Pete de bere pe haine de matase - se scot numai cu alcool indoit cu apa.
Pete de cerneala rosie sau violeta - se freaca bine cu o bucata de vata inmuiata in alcool fierbinte (atentie sa nu ia foc!).
Pete de cerneala pe dusumele de lemn - se curata cu apa fierbinte amestecata cu amoniac.
Pete de cacao sau ciocolata - obiectul patat se inmoaie in apa calduta, care se schimba din sfert in sfert de ora, de trei-patru ori. Daca pata tot n-a iesit, se freaca bine cu o bucata de carpa moale inmuiata in alcool.
Petele cafenii de pe cesti si farfurii - se indeparteaza prin frecare cu sare umezita.
Petele de funingine de pe stofele de culoare deschisa - mai intai se sufla puternic funinginea, apoi se freaca locul cu faina de cartofi fierbinte (amidon).
Petele de clei de tamplarie - se lasa haina cu pricina cateva ore in apa calda.
Petele de acizi - se scot cu amoniac, atingandu-se cu bagare de seama, cu ajutorul unei pensule sau buretel, astfel incat sa nu depaseasca deloc marginile petei initiale.
Petele de gudron - se scot cu o solutie concentrata de sapun, dizolvat in spirt tare.