Arabii o numesc "karkadeh" și o beau transformată în ceai. Acrișor, revitalizant, ceaiul de hibiscus este un elixir care înviorează corpul și mintea, și topește grăsimile. Poate fi servit cald sau rece, amestecat cu alte ceaiuri sau cu suc de fructe. Ajută organismul să accelereze metabolismul și să îmbunătățească digestia. Are și proprietăți detoxifiante și diuretice, eliminând apa în exces din țesuturi.
Florile de hibiscus se găsesc la magazinele naturiste și în farmacii. Iată câteva sugestii de utilizare:
* Ceai de hibiscus: peste 2 linguri cu petale de flori de hibiscus sau 2 pliculețe cu hibiscus turnați o cană cu apă clocotită. Acoperiți vasul și lăsați planta 10 minute la infuzat, apoi strecurați. Apa se va colora întâi în violet, apoi în roșu. Se beau 4-5 căni pe zi.
* Macerat de hibiscus: peste 2 linguri cu pulbere de hibiscus adăugați o cană cu apă la temperatura camerei. Lăsați la macerat cel puțin 7 ore, strecurați și beți. Se beau 3 căni pe zi.