Clubul dietelor de slăbit

Redactia
Aprindeți focul!

Țineți dietă, nu mâncați decât ali­mente permise și totuși acul cân­tarului nu vrea deloc să co­boa­re? Explicația constă în faptul că me­tabo­lis­mul (arderile din organism) este prea lent și trebuie să fie "ațâțat" (la fel ca focul de lemne). Poate că, fo­losind "chi­briturile" pe care vi le pu­nem la înde­mână, veți izbuti să de­clanșați eva­cua­rea grăsimilor.

Apa rece arde caloriile

Preotul Kneipp (1821-1897) a fost pri­mul cercetător al naturii care a de­mon­strat că apa poate ajuta să­nătatea. Una dintre vir­tuțile ei este faptul că ac­ce­le­rează metabolismul și aju­tă la ar­derea mai rapidă a calo­riilor. Practicați dușu­rile al­ternative: la început mai cald (du­rează mai mult), apoi un duș scurt cu apă că­lâie. Respectați și sistemul lui Kneipp: mai întâi băgați sub apă rece picioarele (pe rând), apoi bra­țele (tot pe rând), pe urmă pânte­cul, pieptul și spa­tele. Bună pentru slăbit este și spălarea zil­nică, dimi­neața, cu apă rece până la brâu.

Oțet de mere înainte de micul dejun

Și oțetul de mere ațâță metabolis­mul, dar un oțet bun și curat, preparat în casă sau cumpărat de la api­cultori. Di­mi­­nea­ța, pe sto­ma­cul gol, amestecați do­uă linguri de oțet într-un pahar cu apă lăsată să stea peste noapte, adău­gați două lingurițe de miere și beți în­trea­ga cantitate înainte de micul dejun.

Urzica "pișcă" metabolismul

Nesuferita urzică este în realitate o plantă minune, de ma­re folos organis­mului o­me­nesc. Dincolo de toa­te virtuțile curative cu­nos­­cu­te până acum, s-a des­co­­perit re­cent că ea sti­mu­lează puternic me­ta­bo­lis­mul. Dacă vreți efectiv să slă­biți, beți zilnic 1-2 căni de ceai pre­parat din frun­ze uscate opărite cu 1/4 litru de apă în clocot, lăsat să se infu­ze­ze un mi­nut. Fier­binte e mai ușor de băut decât rece, când gustul ei devine leșios.

Zerul de lapte curăță intestinele

Consumarea zilnică a unui pahar de "zeamă de lapte" pune me­ta­bo­lis­mul în miș­care și curăță intes­ti­nele.