se usuca ghetele umede. Umpleti-le pana sus de tot cu ovaz uscat sau cu sare sfaramata. Absorb toata umezeala. A doua zi scoateti-le afara. Daca ghetele nu s-au uscat, repetati procedeul.
Ochiurile de geam se pot face mate astfel: se dizolva circa 250 g sare in 1/4 litru bere blonda si se unge geamul cu aceasta solutie. Aceasta "vopsea" are avantajul ca poate fi imediat indepartata prin simpla spalare cu apa. Al doilea procedeu: lapte amestecat cu praf fin de creta. Se obtine un lichid subtire, cu care se vopseste geamul. Se mentine bine pe geam, dar poate fi indepartat oricand cu apa.
Cum stergem ramele de lemn acoperite cu bronz. Se sterg mai intai bine de praf, apoi le stergem cu un mic burete sau o bucatica de vata inmuiata in rachiu, in care am pus sa se topeasca putin sapun de casa.
Improspatarea dopurilor vechi. Se oparesc cu apa fierbinte si se lasa sa stea in apa timp de o zi.
Dopurile de pluta, inainte de a fi intrebuintate, se inmoaie in apa fiarta si, inca umede si calde, se intrebuinteaza la infundarea sticlelor.
Dulapurile se urnesc din loc mai cu usurinta, daca se pun sub picioare carpe ude.
Impotriva aburirii ochelarilor. Se freaca lentilele cu putin sapun sau cu o picatura de glicerina. Curatirea ochelarilor se face cu un postav moale, nu cu piele.
Incalzitor de picioare. Samburii de caise si piersici pusi intr-un saculet plat, cusut, incalzit intr-un cuptor, tin cald la picioare, cand in casa e frig.