Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Tratament pentru hepatită C și B

Folosiți umătoarea metodă pentru eliminarea viru­su­lui tip C și B: dimineața, pe stomacul gol, se bea o infuzie de ceai de curcuma. Peste un vârf de cuțit de curcuma se toarnă 30 ml apă clocotită. Se lasă 10 mi­nu­te, apoi se bea tot conținutul (curcuma + infuzia). Pa­sul doi: se înghite cu apă o linguriță de semințe de ar­murariu râșnit. Imediat puteți mânca micul dejun. Acest tratament se face în fiecare dimineață, fă­ră întrerupere, pentru a împiedica regenerarea virusu­lui hepatitic.
Efectuați în fiecare trimestru analiza concentrației vi­rale și veți constata ce vertiginos scade. Curcuma se găsește sub formă de praf în toate magazinele Plafar.
Vă doresc multă sănătate, și fiți siguri de trata­ment.
MARIUS CERNEA - e-mail: dolores.haltenwanger@yahoo.de

Infecții între degete

Vreau să vă prezint un medicament-minune, numit Travocort. După ce am limpezit rufe spălate cu un de­tergent puternic, mi-a apărut o infecție roșiatică inter­digitală, care nu s-a vindecat, deși am folosit nume­roase tratamente, timp de mai multe luni. După un consult dermatologic, am folosit crema Travocort, care se eliberează cu prescripție medicală. Mie mi-a fost de mare folos. L-am folosit doar două săptămâni. De asemenea, din cauza unei transpirații abundente, aveam și o iritație urâtă în zona axilelor, vindecată tot cu acest medi­ca­ment. Suplimentar, e necesară păstra­rea zonelor afectate foarte curate și foarte uscate.
SONIA TRĂISTARU - e-mail: sonia.traistaru@gmail.com

Diabet zaharat

Pentru cure de întreținere de lungă durată, se beau ceaiuri din anumite plante medicinale. Pot fi utilizate:
* Frunze de afin, se fac infuzii cu o lingură la cană, luându-se 2 căni pe zi.
* Frunze de dud, infuzie cu 1-2 linguri la cană, 2-3 căni pe zi.
* Frunze de nuc infuzie cu o linguriță la o cană, 2 căni pe zi.
* Frunză de urzică, infuzie cu o lingură la o cană, 2-3 căni pe zi.
* Rădăcini de brusture, decocție scurtă, cu o lingură la cană, 2-3 căni pe zi.
* Teci de fasole, decoct cu o lingură la cană, 2-3 căni pe zi.
Acestea se folosesc separat, la alegere, sau 2 plante combinate. Se administrează înainte de mesele princi­pale cu 1/2 oră. Este importantă respectarea riguroasă a acestei cerințe. Ceaiurile se beau călduțe.
Un singur sortiment de ceai (plantă) din cele enu­merate mai sus se folosește maximum o lună. Este re­comandat ca după aceea să se schimbe planta medici­nală. Folosirea acestor ceaiuri de bolnavii diabetici se face cu regim alimen­tar, cu tratament medicamentos, cu insulină. Efectul aces­tor ceaiuri va fi cu siguranță scăderea glicemiei din sânge. Cu mulțumiri,
ANDREIA CIORBA - str. Sucevei nr. 5A, ap. 37, Oradea

Pinten la călcâi

Se face un ceai din doi pumni de coada-calului, în 2-3 litri de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute. Când lichidul ajunge la temperatură supor­tabilă, se pune într-un lighean și se introduc picioarele, vreme de aproximativ 20 de minute. Baia se face numai înainte de culcare. Picioarele nu se șterg. Se învelesc cu un prosop, apoi persoana în cauză se vâră în pat, la căldură. Acest tratament îl puteți folosi și când vă doare laba piciorului. Băile se fac șase zile con­se­cutiv, până ce vom simți gustul ceaiului în gură. Puteți face mai multe băi dacă simțiți că nu s-a rezolvat problema.
ADRIANA FILIP - e-mail: adrianafilip12@gmail.com

Ulei de ricin pentru hemoroizi și fisuri anale

Încep acest text cu cuvintele: Adio, cancer de co­lon! După ce ani de zile am încercat zadarnic să mă vindec de hemoroizi externi, ulcerații și fistule sânge­rânde - generatoare de cancer de colon, mi-am aflat leacul vindecător în uleiul de ricin. Repet cuvântul adio întrucât prin această medicație originală, folosită pe risc propriu, aceste afecțiuni au fost eradicate, ră­mânând pentru mine o tristă amintire.
Mod de folosire:
* Se cumpără ulei de ricin farmaceutic. * Se ume­zește dege­tul mijlociu al uneia din mâini într-un pă­hărel cu acest ulei și se fric­țio­nează timp de 4-5 minu­te (după igiena anu­sului cu apă și săpun), ulcerațiile anale, în special fistulele gene­ratoare - indubitabil - de can­cer de colon. * După practicarea zil­nică - cu per­severență - a acestui pro­cedeu, am observat dispa­riția prin cicatrizare a mu­gurilor ex­terni, a fistulei și, implicit, a ce­lorlalte leziuni (depistate anterior, la On­colo­gie, la Spitalul Pante­limon, și la Clinica Proctomedic din Bu­cu­rești).
Reușita medicației res­pec­tive aflate prin revista dvs. mi-a fost con­firmată și de alți ci­titori, la ru­brica "Cititorii răspund". Reco­mand tutu­ror celor aflați în ase­menea situație ca, înainte de a ac­cepta extirparea ulcerațiilor pe cale chirurgicală, să folosească trata­mentul de mai sus. Cu res­pect,
GRIGORE COCOȘ - B-dul Dorobanților nr. 46, bl. A56, sc. B, ap. 45, Brăila

Dureri de cap și veruci vulgare (negi)

Pentru dureri de cap
* Puneți pe tâmple frunze verzi de liliac, de tei sau foi de varză proas­pătă. Țineți-le presate pe tâmple, până la dispariția durerii.
* Puneți la fiert pe foc mic un vas cu cantități egale de apă și oțet de mere. După ce dă în clocot, inspirați aburul de 15-20 de ori.
* În cazul durerii puternice de cap, aplicați pe tâm­­ple o compresă cu usturoi pisat.
Veruci vulgare (negi)
Sunt tumori mici și rotunde, nedureroase, cu ex­cepția celor situate pe tălpi sau între degete. Verucile apar mai ales la copii.
Măsuri igienice (pentru verucile de pe tălpi): evita­rea încălțămintei de cau­ciuc, deoarece favori­zează transpirația și întreține o umiditate prielnică proli­ferării verucilor.
Remedii: * aplicarea, strict pe verucă, a unu­ia din următoarele preparate: suc de coajă de nu­că verde, suc de ceapă cu puțină sare, tam­poane cu oțet con­centrat sau cu zeamă de lămâie și oțet. * Frecarea verucilor cu usturoi zdrobit sau cea­pă, de preferat roșie. * Apli­carea de macerat de coajă de lămâie în oțet (coaja a două lămâi, ținută timp de 8 zile, în 125 ml oțet).
Indiferent de preparatul folosit, pielea din jurul verucilor va fi protejată cu un strat subțire de vaselină.
CONSTANȚA I. SAVU - com. Măneciu-Ungureni, str. Gheaba, nr. 621, jud. Prahova

Diverse infecții

Curățarea limfei
Se fac clisme dimineața și seara cu ceai de coada-calului (2 litri). Nu se mănâncă nimic. În fiecare zi, se bea un ames­tec din: 2 litri apă + 1 litru suc de grapefruit + 1/4 l suc de lămâie + 3/4 l suc de portocală (în total 4 litri lichid). Procedura durează 3 zile. Pe parcursul lor se elimină din organism 12 litri de limfă acidă bol­navă.

Dezintoxicarea rinichilor
Se prepară un suc din: o sfeclă mică roșie, două mere ionatan sau golden nestropite (mici și cu pete maronii), jumătate de var­ză albă (cca 500 g). Sucul rezultat se bea înainte de prânz cu 30 de minute. Tratamentul durează 7 zile.

Infecție urinară
Se amestecă în părți egale: splinuță, drăgaică, urzică. Se face infuzie din 4 lingurițe de amestec la 1 litru de apă. Se beau cele patru căni (250 ml fiecare) înghițitură cu înghițitură, într-o zi. În fie­care din ele se adaugă o linguriță de bitter suedez. Tratamentul durează 21 de zile.

Cistită
* Tinctură de arnică: 30-50 de picături se pun în jumătate de pahar cu apă. Se iau de trei ori pe zi. O cură durează 20 de zile, cu pauză de 10 zile. Se reia. Se fac trei cure, succesiv.
* Grâu fiert. O zi pe săptămână se consumă numai grâu fiert și apa în care a fiert grâul.
* Semințe de dovleac. Timp de o săptămână se beau trei căni de ceai din semințe de dovleac. Se fierb două linguri de semințe într-o cană de apă, timp de 5 minute.

Curățarea sângelui
* Se consumă leurdă, în fiecare zi, în salată, timp de 2-3 săptămâni.
* Se iau câte 30 picături de tinctură de nuci verzi, de două ori pe zi, în câte un pahar cu apă sau ceai, dimineața și seara, înainte de masă.
* Se beau ceaiuri de păpădie.
* Una din mesele de peste zi să fie numai o salată de crudități, cel puțin trei săptămâni.
* Se face cura anuală cu urzici.
Notă: Rețetele se fac pe rând, una câte una, nu con­comitent.
Sper ca sfaturile mele să vă fie de folos. Multă sănătate!
fitoterapeut ing. VICTOR BOGDAN