• Albusurile nefolosite pot fi frecate spuma, amestecate cu dulceata sau gem si apoi puse la gheata.
• Cand faceti dulciuri cu aluat dospit, scandura si sucitorul trebuie unse cu ulei.
• Stafidele, nucile si alunele se pun in prajituri numai dupa ce au fost date prin faina, ca sa nu cada la fund.
• La deserturile preparate din orez, zaharul se pune cand orezul este fiert, altfel bobul se intareste.
• Fructele pentru tarte pot fi inlocuite cu gem (de zmeura sau capsuni).
• Pentru a nu se arde cozonacii si alte prajituri in cuptor, se pune sare dedesubtul tavii de copt.
• Daca se presara tortul cu putin amidon, glazura intinsa deasupra nu se va lasa.
• Pentru a pastra legumele proaspete, ele vor fi invelite intr-un prosop ud.
• Galustele nu se vor desface, daca in apa in care fierb se adauga putina faina.
• Feliile de sunca nu-si pierd culoarea daca vor fi unse cu albus de ou.
• Rantasurile se sting intotdeauna mai intai cu lichid rece, ca sa nu faca cocoloase.
SEBESI MARIA - Sebes-Alba