Încercaţi recomandările Mariei Treben din cartea "Sănătate din Farmacia Domnului". Ceaiul de coada-şoricelului influenţează pozitiv măduva osoasă, stimulând formarea sângelui. O linguriţă cu vârf de plantă se opăreşte cu o cană de apă clocotită şi se infuzează 1-2 minute. Se strecoară şi se beau 3-4 căni de ceai fierbinte pe zi. Şi mai eficient este dacă adăugaţi şi câte o lingură de bitter suedez la o cană de ceai. Ceaiul se bea cu o jumătate de oră înainte şi după mesele principale. Ar fi bine să vă procuraţi cartea; la pag. 84 şi 118 se indică un ceai compus din 11 plante, în gramaje diferite, precum şi băi cu cimbru. Capitolele respective conţin exemple de vindecări. Dumnezeu să vă ajute!
EUGENIA M. - Bucureşti
"Caut un tratament naturist pentru otomicoză"
(Răspuns pentru VASILE - Bacău, F. AS nr. 1064)
1. Puneţi pe un tampon de vată puţin bitter călduţ şi introduceţi-l cât mai profund în ureche. Mişcaţi tamponul continuu. Eu am izbutit să mă vindec în felul acesta.
STANA - Târgovişte
2. Vă propun un tratament simplu şi foarte eficace, cu ajutorul căruia m-am vindecat de micoză în ureche. Cumpăraţi oţet de vin natural (citiţi eticheta de pe sticlă, să nu aveţi surprize) şi puneţi din el într-o sticluţă de Penicilină. Cu ajutorul beţişorului de vată se fac badijonări în ureche, prin răsucire uşoară, de mai multe ori. Nu folosiţi alte medicamente concomitent. Din momentul în care mâncărimile încetează, tratamentul se răreşte, făcându-se din două în două zile. Nu trebuie abuzat mai mult decât e necesar. Dumnezeu are grijă de toată suferinţa umană, iar revista "Formula AS" de semenii săi. Vă doresc sănătate.
PERIANU ARTEMIE - Braşov
3. Soţul meu s-a vindecat de ciupercă în ureche cu ajutorul medicamentului OXIMED (spray), folosit de regulă pentru arsuri. Pulverizaţi de două ori profund în ureche, seara şi dimineaţa. Mâncărimea a încetat de la prima folosire. Agitaţi bine spray-ul înainte de folosire. Se găseşte în farmacii.
FLOAREA P. - Piteşti
"Gura uscată îmi creează un mare disconfort"
(Răspuns pentru VICTOR M. - Bucureşti, F. AS nr. 1066)
Cu mulţi ani în urmă, soţia mea a suferit de această lipsă de salivă o perioadă destul de îndelungată, timp în care ţinea în gură cuişoare (aromate) ca să excite glandele salivare. A fost la Spitalul Militar unde i s-au făcut infiltraţii cu Hidrocortizon, dar în zadar. După multe peregrinări pe la "mari cabinete", din întâmplare a dat peste un medic stomatolog fără "nume", dar care după o analiză atentă i-a recomandat să scoată metalul din gură (vipla). Exact în momentul când metalul i-a fost extras, gura i s-a umplut de salivă. Nu ştiu dacă aceasta este şi situaţia surorii dvs., dar m-aş bucura totuşi ca relatarea mea să-i fie de folos.
Luca - Bucureşti
"Cum pot scăpa de păduchii laţi?"
(Răspuns pentru ANONIM, F. AS nr. 1106)
1. Păduchii laţi pot fi omorâţi cu o soluţie de acid acetic glacial diluat, şi apoi îndepărtaţi cu un pieptene des. Trebuie menţinută o igienă perfectă a corpului. Lenjeria trebuie schimbată şi dezinfectată în fiecare zi. Pentru a evita complicaţiile, adresaţi-vă unui medic dermatolog.
ANICA - Bucureşti
R. T. - Drobeta Turnu Severin
"Sufăr de sindromul Wolf-Parkinson-White"
(Răspuns pentru ADRIAN - Cluj, F. AS nr. 1273)
Am 36 de ani şi încă de la vârsta de 7 ani am fost diagnosticată cu sindromul WPW (iniţialele numelor celor ce au descoperit acest sindrom: Wolf, Parkinson, White). Este o malformaţie congenitală a cordului, nu foarte gravă (o explicaţie corectă şi amănunţită vă poate oferi medicul cardiolog), care poate fi ţinută sub control cu ajutorul tratamentului.
Toată copilăria am fost sub supraveghere medicală, am luat Propranolol, am evitat efortul fizic, frigul, umezeala, însă abia acum patru ani, când am făcut o puternică criză cu palpitaţii şi sufocări ce au ţinut aproximativ 5 ore (teamă amplificată şi de faptul că aceasta s-a produs noaptea), am trecut pe tratament forte şi de atunci nu am mai avut probleme grave, crizele aproape au dispărut, iar palpitaţiile pe care le mai am sunt uşoare.
Aşa cum spuneam, am fost şi sunt sub supravegherea medicului specialist cardiolog, care mi-a prescris medicamentul Cordarone, la început într-o priză destul de mare, ca apoi aceasta să se diminueze, ajungând la 3 tablete pe săptămână (luni, miercuri şi vineri) şi trebuind să menţin această doză toată viaţa. Tratamente naturiste nu cunosc şi nici nu cred să existe ceva care să corecteze greşelile mamei naturi (în cazul nostru), cu excepţia operaţiei. În speranţa că cele spuse vă vor fi de ajutor, vă recomand încă o dată acest medicament şi vă doresc multă sănătate.
DIANA - Bucureşti
"Nepoţica mea are conjunctivită purulentă"
(Răspuns pentru DAN F. - Bucureşti, F. AS nr. 1301)
Acum câteva luni, m-am confruntat şi eu cu o asemenea secreţie purulentă, trezindu-mă dimineaţa cu ochii lipiţi. Se face tratament cu ceai de gălbenele (o linguriţă cu vârf la o cană de apă fiartă). După ce s-a răcit, se pun comprese pe ochi de trei-patru ori pe zi şi se ţin circa zece minute. Alternativ, ungeţi-i pleoapa fetiţei, de la rădăcina nasului până la coada ochiului, cu alifie de gălbenele. Eu în trei zile m-am vindecat.
SERGIU - Bucureşti
"Teama de moarte mă macină zi şi noapte"
(Răspuns pentru RALUCA, F. AS nr. 1323)
1. Am suferit de aceeaşi boală ani la rând. Dacă toate astea sunt acum de domeniul trecutului, lucrul acesta îl datorez revistei "Formula AS", unde am găsit un tratament salvator: banala coadă de mătură. Dacă nu l-aţi citit, iată-l: se iau două cărţi mari şi groase (dicţionare) şi se aşează la o distanţă de 50 de cm. Peste ele se pune o coadă de mătură. Sprijinit de un scaun (de spătar), pacientul calcă desculţ coada măturii, de la un capăt la altul, păşind pe ea pe toată lungimea tălpii, pas de pas, de la călcâi către vârful piciorului. La început, durata exerciţiului este de 2-3 minute, pentru ca eliminarea bruscă a toxinelor să nu producă reacţii negative. Apoi, treptat, după circa 5 zile, durata poate să crească până la 5 minute şi chiar 10 minute în ultima fază a tratamentului. După vindecare, se face acest exerciţiu pe toată durata vieţii, cam 2-3 şedinţe pe săptămână, pentru menţinerea sănătăţii. Practicăm această terapie (de fapt, reflexoterapie) toţi membrii familiei (copii şi bunici), iar rezultatele sunt absolut uimitoare. Am reuşit să ne vindecăm de: epuizare fizică şi nervoasă, anxietate, stări de panică, anorexie, palpitaţii, stări de vomă, spasmofilie, ameţeli, insomnii, boli biliare şi renale (dischinezii, litiaze), căderea părului - într-un cuvânt de tot ce e legat de stres. Rezultatul: o revitalizare a întregului organism, fără ca boala să revină. Tratamentul li se recomandă şi copiilor apatici, plictisiţi, nervoşi, fără poftă de mâncare, cu o rezistenţă scăzută la boli şi cu rezultate slabe la învăţătură. Acum pot spune că sunt un om normal. Sunt optimistă, mă bucur de viaţă mai mult ca niciodată, cu toate că existenţa mea se desfăşoară între bucătărie şi piaţă. Păcat că simplitatea acestei terapii le stârneşte multora neîncrederea. Cu mulţumiri pentru "Formula AS",
ŞTEFANIA - Bucureşti
2. Adresaţi-vă şi unui medic endocrinolog. De multe ori stările de nelinişte şi slăbiciune sunt provocate de proasta funcţionare a tiroidei. Nu ştiu de ce se gândesc medicii internişti aşa de greu la tiroidă, când se ştie cât de multe organe poate influenţa atunci când nu funcţionează bine. Ne-am confruntat şi noi în familie cu afecţiunea dvs. pe care am rezolvat-o cu ajutorul medicului endocrinolog.
ELENA - Bucureşti
"Mi s-a găsit o formaţiune tumorală benignă în plămân"
(Răspuns pentru ANDREI A., F. AS nr. 1297)
Încă din Antichitate, sfecla roşie este cunoscută ca un remediu puternic în afecţiunile pulmonare cele mai grave. Se consumă zilnic 200 ml suc proaspăt, combinat cu 200 ml suc de mere (galbene) sau de morcovi. Se poate face şi un ceai de sfeclă rasă: 2,5 kg de sfeclă rasă se opăreşte cu 8 l de apă fiartă. Se consumă până la 2 l pe zi. Păstrând proporţia (1 kg de sfeclă cu 3,2 l de apă fiartă) se poate face lichid mai puţin, pentru a fi mereu proaspăt. Cu această reţetă, o fetiţă de 12 ani s-a vindecat de TBC în trei săptămâni.
SANDU - Bucureşti
"Sufăr de tumoră la glandele suprarenale"
(Răspuns pentru ANCA C., F. AS nr. 1068)
În Japonia, la "Institute for Cancer Research", a fost utilizată cu succes Spirulina în tratamentul maladiei neoplazice, fapt atribuit conţinutului său în ficocianină şi carotenoizi. Vă recomand să încercaţi, sub supravegherea medicului dvs. curant, un tratament cu SPIRULINA produsă de Hofigal, începând cu o doză de şoc de 3 g/zi (o tabletă conţine 0,2 g substanţă activă) timp de 60-90 de zile; după apariţia simptomelor de remisiune reduceţi doza până la 1,6 g/zi, doză de întreţinere pe care ar fi indicat să o permanentizaţi. Produsul nu are contraindicaţii şi veţi constata şi alte efecte benefice: normalizarea greutăţii corporale, creşterea acuităţii vizuale, îmbunătăţirea memoriei, revigorarea întregului organism. Datorită efectului energizant general este bine ca ultima doză să fie administrată înainte de ora 18.00, iar restul, împărţit în funcţie de numărul meselor principale, cu 30 de minute înainte de masă.
ŞTEFAN - Bucureşti