Ghimbir - solicitati avizul medicului in caz de sarcina. Radacina uscata si pulberea sunt contraindicate in caz de calculi biliari.
Hrean - contraindicat in caz de ulcer gastric, de probleme tiroidiene sau boli renale. Nu se da copiilor mai mici de 4 ani.
Inul - semintele de in sunt contraindicate in caz de ocluzie intestinala sau probleme tiroidiene. Inainte de folosire, semintele trebuie macinate sau pisate. Se administreaza cu multa apa. Pot frana absorbtia medicamentelor (trebuie luate cu minimum doua ore inainte sau dupa medicamente).
Menta iute - poate sa destinda sfincterul esofagian, crescand riscul arsurilor de stomac. Planta trebuie folosita cu precautie, in caz de reflux gastric.
Patrunjelul - nu trebuie folosit in cantitati exagerate (mai mult de patru pumni pe zi) in caz de afectiuni renale, pentru ca poate sa sporeasca fluxul urinar.
Rozmarinul - in doze mari, poate provoca menstre foarte abundente. Contraindicat pe timp de sarcina.
Soc - scoarta, frunzele si fructele verzi pot provoca voma si diaree puternica. Fructele (boabele) trebuie consumate foarte bine coapte sau fierte.
Uleiul de in - nu trebuie incalzit. Se tine la frigider si se consuma imediat dupa ce a fost deschis recipientul.
Urzica - contraindicata pe timp de sarcina. Poate provoca neplaceri stomacale fara gravitate sau reactii cutanate.
Valeriana - nu trebuie folosita alaturi de alte medicamente calmante (Diazepam, somnifere etc.). Nu beti alcool cand o folositi. Intrerupeti tratamentul, in caz de palpitatii, nervozitate, dureri de cap sau insomnie.