Cercetările au arătat că ingredientele termogenice din unele alimente (care cresc temporar termogeneza în corp) au efecte benefice asupra metabolismului, care poate fi stimulat cu până la 5%, iar arderea grăsimilor crește cu până la 16%. Aceasta poate ajuta chiar la contracararea încetinirii metabolismului, care apare de multe ori în timpul regimurilor de slăbire, acele perioade în care, deși ținem în continuare dieta, nu mai slăbim. Puteți consuma ardeiul iute proaspăt, uscat, gătit, sub formă de pulbere sau tinctură.
Ardei iute crud
Ardeiul iute crud permite cea mai bună asimilare a principiilor active conținute. Consumați zilnic în timpul unei mese până la 5 grame de ardei iute proaspăt, nepreparat termic. O cură durează o lună, iar după 2-3 săptămâni de pauză o puteți relua.
Tinctură de ardei iute
Se ia câte o jumătate de linguriță de tinctură amestecată cu o jumătate de pahar de apă de 3 ori pe zi, înaintea meselor.
Dacă aveți probleme gastro-intestinale sau hipertensiune, evitați tratamentele cu ardei iute.