Arabii o numesc "karkadeh" şi o beau transformată în ceai. Acrişor, revitalizant, ceaiul de hibiscus este un elixir care înviorează corpul şi mintea, şi topeşte grăsimile. Poate fi servit cald sau rece, amestecat cu alte ceaiuri sau cu suc de fructe. Ajută organismul să accelereze metabolismul şi să îmbunătăţească digestia. Are şi proprietăţi detoxifiante şi diuretice, eliminând apa în exces din ţesuturi.
Florile de hibiscus se găsesc la magazinele naturiste şi în farmacii. Iată câteva sugestii de utilizare:
* Ceai de hibiscus: peste 2 linguri cu petale de flori de hibiscus sau 2 pliculeţe cu hibiscus turnaţi o cană cu apă clocotită. Acoperiţi vasul şi lăsaţi planta 10 minute la infuzat, apoi strecuraţi. Apa se va colora întâi în violet, apoi în roşu. Se beau 4-5 căni pe zi.
* Macerat de hibiscus: peste 2 linguri cu pulbere de hibiscus adăugaţi o cană cu apă la temperatura camerei. Lăsaţi la macerat cel puţin 7 ore, strecuraţi şi beţi. Se beau 3 căni pe zi.