Aliment relativ nou pe piața românească, deși e văr primar cu lămâia și portocala, importanța lui pentru sănătate și frumusețe nu este apreciată pe cât merită. Pomelo poate fi folosit în compoziția măștilor pentru față, deoarece sucul lui întinerește, hidratează și hrănește tenul cu vitamine. În timpul iernii pielea capătă un aspect mai tânăr și mai strălucitor, prin simpla ștergere cu suc de pomelo. Tenul gras se șterge cu suc curat, iar cel normal și uscat - cu sucul diluat cu apă fiartă, în raport de 1:1.
Mască hidratantă
O lingură de piure din pulpă de pomelo se amestecă cu o lingură de brânză de vaci și o linguriță de miere de albine. Pasta obținută se aplică pe față, pentru 15-20 de minute. Se clătește cu apă călduță, după care se freacă tenul, ușurel, cu cuburi de gheață făcute din apă minerală.
Loțiune pentru tenul gras
Se zdrobesc 3-4 felii de pomelo și se pun într-un borcănel de sticlă. Deasupra se toarnă țuică, astfel încât pulpa să fie acoperită cu 2 cm de lichid. Se lasă la macerat două săptămâni, agitându-se de două ori pe zi. Se strecoară și se folosește pentru curățarea tenului, diluată cu apă fiartă 1:1.
Mască nutritivă universală
Se amestecă o felie de pomelo tocată, cu o linguriță suc de lămâie și puțin ulei de măsline. Se aplică pe față, timp de 15 minute. Se clătește cu apă caldă, apoi se spală obrazul cu apă rece și se unge cu cremă hidratantă.
Mască de pomelo cu sare
Se amestecă bine o linguriță de miere de albine (de preferat lichidă) cu o linguriță de amidon și o linguriță de sare iodată sau sare de mare. Se adaugă, treptat, o lingură de pulpă de pomelo tocat și, dacă pielea este hipersensibilă sau foarte uscată, o linguriță de lapte cald. Masca se aplică pe față în mai multe straturi, rând pe rând, până când se consumă tot amestecul. Se ține pe față 25 de minute. Dacă apare o senzație de usturime, se spală după 10-15 minute, sau atunci când apare disconfortul. Cele mai bune rezultate se obțin dacă se fac 10 proceduri, în 20 de zile, cu pauză de o zi între aplicări.