Ramasitele de grasime de la mancaruri se aduna, se presara cu putina sare si se folosesc la prepararea sapunului.
Zatul de cafea se poate intrebuinta in mai multe feluri: in stare umeda, se presara inainte de a se matura camera, impiedicand astfel praful sa se ridice. * Amestecat cu sare grunjoasa si umezit, devine un exfoliant ideal pentru pielea aspra.
Samburii de caise, piersici si prune nu trebuie aruncati. Miezul lor inlocuieste de minune migdalele din prajituri.
Semintele de gutui se oparesc cu apa aproape fierbinte, se lasa sa stea cateva ore, pana ce apa devine vascoasa. Servesc la apretarea voalurilor, dantelelor si matasurilor usoare (subtiri).
Zeama de varza acra se potriveste minunat la curatirea ustensilelor de arama si alama.
Cum facem untdelemnul sa tina mai mult. Untdelemnul devine ranced in atingere cu aerul. Pentru a impiedica stricarea lui, se toarna deasupra 25 cl de tuica buna, la fiecare sticla de un litru, astfel incat sa fie bine umpluta, bine astupata si tinuta in picioare. In felul acesta untdelemnul se pastreaza multa vreme fara a-si strica gustul. Tuica pluteste deasupra untdelemnului si impiedica orice atingere cu aerul din afara.