Daca alaturi de cartofii pe care ii puneti la fiert adaugati si bucatele de ceapa, nu doar ca piureul va fi mai gustos, dar va deveni mai pufos. Iar daca vreti sa dati lovitura, adaugati la urma o lingura de branza rasa.
Ca sa nu sune prea tare apa
Vreti sa faceti o baie tarziu, spre noapte, si nu vreti sa-i deranjati pe vecini? Cand dati drumul la apa, puneti un prosop pe fundul vanei, sub robinet. Sunetul caderii de apa se va estompa.
Carnea inghetata se taie mai bine
Carnea inghetata, scoasa de la congelator, se taie mai usor decat dupa ce-o dezghetati. In plus, asa isi pastreaza mai bine si sucul, care da atata savoare fripturilor.
Lamaia pastreaza perele albe
Dupa ce curatati de coaja perele, stropiti-le imediat cu cateva picaturi de lamaie. Nu se vor mai innegri asa de usor.
Gaina cu... zahar
Daca vreti ca gaina pe care o puneti in supa sa fiarba mai repede, frecati-o bine pe piele cu zahar. Se inmoaie imediat.
Apa sarata curata buretii murdari
Buretii urati si-nnegriti nu trebuie aruncati. Bagati-i o noapte intr-o baie de apa cu sare (1:1), apoi clatiti-i bine cu apa curata: devin ca noi.