Mierea vindecă ulcerul varicos
Vă trimit mai jos un leac pe care bătrânii noştri l-au aplicat şi s-au vindecat. Se pune miere de albine pe primul pansament care se aplică direct pe rană. Apoi se înfăşoară piciorul cu alte pansamente. La primele aplicări ale mierii direct pe rană se produce o arsură, o usturime, de-ţi curg lacrimile, dar merită, fiindcă astfel scapi de această boală oribilă. Se face acest procedeu 3 săptămâni consecutiv, a patra săptămână, pauză. Se reia tratamentul şi, după 6 săptămâni, rana începe să se strângă, marginile sunt primele care dau semne de însănătoşire şi apoi se termină cu mijlocul rănii, unde era mai adâncă. După două luni, rana este aproape cicatrizată, rămânând în urmă o piele foarte fină, dar sănătoasă. Aceasta trebuie protejată încă două luni, cu un pansament uşor.
După revigorarea completă a pielii şi a ţesutului muscular (care, refăcut, dă piciorului o formă aproape normală), piciorul trebuie protejat în continuare, cu un ciorap elastic, pentru evitarea eventualelor zgârâieturi sau loviri.
După acest tratament de circa 4 luni, rămâne un picior sănătos, scăpând de calvarul durerilor, pansamentelor şi al supuraţiei atât de dezagreabile. Se mai poate aplica şi în cazul eczemelor încăpăţânate la alte tratamente, la tratamentul rănilor de la degetele picioarelor (caz diabetic). Cu acestea spuse, doresc însănătoşire tuturor care încearcă acest tratament.
Cu stimă,
AURORA ISAC - Reşiţa
Osteoporoza învinsă cu Untul-pământului
În anul 1997, primăvara, m-am pomenit cu o coxartroză la piciorul drept. M-a luat cu dureri chiar la articulaţie, "în stinghie", cum se zice în termeni populari. Erau aşa de cumplite, că nu puteam să merg cincizeci de metri, că trebuia să mă aşez. Dar la aşezare, era şi mai rău. Mă durea îngrozitor, trebuia să iau piciorul cu mâinile şi să-l aşez. De asemenea, când mă întorceam, noaptea, în pat, era groaznic. Un doctor - mai tânăr - mi-a spus că boala este de operaţie, dar şeful lui mi-a spus că încă nu este cazul. Auzind de untul-pământului, mi-am zis, hai să încerc şi eu. Am luat o bucată de rădăcină de aproximativ 80-100 mm (undeva la 200 g), m-am dus acasă, l-am ras pe răzătoarea mare şi l-am pus în 500 ml ţuică de tescovină, fiindcă spirt medicinal nu aveam în casă. După trei zile, am început să mă fricţionez la locul dureros, adică la şold, la încheietură. O zi mă ungeam seara la culcare şi o zi, nu. Vă mărturisesc cu mâna pe inimă că, într-o săptămână sau două, nu am mai avut nici un pic de durere. Au trecut mai bine de şase ani, şi nu m-au mai supărat defel. Aş putea să zic că nici nu am avut niciodată osteoporoză.
Reţeta încă o dată: Se iau circa 200-250 g de untul-pământului, care se rade pe răzătoarea mare şi se pune la macerat în 500 ml spirt medicinal sau ţuică de tescovină. Se ţine trei zile, după care se unge piciorul la încheietură, seara, la culcare; o seară se unge, iar una nu. Se simte o usturime ca atunci când te pişcă mai multe urzici.
Dumnezeu să vă dea sănătate! Cu multă stimă,
DUMITRU ISTRATE - Galaţi
Leac anti-cancer
Citesc întrebări multiple, despre modul cum se pot vindeca infecţiile din organism, inclusiv cancerul. Doresc să vă comunic o reţetă pe care am folosit-o cu rezultate remarcabile, inclusiv pentru carcinom bazocelular nazal deschis. Reţeta: într-o cană de ceai, puneţi 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar, peste care adăugaţi o linguriţă şi jumătate de miere de albine. Amestecaţi conţinutul până obţineţi un compus omogen lăptos, după care adăugaţi 75 ml apă minerală, continuând să amestecaţi. Stoarceţi o lămâie de mărime medie şi adăugaţi, în cantităţi mici, sucul ei peste amestecul pe care l-aţi obţinut anterior, continuând să amestecaţi. Aveţi grijă ca sucul de lămâie să fie adăugat câte puţin, după fiecare reacţie de spumare şi liniştire. Clătiţi storcătorul cu 50-75 ml apă minerală şi adăugaţi-o în cană. Vă recomand să consumaţi acest amestec de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, cu înghiţituri mici, şi amestecându-l cu saliva din gură înainte să înghiţiţi. În cazul cancerului, folosiţi 3 doze pe zi, timp de 30 zile, cu pauză de 5 zile după fiecare 10 zile.
DAN TEODORESCU - Iaşi
Avitaminoză
Se vor consuma în acest caz caise, sirop de coacăze negre, cătină sub orice formă, polen, păstură. Vreau să dau o reţetă foarte eficientă pentru copii şi adulţi prin care se completează fericit atât consumul vitaminelor, cât şi al microelementelor, contribuind la o importantă întărire a imunităţii corpului.
Se iau 200 g polen de albine. Se pune într-un borcan de 800 ml. Se adaugă peste acesta 2 sticluţe de tinctură de echinacea. Se astupă cu capacul pentru 2-3 ore, apoi, cu o lingură, se vor mărunţi toate grăuncioarele de polen (cele care nu sunt sfărâmate se vor elimina din organism, pentru că organismul nu poate să digere echina, în care sunt învelite grăuncioarele de polen). Se pune apoi până la umplerea borcanului miere polifloră. Se va amesteca foarte bine înainte de administrare, pentru că are tendinţa de stratificare.
Administrare: zilnic, câte o linguriţă, de trei ori pe zi (copiii de la 3 ani în sus). Adulţii - câte o lingură de 3 ori pe zi. Se va lua înainte de masă, de către cei graşi ("taie pofta de mâncare") sau după mese, de către cei slabi.
Tratamentul durează 15 zile consecutiv, apoi se ia o pauză de 7 zile, după care se repetă 30 de zile. Se fac 2 cure pe an.
Contraindicaţii: diabet.
Biolog pensionar EUGEN GIURGIU
Leac-minune contra constipaţiei
Se pune un vârf de linguriţă de unt într-o cană, peste care se toarnă 150 ml de ceai fierbinte. După ce untul s-a topit, se bea ceaiul călduţ, înghiţitură de înghiţitură, după care se stă culcat pe partea dreaptă, vreme de 10 minute.
ing. VALENTIN VÂCLEA - Bucureşti
Tinctură de lămâie
* Contra varicelor, accidentelor vasculare, bolilor de rinichi *
Preparare: 30 g coajă de lămâie crudă sau uscată (partea galben-portocalie) dată prin răzătoare. Se pune într-o sticlă cu 100 ml de alcool de 40-50°. Se lasă la macerat 8 zile, într-un loc călduţ. Apoi se filtrează, iar extractul obţinut se pune în sticluţe închise la culoare.
Mod de utilizare: a) contra varicelor - se va bea de trei ori pe zi, pe stomacul gol, sucul de la o lămâie mare, diluat într-o cană cu apă în care s-a adăugat o linguriţă de tinctură. Acest tratament este eficient în cure lungi (minimum o jumătate de an). Se vor respecta indicaţiile de alimentaţie (fără grăsimi, carne, alimente greu digerabile, dar cu fructe, polen şi legume proaspete). b) contra accidentelor vasculare, a depunerilor de colesterol pe vasele de sânge. Se poate folosi cu succes acelaşi remediu descris anterior, la care se adaugă periodic (la schimbarea anotimpului) şi cura cu suc de lămâie. c) contra deficienţelor în funcţionarea rinichilor, a nefritelor, pielonefritelor sau cistitelor - se foloseşte 1 linguriţă de tinctură dizolvată într-o infuzie de mesteacăn, soc şi salvie (1 linguriţă din amestec la 250 ml de apă, se opăreşte 2-3 minute, se strecoară şi se bea de trei ori pe zi).
MONICA UNGUREANU - Bacău
Adevărul adevărat despre ciocolată
Unii oameni sunt precauţi când se vorbeşte despre ciocolată, simţind o sinceră îndoială în ceea ce priveşte utilitatea ei. Iată rezultatele celor mai recente cercetări ale învăţaţilor contemporani, care vin să spulbere definitiv miturile şi prejudecăţile existente.
1. Ciocolata sporeşte cantitatea de colesterol, contribuind la agravarea bolilor de inimă
Nu este adevărat. Cercetătorii din mai multe ţări ale lumii au descoperit în untul de cacao un acid gras foarte util (acidul de stearină) care scade considerabil nivelul de colesterol din sânge, prevenind astfel dezvoltarea multor maladii cardiovasculare. Iar boabele de cacao sunt o sursă bogată de polifenoli care, după cum afirmă cardiologii, influenţează benefic asupra activităţii inimii şi împiedică formarea trombilor.
2. Ciocolata strică dinţii şi favorizează apariţia cariilor dentare
Absolut greşit! Din contră, graţie untului de cacao din compoziţia ciocolatei, acest produs alimentar acţionează benefic asupra dinţilor, acoperindu-i cu un strat protector care apără smalţul de carii dentare. După părerea medicilor stomatologi, care au descoperit substanţe antibacteriene în învelişul boabelor de cacao, extractul preparat din aceste învelişuri ar putea deveni în scurt timp o componentă indispensabilă a pastei de dinţi şi a apei de gură.
3. Ciocolata îngraşă
Nu e chiar aşa. Într-adevăr, datorită anumitor ingrediente (zahăr, frişcă etc.) ciocolata este considerată un produs multicaloric. Însă ingredientul ei de bază - untul de cacao - este unul din produsele dietetice recunoscute de cei mai vestiţi învăţaţi şi fiindcă veni vorba, caloriile ciocolatei sunt asimilate şi "arse" imediat de organism. Urmaţi o cură de slăbire? Nu excludeţi din dietă această gustoasă plăcere. Ciocolata cu conţinut de cacao de peste 70% vă va ridica tonusul şi vă ca îmbunătăţi starea generală de sănătate fără pericol de calorii.
Probabil că merită să-l credem pe marele medic din vechime Paracelsus, care afirma că: "Totul e otravă, totul e leac, şi doar cantitatea transformă orice substanţă în otravă sau în leac".
VIOLETA CIUBOTARU