Slăbitul fără regim

Iulia Vlad
Dacă vă preocupă silueta, iată câ­teva recomandări care vă aju­tă să slăbiți, fără dietă și fără prea mare bătaie de cap.

* Mâncați salate!
Un castron cu salată din legume proaspete de sezon - ridichi, ceapă ver­de, salată și usturoi verde, leurdă, un­tișor, urzici și spanac (opărite scurt), la care se adaugă puțin suc de lămâie și un strop de ulei de măsline, stimulează digestia și metabolismul și intensifică tranzitul intestinal. Rezul­tatul: sănătate și kilograme în minus. Corpul arde cu 20% mai multe calorii după ce ați mân­cat o masă care este com­pusă în cea mai mare parte din legume. Există însă și o condiție: salata trebuie mâncată zil­nic, ca unic fel principal. De exemplu: la masa de seară.

* Ceaiuri diuretice
Când vreți să slăbiți, e bine să ape­lați și la plantele care au calitatea de a elimina din corp apa în exces. O cură cu ceaiuri diuretice are efecte asupra depozitelor de grăsime, care scad vizi­bil, dar și asupra pielii, care se limpe­zește și se luminează. Beți 2-3 căni pe zi de ceai de codițe de cireșe, mătase de porumb sau rădăcină de brusture.

* Tărâțe pentru tranzit și slăbit
Una dintre cele mai eficiente și ușoa­­re metode de a accelera slăbitul sunt curele cu tărâțe. Odată ajunse în intestin, ele se comportă asemenea unui burete: se umflă, stimulează peristal­tismul și ușurează tranzitul intestinal. Adăugarea de tărâțe în alimentația zil­nică înseamnă digestie bună, detoxi­fiere și kilograme în minus. Consu­mați pâine cu tărâțe sau luați, după sau în timpul fiecărei mese, câte o lingură - două de tărâțe (de grâu, ovăz, secară) măcinate fin, însoțite de o jumătate de pahar de apă.

* Cât mai multe supe și ciorbe
Pot înlocui una sau două mese pe zi, "umplu stoma­cul", aduc o mulțime de vi­ta­mine și minerale și foarte pu­ține calorii. Secretul este să le preparați din multe legume, să le acriți (eventual) cu borș de casă sau suc de lămâie, să pu­neți foarte puțină sare și doar un strop de ulei. Iar în momen­tul servirii, adău­gați verdeață proaspătă - pătrun­jel, mărar, leuștean.

* Atenție la masa de seară
În clinicile occidentale care tratează obezitatea, se sare peste masa de seară, iar când se îngăduie, este foarte săracă în calorii și nu se ia mai târziu de ora 18. Ea trebuie să fie compusă din ali­mente ușor digerabile și să nu depă­șească 150-200 de calorii. Exemplu de cină: broccoli sau fasole verde fierte la abur, cu 50 g pește sau un iaurt mic, degresat.