* Mâncaţi salate!
Un castron cu salată din legume proaspete de sezon - ridichi, ceapă verde, salată şi usturoi verde, leurdă, untişor, urzici şi spanac (opărite scurt), la care se adaugă puţin suc de lămâie şi un strop de ulei de măsline, stimulează digestia şi metabolismul şi intensifică tranzitul intestinal. Rezultatul: sănătate şi kilograme în minus. Corpul arde cu 20% mai multe calorii după ce aţi mâncat o masă care este compusă în cea mai mare parte din legume. Există însă şi o condiţie: salata trebuie mâncată zilnic, ca unic fel principal. De exemplu: la masa de seară.
* Ceaiuri diuretice
Când vreţi să slăbiţi, e bine să apelaţi şi la plantele care au calitatea de a elimina din corp apa în exces. O cură cu ceaiuri diuretice are efecte asupra depozitelor de grăsime, care scad vizibil, dar şi asupra pielii, care se limpezeşte şi se luminează. Beţi 2-3 căni pe zi de ceai de codiţe de cireşe, mătase de porumb sau rădăcină de brusture.
* Tărâţe pentru tranzit şi slăbit
Una dintre cele mai eficiente şi uşoare metode de a accelera slăbitul sunt curele cu tărâţe. Odată ajunse în intestin, ele se comportă asemenea unui burete: se umflă, stimulează peristaltismul şi uşurează tranzitul intestinal. Adăugarea de tărâţe în alimentaţia zilnică înseamnă digestie bună, detoxifiere şi kilograme în minus. Consumaţi pâine cu tărâţe sau luaţi, după sau în timpul fiecărei mese, câte o lingură - două de tărâţe (de grâu, ovăz, secară) măcinate fin, însoţite de o jumătate de pahar de apă.
* Cât mai multe supe şi ciorbe
Pot înlocui una sau două mese pe zi, "umplu stomacul", aduc o mulţime de vitamine şi minerale şi foarte puţine calorii. Secretul este să le preparaţi din multe legume, să le acriţi (eventual) cu borş de casă sau suc de lămâie, să puneţi foarte puţină sare şi doar un strop de ulei. Iar în momentul servirii, adăugaţi verdeaţă proaspătă - pătrunjel, mărar, leuştean.
* Atenţie la masa de seară
În clinicile occidentale care tratează obezitatea, se sare peste masa de seară, iar când se îngăduie, este foarte săracă în calorii şi nu se ia mai târziu de ora 18. Ea trebuie să fie compusă din alimente uşor digerabile şi să nu depăşească 150-200 de calorii. Exemplu de cină: broccoli sau fasole verde fierte la abur, cu 50 g peşte sau un iaurt mic, degresat.