Reţetă pentru vindecarea hepatitei epidemice
Stimată d-nă Sânziana Pop,
Această filă galbenă s-ar putea să vă surprindă, însă este o reţetă pe care am primit-o în mod miraculos, în anul 1964, când am fost greu încercată de o hepatită epidemică, pe care am contactat-o în luna a noua de sarcină. Am născut la termen, însă fetiţa mea nu a mai putut fi salvată şi după trei zile de la naştere a murit. Eu am scăpat ca prin minune, dar după cum slăbisem arătam înfiorător, de la 63 de kilograme înainte de sarcină - la 48 de kilograme, după ieşirea din spital. Însă Dumnezeu mi l-a trimis întâmplător pe d-l director al Grădinii Botanice din Bucureşti (la vremea aceea), d-l Teodor Tarnovschi, care mi-a recomandat o reţetă, spunând că ar fi primit-o de la cineva din Bulgaria pentru soţia lui, care cu acest preparat a scăpat de "icter negru". Şi eu am scăpat, tot datorită lui, şi după aceea am mai născut trei băieţi, care mulţumită lui Dumnezeu sunt sănătoşi, iar eu mă simt bine. Am dat reţeta multor bolnavi de hepatită şi s-au simţit foarte, foarte bine. Pentru cei care beau, condiţia este să se păzească de băutură după ce se fac bine. Dacă aveţi încredere în ce v-am scris, v-aş ruga să publicaţi reţeta deoarece în ultima vreme hepatitele fac ravagii. Vă rog să-mi trimiteţi documentul înapoi, deoarece pentru mine este nepreţuit.
Reţetă cu rostopască pentru vindecarea hepatitei
Planta se culege când este în floare. Se usucă în casă, la umbră. Uscată, să cântărească, fără ambalaj, cinci grame pe cântarul farmaceutic. Între timp se pune la fiert un litru de apă. După câteva clocote se ia de pe foc şi se pune pe masă la răcorit pentru exact zece minute (acoperit). După zece minute se introduce planta tocată şi se lasă să se infuzeze 12 ore. După aceea se strecoară, se amestecă cu 200 g miere, se pune într-o sticlă şi se păstrează la rece şi întuneric. Se consumă imediat şi anume: de 12 ori pe zi câte o lingură de supă, din oră în oră, indiferent dacă ai mâncat sau nu, de eşti înainte de masă sau după masă. Ora şi lingura. Cura pentru un copil durează 5 zile, iar pentru un adult - 7-10 zile. Întrucât o sticlă de un litru ajunge numai pentru 5 zile, pentru un adult se va mai prepara o porţie. În timpul hepatitelor acute (chiar icter negru), pe lângă această cură obligatorie se vor administra bolnavului, după prescripţia medicului, şi vitamina C şi glucoză - adică medicamentele obişnuite nu deranjează această cură.
MARIA MURARU - Bacău
Tratament pentru bolile genitale
Vă transmit o reţetă puţin costisitoare, de vindecare a infecţiilor vaginale, mult folosită pe vremuri: un tampon de vată îmbibat cu iaurt natural (de la ţărani şi care să nu fie pasteurizat) se introduce în vagin, seara la culcare. Datorită conţinutului său în monocarpină, iaurtul vindecă Trichomonas vaginalis. Tratamentul este sigur şi durează şase zile.
NICOLAE PETRE - Ploieşti
Leac contra durerilor de gât
Se fierbe o linguriţă de seminţe de ridichi şi o lingură de miere într-o jumătate de ceaşcă de oţet. Adăugaţi apa până ce tăria oţetului devine suportabilă şi faceţi gargară de mai multe ori pe zi. Seminţele de ridichi conţin uleiuri eterice, bogate în sulf, şi acţionează ca un antibiotic natural.
Cum se previne gripa
Faceţi o cură de mere crude, de două-trei zile pe săptămână, în care mâncaţi 0,500-1 kilogram de mere rase cu coajă cu tot. În tot timpul dietei speciale, nu mâncaţi nimic altceva.
Sirop de ceapă
Se curăţă cinci cepe mari, se taie felii subţiri şi se pun într-un castron, cu opt linguri de miere. Se lasă o zi şi o noapte, amestecând cât se poate de des. Se lasă un sirop care se strecoară, se pune într-o sticlă cu dop şi se ţine la frigider. Doza: câte o linguriţă, de trei-patru ori pe zi.
ELENA ANDRIESEI - Suceava
Reţetă pentru vindecarea ulcerului gastric şi duodenal, precum şi a gastritelor
Compoziţie: 60 ml apă (două linguri de supă), o lingură de mălai cernut foarte fin, o lingură de miere de albine nefalsificată. Se pune apa la fiert într-un ibric, se pune făina de mălai şi se freacă la foc mic circa un minut. Se ia de pe foc, se adaugă mierea de albine şi se amestecă până ce se obţine o pastă perfect omogenă. Se consumă călduţă, dimineaţa, pe stomacul gol. Efectul tratamentului se simte după consumarea a circa 400 g miere de albine. În timpul tratamentului, nu se consumă băuturi alcoolice.
NICOLAE FILIMON - Alba-Iulia
Propolisul în afecţiunile respiratorii
Am suferit multă vreme cu căile respiratorii, trecând din răceală-n răceală, cu probleme de sufocare şi pierdere a vocii. Din fericire, un apicultor mi-a recomandat un mod de folosire a propolisului, care m-a salvat: se cumpără de la piaţă un bastonaş de propolis solid, din care se ia o fărâmă cât o gămălie de chibrit, care se lipeşte în adâncitura dintre măsele, seara, la culcare. Propolisul se dizolvă lent, este preluat de salivă şi astfel se face ungerea întregii zone afectate. Am recomandat procedeul multor persoane care mi-au mulţumit, altele nu l-au suportat din cauza mirosului de răşină şi a faptului că irită puţin mucoasa cavităţii bucale (dar tot el o şi vindecă). Dar persoanele care au într-adevăr probleme de sănătate nu ţin seama de aceste mici neplăceri.
ELENA ENACHE - Brăila
Reţetă împotriva bronşitei astmatiforme
Vă propun un tratament de vindecare a bronşitei astmatice pe care tatăl meu l-a urmat cu mult succes. Grav bolnav, a fost constrâns să se pensioneze pentru că tratamentele medicale urmate nu au dat randament. După luarea tratamentului naturist a trăit până la 90 de ani, fără să mai aibă probleme cu bronşita.
Reţeta: se iau un kg morcovi (raşi pe răzătoarea mare), un kg zahăr, puţină drojdie şi 2 1/2 - 3 l apă. Se pun toate într-un borcan, se amestecă până se topeşte zahărul şi se aşază aproape de o sursă de căldură. Se lasă trei săptămâni acoperit cu o hârtie la gură, ca să nu intre praful. (Compoziţia nu se mai amestecă.) În timpul macerării, morcovii se mişcă prin borcan în sus şi-n jos, iar când medicamentul este gata, se aşază pe fundul borcanului. Lichidul se limpezeşte. Se strecoară cu grijă şi se trage în sticle. Se ia de trei ori pe zi, înainte de mesele principale, câte un păhărel de rachiu. După ce lichidul se termină, tratamentul se poate repeta la interval de două-trei săptămâni. Doresc să le fie de folos tuturor celor ce au nevoie.
VICTORIA MĂRGINEAN - Sibiu
Tratament pentru vindecarea cirozei umede
Stimată redacţie,
Citesc cu foarte multă plăcere şi interes revista dvs. încă de la apariţie. Pagina "Cititorii întreabă... Cititorii răspund" o urmăresc cu multă atenţie pentru că de aici poţi afla multe reţete pentru diferite boli. Am folosit şi eu, pentru fratele meu care a avut ciroză, tratamentul cu tescovină şi cu ceapă, publicat în revista dvs. Înainte de a afla acest tratament, o bătrână mi-a dat o reţetă cu pelin uscat care ajută la eliminarea lichidului în ciroza umedă şi pe care i-am aplicat-o fratelui meu. În urma acestor tratamente, el şi-a refăcut sănătatea şi acum a început să muncească.
Pentru a ajuta şi alţi bolnavi care suferă de această cumplită boală, vă redau mai jos această reţetă: se culege pelin şi se usucă bine sau se cumpără de la Plafar gata uscat. Se freacă, se aruncă beţele şi se cerne prin sită. Din acest praf se ia câte o linguriţă cu o oră înainte de masă, dimineaţa, la prânz şi seara - în prima săptămână, după care se bea ceai îndulcit (de preferinţă cu miere) sau compot. A doua săptămână, se iau două linguriţe de pelin, tot dimineaţa, la prânz şi seara, iar a treia săptămână câte trei linguriţe - dimineaţa, la prânz şi seara, tot înainte de masă. În această perioadă nu se beau nici un fel de băuturi alcoolice, acidulate sau sucuri din comerţ. În urma acestui tratament se elimină pe nesimţite tot lichidul acumulat.
F. VLĂSCEANU - Bucureşti