La gura de scurgere a chiuvetei se depune deseori un strat de grasime, pe care sapunul il inlatura cu greutate. O carpa cu cateva picaturi de petrol inlatura imediat grasimea depusa. Apoi se clateste cu apa.
Curatatul mainilor. Cand s-a lucrat mult prin ateliere si mainile sunt tare murdare, se freaca intai cu vaselina, in cantitate mica - si numai dupa aceea se spala bine cu apa calda si sapun. Pielea se face alba si moale.
Smoala sau rasina de pe maini se curata usor daca se freaca cu putina untura sau unt. Petrolul face acelasi serviciu.
Mirosul de pe maini dispare daca le spalam cu apa cu amoniac. De asemenea, faina neagra de mustar aduce in acest caz servicii bune.
Musamaua trebuie adeseori stearsa cu carpa inmuiata in petrol. Acesta ii da lustru mai mare si o face mai durabila.
Vasele cu mirosuri grele se spala cu urzici.
Mesele din lemn imbibate cu grasime se acopera cu un strat de lut (daca grasimea e untdelemn) sau cu un strat de cenusa cat de un deget (daca e grasime animala) si se uda pana ce pamantul devine jilav. Se lasa astfel pana a doua zi, cand se spala cu lesie, apoi se limpezeste cu apa in care se pun foi uscate de ceapa ori se freaca cu funie de ceapa.
Mirosurile tari din oalele de bucatarie se inlatura daca se presara o lingurita de sare pe tuciul sobei incinse si se tine vasul deasupra.
Mirosul mancarurilor care au dat in foc se inlatura presarand pe suprafata sobei sau aragazului incinse putin nisip amestecat cu sare.
Faina de mustar neagra este un bun remediu casnic pentru a scoate mirosul din sticlele care au continut lichide greu mirositoare. Se acopera fundul sticlei cu faina de mustar si se toarna apoi apa calduta. Se agita bine si se clateste cu apa curata.