Sunt puţini, dar sunt ai noştri! În România există doar 425 de bolnavi diagnosticaţi cu fibroză chistică, dintre care circa 300 sunt copii. Din păcate, fibroza chistică este o afecţiune extrem de gravă, iar cei mai mulţi pacienţi pierd lupta cu boala înainte să ajungă la adolescenţă. Un "amănunt" deloc de neglijat: conform statisticilor, bolnavii de fibroză chistică din România trăiesc cu circa 20 de ani mai puţin decât media europeană! Până acum câteva luni, statul deconta integral costul unui medicament care îi ajuta pe bolnavi să lupte cu infecţiile. În prezent n-o mai face; autorităţile au introdus pe lista de medicamente compensate şi gratuite două noi generice care conţin aceeaşi substanţă activă, însă marea problemă e că aceste medicamente nu se găsesc încă în farmacii! Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că statul decontează tratamentul cel mai ieftin, deci pacienţii care vor să folosească în continuare medicamentul cu care sunt obişnuiţi şi care şi-a dovedit eficienţa trebuie să plătească diferenţa din buzunar. O fi atât de mare efortul pentru statul român să-i susţină în continuare pe aceşti bolnavi? Greu de crezut! Până la urmă, vorbim despre un medicament care costă 1000 de lei lunar, însă pe care mulţi bolnavi nu şi-l pot permite, tocmai din cauza stării lor de sănătate, care nu le dă posibilitatea să muncească!
Până când mai-marii din Ministerul Sănătăţii vor revizui aceste "scăpări" ruşinoase, informăm bolnavii că au la îndemână soluţii naturale şi ieftine, care-i pot ajuta să supravieţuiască. De curând, colectivul de cercetători al Companiei ROMVAC a înregistrat un succes neaşteptat în ameliorarea efectelor acestei afecţiuni. Martor este mesajul unei mame care nu s-a dat bătută în lupta cu necruţătoarea boală a fiului său...
"Vă scriu în legătură cu fiul meu de 14 ani, care suferă de fibroză chistică şi face frecvent infecţii pulmonare. Este infectat cu stafilococ auriu (MRSA) încă din 2011. Între timp au mai fost şi probe negative, dar infecţia continuă să reapară (ultima tulpină de MRSA a fost identificată la Institutul Cantacuzino, anul acesta).
Ca urmare a tratamentului personalizat cu imunoglobulină Y, preparată la Institutul ROMVAC, urmat pe o perioadă de aproximativ trei luni, am sesizat următoarele aspecte în evoluţia stării de sănătate a fiului meu, care suferă de infecţie pulmonară cronică cu exacerbări periodice, în context de fibroză chistică:
Răspunsul la antibiotic este mult mai rapid. Dacă, în general, treceau 3, 4 sau 5 zile de la demararea tratamentului cu antibiotic, până la apariţia semnelor de îmbunătăţire a stării generale (dispariţia febrei, revenirea poftei de mâncare etc.), în două rânduri, în care copilului i s-a administrat antibiotic, de-a lungul perioadei de tratament cu imunoglobulină Y, am constatat o îmbunătăţire a stării generale mult mai rapidă - 1-2 zile. Se pare că antibioticul, acelaşi care i-a fost administrat şi în trecut (gentamicină, tobramycină), a acţionat şi a produs efecte mai rapid, în paralel cu administrarea de imunoglobulină Y.
În perioadele fără administrare de antibiotic, evoluţia infecţiei a fost mult mai lentă. Din păcate, doar administrarea de imunoglobulină Y nu a fost suficientă pentru a ţine sub control infecţia, însă a prelungit (practic, a dublat) perioada după care s-a impus reluarea administrării de antibiotic. În plus, ca efect imediat, administrarea soluţiei sterile cu imunoglobulină Y în aerosoli ajută la calmarea acceselor de tuse.
Sper ca aceste informaţii să ajungă şi la ceilalţi bolnavi de fibroză chistică din ţara noastră şi să le fie de ajutor. Vă doresc numai bine!
ELENA G. - Bucureşti
O boală perfidă
Pornind de la rezultatele surprinzătoare ale terapiei cu Imunoglobulină Y, ne-am adresat d-nei dr. LUCICA SIMA, conducătoarea Laboratorului de Cercetare-Dezvoltare al Companiei ROMVAC.
- Doamnă doctor, nu se ştiu foarte multe lucruri despre fibroza chistică. În ce condiţii apare această boală şi ce organe afectează?
- Fibroza chistică este o afecţiune genetică cu afectare sistemică. Principala cauză de morbiditate şi mortalitate este dată de patologia pulmonară. Afecţiunea respiratorie este produsă de colonizările bacteriene locale, care dau infecţii cronice, progresive ale căilor respiratorii, evoluând treptat către infecţia pulmonară cronică generalizată şi distrucţia progresivă a întregului ţesut pulmonar, ceea ce duce la insuficienţă respiratorie şi moarte prematură, transplantul pulmonar fiind încă în faza de pionierat în ţara noastră.
Un tratament dezastruos: antibioticele
- Tratamentele cu antibiotice nu au efect asupra infecţiilor bacteriene de care suferă pacienţii?
- Ba da, au efecte, însă dezastruoase! Dacă în infecţiile căilor respiratorii pot fi implicaţi numeroşi agenţi microbieni, în fibroza chistică, cei mai frecvenţi sunt Pseudomonas aeruginosa şi Staphylococcus aureus, întrucât aceştia au capacitatea să capete rezistenţă, să supravieţuiască multiplelor şi îndelungatelor tratamente cu antibiotice la care sunt supuşi bolnavii. Bacteriile colonizează căile respiratorii. Rezultă o structură vâscoasă, bogată în bacterii patogene, care susţine avansarea bolii, iar în final, se ajunge la o distrucţie pulmonară masivă.
Soluţia salvatoare
- Pare o luptă aproape imposibilă pentru un organism, şi aşa pus la grele încercări... Ce soluţii aveţi pentru bolnavii de fibroză chistică? Din scrisoarea publicată reiese că Imunoglobulina Y produsă de ROMVAC nu vindecă boala...
- Într-adevăr, nu o vindecă, însă beneficiile terapiei sunt imense pentru bolnavii de fibroză chistică! În cadrul Laboratorului de Cercetare-Dezvoltare al Companiei ROMVAC aplicăm terapii cu produse pe bază de Imunoglobulină Y pentru orice infecţie bacteriană, inclusiv cea cu MRSA. Produsele noastre sunt naturale şi n-au efecte adverse, singura lor contraindicaţie fiind în cazul persoanelor cu alergie la ou. Terapia se poate aplica tuturor pacienţilor care suferă de infecţii bacteriene şi fungice, cu localizări respiratorii, indiferent de vârstă.
Protocolul terapeutic este stabilit de către medicul terapeut al Cabinetului de Terapii Alternative ROMVAC, în urma diagnosticului de certitudine rezultat din buletinele de analize primite de la pacient. Perioada şi modul de administrare a produselor sunt modulate în funcţie de pacient, de afecţiunea diagnosticată şi de vechimea acesteia.
Protocoalele terapeutice constau în administrarea orală de produse pe bază de Imunoglobulină Y (IgY): Imunoinstant G - pulbere şi Imunoinstant - soluţie buvabilă, pe cale generală şi locală (sub formă de aerosoli). Ambele produse se administrează zilnic, fără pauză, un timp îndelungat, până la dispariţia semnelor clinice şi obţinerea unui rezultat negativ la testarea microbiologică a probei (sputa). Pentru pacienţii care nu au un răspuns favorabil la terapia standard cu imunoglobulină Y se pot realiza produse personalizate, bazate pe imunoglobulină monovalentă, obţinută din probele recoltate de la bolnavul în cauză. Terapia cu imunoglobulină Y administrată zilnic, pe cale generală şi locală (cu aerosoli, în cazul fibrozei chistice), atenuează simptomatologia clinică până la dispariţia acesteia şi reface din punct de vedere structural ţesutul conjunctiv sclerozat. Şi încă un lucru foarte important: terapia pe bază de imunoglobulină Y oferă pacientului şansa de a-şi consolida sistemul imunitar (imunitate pasivă) şi pregăteşte organismul pentru a lupta cu această afecţiune gravă.
- Un licăr de speranţă pentru sute de bolnavi condamnaţi la chinuri! Mult succes în continuare!
D-na dr. LUCICA SIMA poate fi contactată la Cabinetul de Terapii Complementare al Companiei ROMVAC din Voluntari, Şoseaua Centurii nr. 7, tel. 0799.313.332, 021.350.31.09