Cornel Paunescu
Nume | Paunescu |
Prenume | Cornel |
Locatie | Bucuresti |
<confidential> | |
Website | - |
Yahoo! | paunescucornel |
MSN | - |
ICQ | - |
Jabber | - |
AIM | - |
Activitate forum | Nici un mesaj |
Comentarii scrise de Cornel Paunescu
Afisare: 1 - 10 din 10 comentarii
gresit19.10.2012, 09:31
Daca recomandarea de a clocoti apa se numeste fierbere prin inabusire, ce sa mai spun, dar probabil ca se stie ca de la 40-45 grd. Celsius se distrug vitaminele si nutrientii..... promovati alimentatia sanatoasa sau borhodul?
succes!
Legumele fierte înăbuşit - "leacuri” alimentare preţioase
10.11.2011, 12:33
Uite de ce iesim in strada pentru Rosia Montana
Acest mesaj merita cel putin citit...
Romania a pierdut in perioada 1952-1960 printr-o firma sovieto-romana cea mai mare rezerva energetica a tarii, 17.288 tone de uraniu. Gheorghe Gheorghiu-Dej s-a suparat foc, pentru ca sovieticii “noua nu ne-au dat utilaje pentru extragerea uraniuluiâ€.
Politicienii de astazivor sa dea unei firme canadiano-romane cu actionariat american, ultima mare bogatie a acestei tari, adica zacamintele de metale rare si pretioase de la Rosia Montana in schimbul locurilor de munca. Participatia Romaniei in aceasta firma este de doar 20% si risca sa ajunga la 0,6% in urma ultimei majorari de capital, la care actionarul roman nu a putut participa. Statul urmeaza sa suporte cheltuielile de intretinere a barajului si a sistemelor de captare, monitorizarea emisiilor de acid cianhidric, pompare si tratare a apei pe o perioada nedeterminata, estimate la 12 milioane de euro anual.
Statul roman ar primi 4% redevente pentru aur si argint. Presa vorbeste despre majorarea acestui procent la 6% prezentata ca o negociere reusita, fara se spuna ca in tari ca Africa de Sud redeventele pentru metale pretioase sunt de minim 20%.
In cele200 de milioane de tone de minereu care se doresc a fi procesate cu cianuri la Rosia Montana, se estimeaza a fi 1,5 grame de aur pe tona de minereu si 11, 7 grame de argint pe tona. Daca nu vi se pare o exploatare rentabila aveti dreptate! Motivatia pentru acest proiect sta in metalele rare care insotesc zacamintele de aur. Vanadiu - 2500grame pe tona, Arseniu - 5000grame pe tona, Titan - 1000grame pe tona, Molibden - 10grame pe tona, Nichel - 30de grame pe tona, Crom - 50grame pe tona, Cobalt - 30grame pe tona, Galiu - 300grame pe tona, Germaniu - 20grame pe tona, Wolfram, Molibden si altele.
Daca punem aceste resurse in context mondial, epuizarea resurselor de energie si nevoia dezvoltarii energiilor regenerabile, a panourilor fotovoltaice si turbinelor eoliene, descoperim ca prima criza cu care se va confrunta lumea nu va fi cea petrolieraci a metalelor neferoase.
Galiu, spre exemplu, care se gaseste la Rosia Montana in cantitati de 300 de ori mai mari decat aurul, este folosit in fabricarea panourilor fotovoltaice si pretul actual este de 900 de dolari pe Kg.(Calculati putin valoarea: 300 x 300 tone x 1000 kg/tona x 900 dolari... Prea multe zerouri, asa-i?) Utilizarea lui va creste pe masura ce tehnologiile vor fi perfectionate si rentabilitatea energiei solare va creste cu scumpirea petrolului.
26% din resursele de cupru extractabil din scoarta Pamantului s-au pierdut deja in gropi de gunoi. Inchiderea minei de cupru de la Rosia Poieni pentru a se face loc companiei RMGC a dus la disponibilizarea a sute de muncitori, de care oficialii Gold Corporation nu isi aduc aminte cand fac calculele locurilor de munca.
Din anumite informatii, in contractul de concesiune secretizat se spune ca orice metal in plus recuperat intra in beneficiul celui care exploateaza zacamantul.Falsa desecretizare trambitata de Traian Basescu nu a facut lumina asupra acestui aspect.
Turcia, Cehia, Grecia, Costa Rica, Germania, Argentina, Filipinie au interzis mineritul cu cianuri. Parlamentul European a cerut Comisiei Europene interzicerea acestei tehnilogi de minerit pana la sfarisitul anului 2011. Aduceti-va aminte de accidentul de la Baia Mare de acum 10 ani. Ungaria l-a considerat cea mai mare catastrofa dupa Cernobal. Statul roman are de platit circa 200 de milioane de dolari despagubiri.
La Rosia Montana ar urma sa se foloseasca aproximativ 1.561.000 tone substante periculoase, dintre care 84.000 tone de cianurain cea mai mare cariera cu crater deschis din Europa si cel mai mare baraj, inalt de 185 m. Ganditi-va la efectele pe care un posibil accident le-ar avea asupra Deltei Dunarii, un ultim bastion european pentru protejarea biodiversitatii.
Rosia Montana este unul dintre siturile cele mai bogate in resurse de patrimoniu cultural ale Romaniei, cuprinzand intr-un teritoriu intins pe cca. 650 ha 50 monumente istorice clasate, dintre care7 desemnate ca monumente de valoare nationala si universala. De asemenea, patrimoniul cultural de la Rosia Montana este recunoscut si prin Planul de Amenajare a Teritoriului National.
Acest statut juridic de protectie plaseaza Rosia Montana inaintea multor orase prin numarul si valoarea monumentelor istorice si pe primul loc intre asezarile rurale ale Romaniei. Conform legii, protejarea si punerea in valoare a acestor valori instituite reprezinta lucrari de utilitate publica, de interes national.
Academia Romana, Casa Regala, ICOMOS (Comitetul International al Monumentelor si Siturilor), ca organizatie expert a UNESCO, Ad Astra, Alburnus Maior, ONG-uri din Romania si internationale, numerosi experti, institutii, studenti si cercetatori români din strainatate (RSSA, LSRS) recomanda si sustin includerea Rosiei Montane în Patrimoniul UNESCO.
Constanam ca rusinea de a fi roman si lipsa de reactie a romanilor in fata nedreptatilor a fost indusa de aceleasi televiziuni care astazi sunt complice la cel mai mare jaf din istoria poporului roman.
Speram ca va aflati printre putiniicare au rezistat campaniei de dezinformare in care au fost angajateteleviziuni le, de aceea va solicitam implicarea nu doar ca simpatizant, ci ca militant, sa faceti cunoscut adevarul despre proiectul minier de la Rosia Montana. Promovati petitia online, dati acest mesaj mai departe!
Petitia noastra de pe www.rosiamontana. net a strans peste 35.000 de semnaturi, la care se adauga alte 32.000 de semnaturi pe hartie stranse in Bucuresti prin actiunea “la corturi†din ultimele 3 saptamani.
Eforturile noastre au fost remarcate si amintite intr-o recenta dezbatere din Parlamentul European. In urma dezbaterii, Comisia pentru Petitii a Parlamentului European a anuntat ca se va deplasa in Romania la inceputul lunii noiembrie pentru o ancheta asupra proiectului de la Rosia Montana. Va propunem ca pana atunci, doar cu ajutorul dvs. sa strangem 100.000 de semnaturi din toata tara, iar in preajma vizitei CE sa organizam de la Casa Poporului spre sediul Comisiei Europene in Bucuresti cel mai mare mars de protest pentru Rosia Montana, la care vom putea invita toti semnatarii petitiei.
In Muntii Apusenia inceput lupta finala a unui razboi ce a inceput acum peste 10 ani...
Notorietatea Rosiei Montane tinde sa treaca de 90%. Toata lumea stie ca acolo, in pamant, avem cea mai mare bogatie a tarii. Conducatorii nostri au hotarat insa ca e vremea ca ea sa-si ia zborul catre vistieriile altora. La fel cum s-a intamplat de cele mai multe ori in istoria noastra.
Acum insa ni se ofera ceva in schimb: un posibil dezastru uman, ecologic, cultural si social. Lacul cu multe deseuri toxice inclusiv cianura, va fi de 3 ori mai maredecat Lacul Oasa; 4 muntivor fi inlocuiti cu cratere adanci de peste 400m; zilnic vor fi transportate pe sosele, spre Rosia Montana, 47de tonede cianura, galerii romane de o frumusete aparte vor fi distruse; multe biserici monumente istorice vor fi demolate, plus cimitire intregi vor fi decopertate iar dupa 2 ani de la inceperea proiectului, vor mai avea de lucru in zona doar cateva sute de specialisti, s.a.m.d...
Bunul Simtinsa, acea componenta sufleteasca pe care multi si-au dezactivat-o sau o ignora, ne spune la majoritatea, ca acest proiect al RMGC, compania canadiana care prin actionarii sai va duce cu ea toate metalele pretioase din Apuseni, este unul dezastruos. Ne ingrijoreaza atat de mult incat trebuie sa luam atitudine, fiecare cum poate: unii lipind afise de informare, unii semnand petitii online, altii trimitand informatia pe email la toti prietenii sai...
Adevarul este ca Rosia Montana,si Romania insasi,sunt sub amenintarea unui dezastru fara precedent. Si de aceea acest proiect trebuie oprit!
Informati-va si semnati petitia pe www.rosiamontana. net
Fiti la curent cu noutatile luptei pe site-urile campaniei SALVATI ROSIA MONTANA!
Nu va lasati amagiti de propaganda agresiva din intreaga mass-medie romaneasca! RMGC plateste cu bani grei toate televiziunile si toate ziarele ca sa nu critice proiectul ci mai mult, sa organizeze emisiuni pro RMGC.
"Oamenii si aurul se duc precum apa. Transformarea Rosiei Montane într-o enormă pubelă de deseuri toxice, sau într-un pretext de inginerii financiare ucigatoare, ar fi pur si simplu otravapentru posteritate"
Muntii Apuseni au nevoie de ajutorul nostru.
30.08.2011, 14:50
Felicitari pentru decizia doamnei Viorica, sa invatam din viata altora si sa nu uitam de suferintele prin care a trecut, framântarile, stresul si de toate celelalte si sa nu creada cineva ca dupa intoarcere toate au trecut... au lasat urme, cicatricii, rani inchise si deschise... dar ca in orice boala ceva determina maladia, cauza nu se analizeaza ci doar efectele si in fiecare caz exista ceva ce duce catre aceste rataciri...
cu multa stima pentru decizia luata
19.04.2011, 12:08
Apar articole din ce in ce mai bune pe aceasta tema, sper sa sesizati ca nu s-au semnalat reactii adverse la consumul de soia, deci.......... cum toata soia este demult modificata genetic nu da Ea in sine reactii adverse, poate chimicalele care o trateaza sa dea..... Felicitari de la un cititor de ziar si privitor on-line
08.04.2011, 10:01
Asteptam de mult un astfel de articol despre meditatie. Sper ca reprezinta un articol de inceput pentru o serie explicita si individualizata pe mai multe categorii. De aceea am acordat nota 3, daca continuati cum sper aveti deja nota maxima. O atentionare, Tai chi nu este meditatie, foloseste meditatia dar nu este. Mai precis este un derivat prin miscare al Qi gong-ului. In realitate Qi gong este meditatie si sta la baza tuturor artelor martiale, imbina meditatia, atât pentru sanatate, sex si longevitate, dar si pentru artele martiale si in special pentru Tai chi.
Va rog sa va documentati din Daniel Reaid - Initiere in Qi Gong si de acelasi autor Tao pentru sanatate, sex si longevitate. Pe linga faptul ca sunt scrise cursiv si pe intelesul occidentalilor si beneficiaza de traduceri impecabile, ne ofera cunostintele adunate de autor despre istoria Qi gong-ului, a Chinei cu argumentele stintei medicale moderne. Mai mult sunt prezentate si exercitii de respiratie, meditatie, de Qi gong, Tai chi si Yoga. Pacat ca s-au tradus numai aceste carti. Autorul detine mult mai multe aparitii editoriale pe aceeasi tema in limba engleza. Succes!
09.02.2011, 13:22
... de lanurile si holdele de grâu, orz, secara de cele de porumb, soia, floarea soarelui si de toate celalte plante cultivate pe vremea comunismului? Toate acelea aveau stampila statiunilor de cercetare agricola, toate acelea au fost modificate genetic, astfel ca sa reziste la vânt, seceta, umiditate ridicata, la daunatori, sa fie productive etc.Unde a mai ramas un bob de grâu nemodificat genetic sau de soia nemodificata henetic? Ce rau ne-a facut consumul acestor plante modificate genetic? In schimb nimeni nu vorbeste de tratamentele cu pesticide, insecticide si de adevaratul rau pe care aceste tratamente le face si omului si animalelor. Si eu sunt vegan si ma preocupa aspectele legate de legumele pe care le consum zilnic, dar nu este prea mult sa nu vedem exact ce este mai important? Nu este mai de speriat ca sunt in piete legume si fructe aduse din alte tari calde si care nu au gust? De ce nu au gust? Ptr. ca sunt si modificate genetic si sunt si tratate contra daunatorilor si buruienilor si mai mult, ca sa reziste pâna aici sunt si IRADIATE cu raze gama care modifica structura moleculara a legumei si a fructului astfel incât niciun daunator, insecta, bacterie nu se mai aproprie de ele, dar in schimb noi le consumam si ne mai si mândrim ca am facut piata la supermarket. Solutia este tot in noi oamenii sa ne opunem acestor tratamente si prin mediatizare sa cunoastem aceste pericole si sa nu le mai cumparam. S-ar mai impune si educatia alimentara in scoli dar cred ca cer prea mult....
Vasile Cristea - "Romania nu are nevoie de Organisme Genetic Modificate"
09.02.2011, 13:05
Cineva poate sa-mi spuna de unde pot cumpara seminte de legume si cereale nemodificate genetic si sa fie 100% românesti? Macar sa stim ca exista si atunci putem sa avem pretentia sa nu se introduca in România seminte nemodificate genetic. O alta intrebare care se pune ar fi ce rau fac soiurile de legume si cereale modificate genetic? Altfel toate cele spuse mai sus sau toate dezbaterile pe aceasta tema sunt inutile.....
Vasile Cristea - "Romania nu are nevoie de Organisme Genetic Modificate"
07.04.2010, 14:29
Sunt de acord cu o alimentatie "colorata" dar prin diversificare zilnica, nu prin stabilirea unor zile anume pentru a consuma alimente albe, galbene etc.
In fiecare zi alimentatia trebuie sa fie diversificata si in special prin alimente de origine vegetala.
03.02.2010, 11:06
Ar trebui sa alegeti cu grija modelele pe care le prezentati in aceasta revista minunata si care promoveaza morala. Nu orice femeie poate sa apara in aceste pagini, chiar daca are talent intr-un anumit domeniu. Ar trebui sa va dea de gândit ca este deja la a treia casnicie. Ar trebui sa va dea de gândit ca a intrat in politica si fara un merit anume ocupa o pozitie influenta intr-o organizatie guvernamentala care are grija copilului si ca aceasta persoana nu are nicio calificare in acest sens, ca sa nu mai spun de necunoasterea problemelor.
Fiecare om sa faca ce stie mai bine.
Dar nu mai prezentati astfel de femei ratacite cu mintea si sufletul, ca modele sau ca sunt nefericite in viata.
Fiecare isi face viata cu propriile mâini, aici nu intra in discutie norocul, poate la loto dar nu aici.
Iubirile unei artiste: Luminita Anghel - "Criza pe care o traim este, in primul rand, sufleteasca"
01.07.2008, 14:47
Sunt absolut necesare mai multe date despre Centrele Homeopatice, nu at�¢t multe despre boli sau produse