Ceapa, inainte de a fi prajita, trebuie presarata cu faina, astfel devine mai crocanta, iar la multe feluri de mancare, nu mai este nevoie de rantas.
Friganelele se prepara cu lapte condensat amestecat cu mustar, astfel sunt sarace in colesterol, deoarece nu mai e nevoie de ou.
Mancarurile pe baza de gris vor fi mai pufoase, daca inmuiem grisul in lapte sau apa, cu o jumatate de ora inainte de a-l folosi.
In sosul pentru friptura, pentru a nu mai forma pojghita, se pune o bucatica de unt.
Pestele fript nu se mai lipeste de tigaie, daca punem in ulei cateva bucatele de unt sau rondele de lamaie.
Prajiturile si cozonacii iau o culoare frumoasa, daca se ung pe deasupra, inainte de a le baga la cuptor, cu cafea cu lapte.
Strudelul cu mere devine mai aromat, daca amestecam 3 linguri gem de gutui in umplutura de mere.
Un vas de portelan crapat sau care suna a spart se lipeste la loc daca il fierbeti in lapte proaspat.
Petele de creion chimic se curata introducand portiunea patata in spirt denaturat.
Alunele de padure se scot mai usor din coaja, daca se pun in apa calda 24 de ore.
NEGARA EUGENIA - com. Murgeni, jud. Vaslui