Frumusețe cu POMELO

Elena Josan
Cosmetică naturistă

Aliment relativ nou pe piața ro­mâ­neas­că, deși e văr primar cu lămâia și portocala, importanța lui pen­tru sănăta­te și frumusețe nu este apre­ciată pe cât merită. Pomelo poate fi fo­losit în com­poziția măștilor pentru față, deoarece sucul lui întinerește, hidra­tează și hră­nește tenul cu vitamine. În timpul iernii pielea capătă un aspect mai tânăr și mai strălucitor, prin simpla ștergere cu suc de pomelo. Tenul gras se șterge cu suc curat, iar cel normal și uscat - cu sucul diluat cu apă fiartă, în raport de 1:1.

Mască hidratantă

O lingură de piure din pul­pă de pomelo se amestecă cu o lingură de brânză de vaci și o linguriță de miere de al­bi­ne. Pasta obținută se aplică pe față, pentru 15-20 de mi­nute. Se clătește cu apă căl­duță, după care se freacă tenul, ușurel, cu cuburi de ghea­ță făcute din apă minerală.

Loțiune pentru tenul gras

Se zdrobesc 3-4 felii de pomelo și se pun într-un borcănel de sticlă. Dea­supra se toarnă țuică, astfel încât pulpa să fie acoperită cu 2 cm de lichid. Se lasă la macerat două săptămâni, agitân­du-se de două ori pe zi. Se strecoară și se folosește pentru curățarea tenului, diluată cu apă fiartă 1:1.

Mască nutritivă universală

Se amestecă o felie de pomelo to­ca­tă, cu o linguriță suc de lămâie și puțin ulei de măsline. Se aplică pe față, timp de 15 minute. Se clătește cu apă caldă, apoi se spală obrazul cu apă rece și se unge cu cremă hidratantă.

Mască de pomelo cu sare

Se amestecă bine o linguriță de mie­re de albine (de preferat lichidă) cu o linguriță de amidon și o linguriță de sare iodată sau sare de mare. Se adaugă, treptat, o lingură de pulpă de pomelo tocat și, da­că pie­lea este hipersen­sibilă sau foarte uscată, o linguriță de lapte cald. Masca se apli­că pe față în mai multe stra­turi, rând pe rând, până când se consumă tot amestecul. Se ține pe față 25 de mi­nute. Dacă apare o senzație de ustu­ri­me, se spală după 10-15 minute, sau atunci când apare disconfortul. Cele mai bune rezultate se obțin dacă se fac 10 proceduri, în 20 de zile, cu pauză de o zi între aplicări.