Tratament pentru hepatită C şi B
Folosiţi umătoarea metodă pentru eliminarea virusului tip C şi B: dimineaţa, pe stomacul gol, se bea o infuzie de ceai de curcuma. Peste un vârf de cuţit de curcuma se toarnă 30 ml apă clocotită. Se lasă 10 minute, apoi se bea tot conţinutul (curcuma + infuzia). Pasul doi: se înghite cu apă o linguriţă de seminţe de armurariu râşnit. Imediat puteţi mânca micul dejun. Acest tratament se face în fiecare dimineaţă, fără întrerupere, pentru a împiedica regenerarea virusului hepatitic.
Efectuaţi în fiecare trimestru analiza concentraţiei virale şi veţi constata ce vertiginos scade. Curcuma se găseşte sub formă de praf în toate magazinele Plafar.
Vă doresc multă sănătate, şi fiţi siguri de tratament.
MARIUS CERNEA - e-mail: dolores.haltenwanger@yahoo.de
Infecţii între degete
Vreau să vă prezint un medicament-minune, numit Travocort. După ce am limpezit rufe spălate cu un detergent puternic, mi-a apărut o infecţie roşiatică interdigitală, care nu s-a vindecat, deşi am folosit numeroase tratamente, timp de mai multe luni. După un consult dermatologic, am folosit crema Travocort, care se eliberează cu prescripţie medicală. Mie mi-a fost de mare folos. L-am folosit doar două săptămâni. De asemenea, din cauza unei transpiraţii abundente, aveam şi o iritaţie urâtă în zona axilelor, vindecată tot cu acest medicament. Suplimentar, e necesară păstrarea zonelor afectate foarte curate şi foarte uscate.
SONIA TRĂISTARU - e-mail: sonia.traistaru@gmail.com
Diabet zaharat
Pentru cure de întreţinere de lungă durată, se beau ceaiuri din anumite plante medicinale. Pot fi utilizate:
* Frunze de afin, se fac infuzii cu o lingură la cană, luându-se 2 căni pe zi.
* Frunze de dud, infuzie cu 1-2 linguri la cană, 2-3 căni pe zi.
* Frunze de nuc infuzie cu o linguriţă la o cană, 2 căni pe zi.
* Frunză de urzică, infuzie cu o lingură la o cană, 2-3 căni pe zi.
* Rădăcini de brusture, decocţie scurtă, cu o lingură la cană, 2-3 căni pe zi.
* Teci de fasole, decoct cu o lingură la cană, 2-3 căni pe zi.
Acestea se folosesc separat, la alegere, sau 2 plante combinate. Se administrează înainte de mesele principale cu 1/2 oră. Este importantă respectarea riguroasă a acestei cerinţe. Ceaiurile se beau călduţe.
Un singur sortiment de ceai (plantă) din cele enumerate mai sus se foloseşte maximum o lună. Este recomandat ca după aceea să se schimbe planta medicinală. Folosirea acestor ceaiuri de bolnavii diabetici se face cu regim alimentar, cu tratament medicamentos, cu insulină. Efectul acestor ceaiuri va fi cu siguranţă scăderea glicemiei din sânge. Cu mulţumiri,
ANDREIA CIORBA - str. Sucevei nr. 5A, ap. 37, Oradea
Pinten la călcâi
Se face un ceai din doi pumni de coada-calului, în 2-3 litri de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute. Când lichidul ajunge la temperatură suportabilă, se pune într-un lighean şi se introduc picioarele, vreme de aproximativ 20 de minute. Baia se face numai înainte de culcare. Picioarele nu se şterg. Se învelesc cu un prosop, apoi persoana în cauză se vâră în pat, la căldură. Acest tratament îl puteţi folosi şi când vă doare laba piciorului. Băile se fac şase zile consecutiv, până ce vom simţi gustul ceaiului în gură. Puteţi face mai multe băi dacă simţiţi că nu s-a rezolvat problema.
ADRIANA FILIP - e-mail: adrianafilip12@gmail.com
Ulei de ricin pentru hemoroizi şi fisuri anale
Încep acest text cu cuvintele: Adio, cancer de colon! După ce ani de zile am încercat zadarnic să mă vindec de hemoroizi externi, ulceraţii şi fistule sângerânde - generatoare de cancer de colon, mi-am aflat leacul vindecător în uleiul de ricin. Repet cuvântul adio întrucât prin această medicaţie originală, folosită pe risc propriu, aceste afecţiuni au fost eradicate, rămânând pentru mine o tristă amintire.
* Se cumpără ulei de ricin farmaceutic. * Se umezeşte degetul mijlociu al uneia din mâini într-un păhărel cu acest ulei şi se fricţionează timp de 4-5 minute (după igiena anusului cu apă şi săpun), ulceraţiile anale, în special fistulele generatoare - indubitabil - de cancer de colon. * După practicarea zilnică - cu perseverenţă - a acestui procedeu, am observat dispariţia prin cicatrizare a mugurilor externi, a fistulei şi, implicit, a celorlalte leziuni (depistate anterior, la Oncologie, la Spitalul Pantelimon, şi la Clinica Proctomedic din Bucureşti).
Reuşita medicaţiei respective aflate prin revista dvs. mi-a fost confirmată şi de alţi cititori, la rubrica "Cititorii răspund". Recomand tuturor celor aflaţi în asemenea situaţie ca, înainte de a accepta extirparea ulceraţiilor pe cale chirurgicală, să folosească tratamentul de mai sus. Cu respect,
GRIGORE COCOŞ - B-dul Dorobanţilor nr. 46, bl. A56, sc. B, ap. 45, Brăila
Dureri de cap şi veruci vulgare (negi)
Pentru dureri de cap
* Puneţi pe tâmple frunze verzi de liliac, de tei sau foi de varză proaspătă. Ţineţi-le presate pe tâmple, până la dispariţia durerii.
* Puneţi la fiert pe foc mic un vas cu cantităţi egale de apă şi oţet de mere. După ce dă în clocot, inspiraţi aburul de 15-20 de ori.
* În cazul durerii puternice de cap, aplicaţi pe tâmple o compresă cu usturoi pisat.
Veruci vulgare (negi)
Sunt tumori mici şi rotunde, nedureroase, cu excepţia celor situate pe tălpi sau între degete. Verucile apar mai ales la copii.
Măsuri igienice (pentru verucile de pe tălpi): evitarea încălţămintei de cauciuc, deoarece favorizează transpiraţia şi întreţine o umiditate prielnică proliferării verucilor.
Remedii: * aplicarea, strict pe verucă, a unuia din următoarele preparate: suc de coajă de nucă verde, suc de ceapă cu puţină sare, tampoane cu oţet concentrat sau cu zeamă de lămâie şi oţet. * Frecarea verucilor cu usturoi zdrobit sau ceapă, de preferat roşie. * Aplicarea de macerat de coajă de lămâie în oţet (coaja a două lămâi, ţinută timp de 8 zile, în 125 ml oţet).
Indiferent de preparatul folosit, pielea din jurul verucilor va fi protejată cu un strat subţire de vaselină.
CONSTANŢA I. SAVU - com. Măneciu-Ungureni, str. Gheaba, nr. 621, jud. Prahova
Diverse infecţii
Curăţarea limfei
Se fac clisme dimineaţa şi seara cu ceai de coada-calului (2 litri). Nu se mănâncă nimic. În fiecare zi, se bea un amestec din: 2 litri apă + 1 litru suc de grapefruit + 1/4 l suc de lămâie + 3/4 l suc de portocală (în total 4 litri lichid). Procedura durează 3 zile. Pe parcursul lor se elimină din organism 12 litri de limfă acidă bolnavă.
Dezintoxicarea rinichilor
Se prepară un suc din: o sfeclă mică roşie, două mere ionatan sau golden nestropite (mici şi cu pete maronii), jumătate de varză albă (cca 500 g). Sucul rezultat se bea înainte de prânz cu 30 de minute. Tratamentul durează 7 zile.
Infecţie urinară
Se amestecă în părţi egale: splinuţă, drăgaică, urzică. Se face infuzie din 4 linguriţe de amestec la 1 litru de apă. Se beau cele patru căni (250 ml fiecare) înghiţitură cu înghiţitură, într-o zi. În fiecare din ele se adaugă o linguriţă de bitter suedez. Tratamentul durează 21 de zile.
Cistită
* Tinctură de arnică: 30-50 de picături se pun în jumătate de pahar cu apă. Se iau de trei ori pe zi. O cură durează 20 de zile, cu pauză de 10 zile. Se reia. Se fac trei cure, succesiv.
* Grâu fiert. O zi pe săptămână se consumă numai grâu fiert şi apa în care a fiert grâul.
* Seminţe de dovleac. Timp de o săptămână se beau trei căni de ceai din seminţe de dovleac. Se fierb două linguri de seminţe într-o cană de apă, timp de 5 minute.
Curăţarea sângelui
* Se consumă leurdă, în fiecare zi, în salată, timp de 2-3 săptămâni.
* Se iau câte 30 picături de tinctură de nuci verzi, de două ori pe zi, în câte un pahar cu apă sau ceai, dimineaţa şi seara, înainte de masă.
* Se beau ceaiuri de păpădie.
* Una din mesele de peste zi să fie numai o salată de crudităţi, cel puţin trei săptămâni.
* Se face cura anuală cu urzici.
Notă: Reţetele se fac pe rând, una câte una, nu concomitent.
Sper ca sfaturile mele să vă fie de folos. Multă sănătate!
fitoterapeut ing. VICTOR BOGDAN