• Ceapa, inainte de a fi prajita, trebuie presarata cu faina, astfel devine mai crocanta, iar la multe feluri de mancare, nu mai este nevoie de rantas.
• Friganelele se prepara cu lapte condensat amestecat cu mustar, astfel sunt sarace in colesterol, deoarece nu mai e nevoie de ou.
• Mancarurile pe baza de gris vor fi mai pufoase, daca inmuiem grisul in lapte sau apa, cu o jumatate de ora inainte de a-l folosi.
• In sosul pentru friptura, pentru a nu mai forma pojghita, se pune o bucatica de unt.
• Pestele fript nu se mai lipeste de tigaie, daca punem in ulei cateva bucatele de unt sau rondele de lamaie.
• Prajiturile si cozonacii iau o culoare frumoasa, daca se ung pe deasupra, inainte de a le baga la cuptor, cu cafea cu lapte.
• Strudelul cu mere devine mai aromat, daca amestecam 3 linguri gem de gutui in umplutura de mere.
• Un vas de portelan crapat sau care suna a spart se lipeste la loc daca il fierbeti in lapte proaspat.
• Petele de creion chimic se curata introducand portiunea patata in spirt denaturat.
• Alunele de padure se scot mai usor din coaja, daca se pun in apa calda 24 de ore.
NEGARA EUGENIA - com. Murgeni, jud. Vaslui