Tratament anti-infecţios cu orz
Se pune la fiert o mână de orz în 2 l apă. Se lasă pe foc până ce rămâne 1 litru. Se bea dimineaţa, la prânz şi seara, înainte de masă, vreme de 30 de zile. Orzul trebuie să fiarbă până crapă bobul.
Am suferit de o infecţie urinară cu E.coli (peste 120.000 UFC/ml) ani mulţi şi am luat zeci de antibiotice, fără efect. Am scăpat cu acest tratament simplu şi ieftin. E bun şi pentru alte suferinţe. Acest leac l-am primit de la un părinte din Muntele Athos. Dumnezeu să fie cu dvs. şi cu noi toţi, că faceţi multă milostenie.
ION MĂRESCU
Herpesul şi scrumul de ţigară
S-au scris multe despre herpes, s-au creat multe medicamente pentru tratarea lui, dar rezultatele se obţin greu. Eu am încercat un tratament care a dat rezultate imediate şi continuu să-l folosesc de câte ori este nevoie. Este vorba despre simplul scrum de ţigară. De câte ori simt primele simptome ale apariţiei unui herpes deasupra buzei, îmi umezesc locul cu un tampon îmbibat în ceai de muşeţel, după care îl tamponez cu scrum de ţigară, lăsându-l să se usuce aproape o oră. Incredibil, dar rezultatele sunt aproape imediate, fapt ce mă face să-l recomand cu căldură şi altora.
CORINA PAVEL - Oradea
Leac pentru veruci
Stimată redacţie,
Pentru rubrica "Leacuri de la cititori" vă propun un tratament pe care eu l-am urmat acum 15 ani, pentru îndepărtarea verucilor localizate pe faţă. În fiecare seară se curăţă tenul cu săpun de sulf şi se aplică apoi pe faţă unt proaspăt. Se lasă aproximativ 30 minute şi se spală bine tot cu săpun cu sulf. După 6 seri, verucile au dispărut în totalitate şi nu au recidivat.
În speranţa că tratamentul meu va veni în ajutorul multor cititori, vă salută cu prietenie,
IOLANDA DUMITRESCU - Constanţa
Cistita, răpusă de produsele stupului
Stimată redacţie,
Mă numesc Oros Doina, locuiesc în Sibiu, sunt la vârsta pensiei, eu şi familia mea citim de mult timp şi cu multă plăcere revista.
Vă scriu din dorinţa de a împărtăşi tuturor femeilor care suferă de infecţii urinare repetate un tratament naturist folosit de mine cu succes. În cazul în care doriţi să urmaţi acest tratament, este bine să abandonaţi antibioticele, care, folosite în mod repetat, pot produce o mulţime de alte neplăceri (ex. candida). Tratamentul se bazează pe produse apicole, respectiv: propolis, miere, lăptişor de matcă, fagure.
Reţetă: tinctură de propolis concentraţie 25%, 2 flacoane de 50 ml fiecare; miere de salcâm 800 g, în care se amestecă minimum 25 g lăptişor de matcă; fagure de miere, o bucată cam cât o palmă.
Se administrează astfel:
* Dimineaţa: cu 1/2 oră înainte de micul dejun, se unge o lingură mai mică de lemn cu miere, se pun 40 picături tinctură de propolis şi se înghite, după care, cu aceeaşi lingură, se amestecă bine mierea care conţine lăptişorul de matcă şi se consumă 2 linguriţe din compoziţie.
* Seara: cu o oră înainte de masă, se mestecă 3 bucăţi de fagure cam cât o nucă mică, 15 minute. După acest timp, se pot înghiţi sau arunca resturile rămase. După 1/2 h, se iau 40 picături de propolis în miere (fără lăptişor de matcă).
Precizez că: propolisul pătează; seara nu se consumă lăptişor de matcă, fiind energizant; fagurele se consumă pentru a preveni eventualele alergii la produsele apicole; pentru a avea maximă eficienţă, tratamentul se face 32-40 de zile.
La final, ţin să mulţumesc redacţiei şi în special d-nei Sânziana Pop, pentru această revistă minunată, care ne dă ocazia să aflăm atâtea lucruri interesante şi în acelaşi timp să putem face şi noi cititorii câte un mic bine.
DOINA OROS - Sibiu
Reţeta pe care v-o propun o ştiu de la bunici şi am folosit-o de mai multe ori cu acelaşi succes.
Ulciorul de la ochi este o inflamare a pleoapei în zona finală, spre tâmplă sau nas. Este deranjant şi foarte inestetic.
Tratament. Se spală faţa şi mâinile cu apă şi săpun, apoi se şterg cu prosop curat. Se ia un căţel de usturoi şi se taie la un capăt, se strânge între degete până apare puţin suc şi se tamponează zona ulciorului cu sucul de usturoi. Trebuie suportat, pentru că ustură intens! Se repetă operaţia de 4-5 ori în decurs de 1-2 ore, şi în următoarele ore ulciorul dispare. Reţeta este simplă şi are efect garantat. Vă doresc tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte!
VIOREL TĂTARU
Reţete pentru plămâni şi inimă
Dorind să contribui şi eu cu ceva la alinarea suferinţelor omeneşti, vă transmit, în continuare, două reţete pentru nişte boli foarte răspândite. Prima dintre ele a fost încercată de familia noastră în anii '50, când fratele meu, copil fiind, şi bolnav de tuberculoză, după doi ani de sanatoriu, a fost trimis să moară acasă. Cu reţeta respectivă s-a vindecat rapid, nemaiavând nimic nici în ziua de astăzi.
Reţetă pentru tuberculoză pulmonară
Reţeta: 2 kg miere polifloră, 50 rădăcini pătlagină, 1 kg morcovi, 1 kg ceapă coaptă în cuptor, 1 kg hrean, o mână de usturoi.
Se curăţă, se spală, se dau prin maşina de tocat. Se lasă o săptămână şi se iau 6-8 linguriţe pe zi, până la terminarea conţinutului.
Reţetă pentru boli de inimă
A doua reţetă (primită de la un bulgar) a fost experimentată pe multe persoane, prima fiind un comandant al aeroportului din Constanţa, care, după mai multe luni de stat în spital în anii '80, urma să fie pensionat. Urmând acest tratament, medicii au constatat că nu mai are nimic.
Reţeta: 1 kg miere polifloră, 1,600 kg lămâi întregi, 20 sâmburi de caise, 40 frunze muşcată creaţă.
Se spală, se taie mărunt, se amestecă cu mierea de albine, se lasă 3 zile la rece. Se iau câte 3 linguriţe pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de 15 zile, după care se face o pauză de 15 zile, apoi din nou 15 zile tratament şi 15 zile pauză, timp de 6 săptămâni. Cantitatea este suficientă pentru această perioadă de vindecare.
T. GHEORGHE - Bucureşti
Pentru tuse şi bronşită
1. Dacă ne supără tusea, aplicăm următorul remediu popular, folosit de generaţii şi care este astăzi tot aşa de eficace ca şi în trecut.
Se fierbe o lămâie la foc moale, timp de 10 minute. Prin fierbere, lămâia se înmoaie, astfel încât se va obţine din ea o cantitate mai mare de suc şi în acelaşi timp, se înmoaie şi coaja. Lămâia se taie în două şi se stoarce bine într-un pahar. La sucul obţinut se adaugă două linguri de glicerină (din punct de vedere farmaceutic, două linguri echivalează cu 30 g). Amestecul se agită bine, apoi paharul se umple cu miere. Doza de sirop contra tusei se fixează după nevoi.
Dacă avem un acces de tuse în timpul zilei, luăm o linguriţă de sirop, după ce amestecăm bine conţinutul.
Dacă suntem treziţi noaptea de tuse, luăm câte o linguriţă la culcare şi una noaptea, când ne trezim.
Dacă suferim de o tuse rebelă, luăm 6 linguriţe de sirop pe zi, şi anume: dimineaţa după sculare, înainte de prânz, după masa de prânz, la câteva ore după aceasta, apoi la cină şi la culcare. Pe măsură ce tusea cedează, micşorăm numărul dozelor pe zi. Acest sirop poate fi luat atât de copii cât şi de adulţi. Uşurează tusea pe care toate celelalte siropuri nu reuşesc s-o potolească.
2. În cazuri de bronşită se aplică pe piept un amestec de două linguri de ulei de ricin şi o linguriţă de ulei de terebentină. Se încălzeşte uleiul de ricin şi apoi se adaugă uleiul de terebentină. Cu acest amestec se masează bine pieptul şi apoi se acoperă cu o pătură. Dacă afecţiunea este uşoară, tratamentul se aplică seara, la culcare; dacă este gravă, procedeul se face de trei ori pe zi.
GEORGIANA ANDREI - Galaţi
Negi şi infecţii la unghii
Vă felicit din inimă pentru faptul că reuşiţi ca fiecare număr al revistei "Formula AS" să constituie pentru cititorii dvs. o mare bucurie. Pot să vă asigur că nu există articol din revistă care să scape necitit sau asupra căruia să nu fac comentarii cu familia mea sau cu vecinii mei. Acum vreau să transmit două leacuri:
1. Leac pentru vindecarea definitivă a negilor. Îl ştiu de la părinţii mei şi îl folosesc cu rezultate foarte bune. Pentru acei negi care apar pe faţă, pe gât sau în alte locuri, se aprinde un băţ de chibrit şi după ce se îndepărtează măciulia, cu acel mic jăratec ce rămâne în vârful chibritului, se atinge o dată sau de două ori vârful negului. O fracţiune de secundă este suficient. Pentru moment, vârful negului se înnegreşte, iar în următoarele 2-
3 zile negul dispare şi locul rămâne curat, ca şi cum acolo n-a fost niciodată nimic. Recomand cu multă încredere acest leac cu rezultate definitive.
2. În cazul infecţiilor de la unghiile mâinilor şi picioarelor (panariţiu) - este cunoscut faptul că tratamentele chirurgicale sunt foarte dureroase şi de lungă durată. De aceea recomand tampoane de vată sau pansament cu tinctură de iod, peste care se aplică o faşă care se menţine întreaga zi. Acest tratament durează 2-3 zile. Pielea începe să se cojească în jurul porţiunii infectate, fapt ce nu trebuie să ne sperie, durerea dispare şi infecţia începe să se micşoreze. În cel mult o săptămână, infecţia dispare şi nu rămâne nici un semn. Acest tratament l-am aplicat eu însămi cu rezultate miraculoase.
LAURENŢIA VOICU - Bucureşti