Vasile Mircea
Nume | Mircea |
Prenume | Vasile |
Locatie | - |
<confidential> | |
Website | - |
Yahoo! | - |
MSN | - |
ICQ | - |
Jabber | - |
AIM | - |
Activitate forum | Nici un mesaj |
Comentarii scrise de Vasile Mircea
Afisare: 1 - 6 din 6 comentarii
Cum sa fie impartial inainte de turul II, atul e interesul!08.12.2009, 18:00
Nu dl. Basescu a provocat criza, adevarat, dar uneltele sale din guvernul de incompetenti Boc cum au gestionat-o? Aplicand impozitul forfetar, care a determinat inchiderea a peste o suta de mii de firme, cresterea implicita a somajului, cu rezultat direct scaderea activitatii economice si a incasarilor la bugetul de stat. De aici imprumuturile la FMI si celalalte institutii financiare mondiale, pe care urmeaza sa le suportam noi, cei de jos, pe propria piele. Iar acum, multumita orbilor care l-au votat pe Basescu, aceiasi incompetenti vor gestiona tara in urmatorii 5 ani. Ce au facut bun acesti oameni pentru contracararea efectelor crizei? Astept un raspuns viabil.
08.12.2009, 17:51
Stimate Domnule Munteanu,
Imi cer scuze pentru intarzierea cu care raspund comentariului dvs., acest lucru se datoreaza faptului ca Formula AS publica foarte tarziu comentariile cititorului, n-am inteles inca din ce ratiuni.
Dvs. va faceti ca nu intelegeti motivul pentru care nu mai sunt bani la bugetul de stat. Nu cumva din cauza faptului ca un incompetent precum Gheorghe Pogea a luat masura aplicarii impozitului forfetar, impozit ce a dus la inchiderea a peste 100 de mii de firme? Cati someri a generat si ce efect asupra activitatii economice a avut aplicarea acestui impozit? Ia ganditi-va putin... Si nu-mi spuneti ca a incercat Pogea sa creasca incasarile la bugetul de stat prin aplicarea acestui tip de impozit, fiindca a fost avertizat de toti expertii in domeniul financiar asupra efectelor pe care urma sa le aiba. Nici nu-ti trebuie prea multa experienta economica sa te gandesti ca prin acest impozit bagi in faliment mii de mici intreprinzatori, dar cum dl. Pogea e afon cu totul in domeniul de care se ocupa...
In ce priveste restul comentariului meu de mai sus, am spus destul de clar ca indiferent cine iese vom avea un nou Ceausescu. Deja dl. Basescu si-a manifestat apucaturile de dictator cu ocazia ultimelor alegeri, cred ca nu puteti nega faptul ca alegerile au fost fraudate, si nu ma apuc acum sa mai enumar metodele... Iar cu ajutorul unor anticipate deja previzibile si al unor tradatori la fel de previzibili, vom avea un Parlament Unicameral dominat de PDL si Traian Basescu, adica ne-am intors cu 20 de ani in urma. Se zvarcolesc in mormant victimele revolutiei domnule Munteanu, dar poate pentru dvs. Traian Basescu reprezinta etalon al anticomunismului si al corectitudinii... In cazul asta imi racesc gura de pomana... In ce priveste posibilitatea de a-l fi avut ca nou presedinte pe Mircea Geoana, sunt absolut convins ca s-ar fi intamplat acelasi lucru ca si in cazul presedintelui Basescu, doar ca in cazul PSD cineva din umbra ar fi fost noul dictator care controleaza totul prin intermediului Parlamentului Unicameral. Singura diferenta, pentru care l-am si votat pe Mircea Geoana, este ca am fi fost lipsiti de grobianismul si marlania specifice marinarului Basescu, atitudine adoptata si de majoritatea simpatizantilor sai. Si sincer, acest lucru ar fi fost un castig pentru Romania... Cu totii stim ca oricine ar fi la putere ar fura, de ce sa ne mai ascundem dupa deget? Dar cand cel care te fura mai e si un grobian mizerabil, comunist autentic autoproclamat anticomunist, individ fara scrupule care te minte in fata ca el si numai el este etalonul luptei anticoruptie, ce alternativa mai poti avea? Domnule Munteanu, acest om, pe langa caracterul mizerabil, mai este si inconjurat de o sleahta de incompetenti, aratati-mi si mie o realizare a unuia din bocii care-l inconjoara pe dl. Basescu (excluzand, bineinteles realizarile facute pentru buzunarul propriu). Aratati-mi un motiv pentru care l-ati vota pe dl. Basescu, eu am facut-o, v-am explicat de ce am pus stampila pe Geoana. Dvs. de ce il sustineti pe Traian Basescu? Astept argumente valide, nu povesti de genul Iliescu, Hrebenciuc, Patriciu, Vantu, pe care nu le mai cred nici copiii mici.
22.11.2009, 23:16
S-a terminat totul. Dupa 20 de ani ne-am intors de unde am plecat, fara sa clipim. Sa ne fie rusine.
Aveam PCR partidul unic, azi avem FSN-ul reunit. Aveam Marea Adunare Nationala, astazi avem Parlamentul Unicameral. Il aveam pe Ceausescu, astazi il vom avea pe Basescu (sau pe Hrebenciuc). Si ce e mai tragic, majoritatea romanilor inca nu realizeaza ce-au facut. Incepand de astazi suntem terminati ca natiune.
Si, Stimata Doamna Culcer, sunteti printre vinovatii pentru aceasta situatie. Stiati unde se va ajunge si ati continuat sa mintiti prin analizele partinitoare publicate in aceasta revista si cine mai stie pe unde. Sunt convins ca o veti face in continuare, fiindca ticalosia nu are limite. Puteti sa va bucurati. Ati aruncat si dvs. macar o lopata de pamant peste sicriul Romaniei. Bucurati-va de coliva! Pofta buna!
21.11.2009, 11:40
Stimata Doamna Culcer, dvs. vorbiti despre banii de la FMI ca si cum acestia ar fi o pomana pentru Romania, de parca n-am fi obligati sa-i dam inapoi, si cu o dobanda mare. Aveti un rationament incredibil. Dupa dvs., ca sa facem suportabila datoria externa genaratiilor viitoare, trebuie sa facem alte imprumuturi externe??!! Adica scapam de datorii facand alte datorii si mai mari??!! Va rog sa interveniti si sa explicati rationamentul, poate sunt eu batut in cap si n-am inteles. Nu-mi vine sa cred ca aud o asemenea enormitate din gura dvs.
08.11.2009, 20:49
Stimata Doamna Culcer,
Nu m-as fi deranjat sa scriu acest comentariu daca n-as fi observat incrancenarea si manipularile constante la care va supuneti cititorii cu fiecare articol pe care-l scrieti, exact "bubele" pe care le aratati cu degetul la altii. Va scriu in calitate de cititor fara nici o afiliere politica, deranjat de minciunile si mincinosii care colcaie in jurul clasei politice romanesti actuale, nemultumit de mocirla in care a ajuns sa se scalde Romania, si de "guristii" care ne incurajeaza sa ne balacim in continuare in ea. Imi pare rau s-o spun, dar dumneavoastra va incadrati in aceasta ultima categorie, pesemne ca va si place, din moment ce ne indicati, subtil sau mai pe fata, solutii expirate pentru imbunatatirea situatiei generale a Romaniei.
In cele ce urmeaza vreau sa contraargumentez unele afirmatii pe care le faceti in articolul de mai sus, lucru deloc greu, fiindca dvs. scrieti nu dupa logica, ci, se pare, dupa alte interese, care pentru mine raman obscure (asta ca sa nu arunc cu acuzatii pe care nu sunt in masura sa le dovedesc).
Mai intai, unghiul din care abordati subiectul este total nepotrivit, ca sa nu spun partinitor de-a dreptul. In loc sa va preocupe adevaratele probleme ale Romaniei (de ce s-a ajuns sa platim salariile si pensiile din bani de imprumut, si ce vom face cand acesti bani se vor termina si va trebui sa-i dam inapoi), pe dvs. va doare ca riscam sa nu mai primim bani de la FMI. Dar ce-am ajuns noi, ca romani, sa traim din mila camatarilor? Oare chiar nu mai producem nimic, cat s-a furat in tara asta incat sa veniti si sa ne spuneti voalat ca daca nu ne imprumutam murim de foame? Stiti cu ce seamana asta? Cu povestea lenesului care, pus in fata mai multor treburi, nu se indura sa se apuce de nici una, si ca sa nu moara de foame, prefera sa cerseasca de la unul si de la altul. E atat de des intalnita aceasta situatie la nivel individual in Romania, si iat-o acum si la nivel guvernamental, cu guvernul Boc care a preferat solutia cu efecte benefice (poate) pe termen scurt, dar devastatoare in timp, in loc sa testeze capacitatea ministrilor din guvernul sau de a gestiona in favoarea romanilor efectele crizei economice. Dar poate ca premierul Boc era constient de la inceput de incapacitatea ministrilor sai si a sa proprie de a gasi alte solutii pentru contracararea crizei?
In al doilea rand, dvs. vorbiti de parca ati fi inseva unul din membrii de baza ai FMI. De unde stiti dvs. stimata doamna ca FMI nu ar acorda imprumutul unui guvern condus de dl. Johannis? Din cate stiu, aceasta insitutie nu si-a manifestat pana acum vreo preferinta legata de numele noului premier, singurul lucru cerut fiind stabilitatea politica, stabilitate pe care tocmai dl. Traian Basescu face tot posibilul sa o impiedice, prin refuzul, sustinut de argumente subtiri peste masura, de a-l numi pe dl. Johannis premier. Chiar dvs. spuneti, citez "atat FMI cat si UE au anuntat ca asteapta investirea unui guvern definitiv pentru a acorda Romaniei a doua transa din imprumuturile agreate in vara" si de aici anticipati ca acest guvern trebuie sa fie neaparat unul apropiat PDL si lui Traian Basescu, idee pe care subtil incercati sa o impuneti ca apartinand celor de la FMI. Mincinos rationament, dar intr-un fel de inteles, avand in vedere obstinatia dvs. in a-l sustine pe Traian Basescu indiferent ca face bine sau face rau.
Stiti cum vad eu, un om simplu, inclestarea dintre PDL si restul partidelor? Ca si dvs.: o lupta politica premergatoare alegerilor. Dar o lupta in care, interesul national fiind la mijloc, asa cum sustin ambele tabere (oare chiar asa o fi?), cel mai destept ar trebui sa cedeze primul. Cine sa fie acela? Despre partidele din opozitie, de acord cu dvs., nu poate fi vorba. Dar de ce ar fi vorba despre Traian Basescu? Acest om se comporta exact in acelasi mod in care se comporta cei pe care-i condamna. Cat de orb trebuie sa fii ca sa nu vezi ca are aceleasi intentii de control asupra guvernului cum sustineti ca au cei din opozitie? Simplul fapt ca guvernul Croitoru a fost compus in marea majoritate din ministri ai cabinetului demis Boc ar trebui sa va dea de gandit ca avem de a face cu un guvern paiata pe care sforarul Traian Basescu sa-l joace din degete.
Doamna Culcer, noi, romanii, fosti votanti ai lui Traian Basescu, ne-am saturat de minciunile pe care ni le-a servit acest om cu o regularitate de ceasornic elvetian, si in plus avem si ochi sa vedem faptul ca Romania a fost adusa in cateva luni pe marginea prapastiei. Spun in cateva luni, pentru ca in septembrie dl. Basescu se lauda in fata natiunii cu realizarile guvernului Tariceanu(!), iar de atunci si pana astazi unde am ajuns? Sa cersim bani de la FMI. Mai avem cu ce sa ne laudam? Sau Traian Basescu ne-a mintit in septembrie pentru a-si aroga niste merite inexistente?
Iar la intrebarea "de ce nu a fost acceptabil un guvern de uniune nationala, condus de un economist de anvergura internationala" exista un raspuns foarte simplu dna Culcer. Din acelasi motiv pentru care nu a fost acceptabil, din partea presedintelui Romaniei, un guvern de tehnocrati condus de un intelectual unanim apreciat in tara si in strainatate, si care a dovedit ca se poate face treaba chiar atunci cand cei de la centru iti sunt potrivnici.
02.11.2009, 21:18
Aveti un sistem de logare praf. Am scris un comentariu mai lung fara sa stiu ca trebuie sa ma autentific pentru a putea fi afisat pe site. De la rubrica "adauga" am mers la pagina la care m-ati directionat pentru inregistrare, m-am inregistrat, dar am pierdut comentariul. La un site adevarat imediat dupa inregistrare comentariul meu trebuia publicat, deoarece am actionat butonul "adaugare". Acum nu mai am timp sa reiau toate ideile, o sa spun doar ideea centrala: domnul Toma Roman este dezamagitor prin acest gen de articole scrise parca de un orb.