Albusurile nefolosite pot fi frecate spuma, amestecate cu dulceata sau gem si apoi puse la gheata.
Cand faceti dulciuri cu aluat dospit, scandura si sucitorul trebuie unse cu ulei.
Stafidele, nucile si alunele se pun in prajituri numai dupa ce au fost date prin faina, ca sa nu cada la fund.
La deserturile preparate din orez, zaharul se pune cand orezul este fiert, altfel bobul se intareste.
Fructele pentru tarte pot fi inlocuite cu gem (de zmeura sau capsuni).
Pentru a nu se arde cozonacii si alte prajituri in cuptor, se pune sare dedesubtul tavii de copt.
Daca se presara tortul cu putin amidon, glazura intinsa deasupra nu se va lasa.
Pentru a pastra legumele proaspete, ele vor fi invelite intr-un prosop ud.
Galustele nu se vor desface, daca in apa in care fierb se adauga putina faina.
Feliile de sunca nu-si pierd culoarea daca vor fi unse cu albus de ou.
Rantasurile se sting intotdeauna mai intai cu lichid rece, ca sa nu faca cocoloase.
SEBESI MARIA - Sebes-Alba