Pestele (hering, somon si ton) contine Omega 3 care curata sangele. Consumat de minimun doua ori pe saptamana combate colesterolul rau.
Fructele sunt cele mai indicate (mere, grepfruit, lamai). Se recomanda consumul a 2-3 fructe pe zi.
Telina consumata cruda scade colesterolul foarte repede.
Rosiile matura si ele grasimile deoarece contin foarte multi antioxidanti.
Cerealele integrale: fulgi de ovaz, tarate, precum si porumbul sunt cele mai indicate.
Usturoiul si ceapa sunt foarte eficiente, mai ales consumate crude.
Soia, branza si laptele degresate sunt in tarile asiatice remedii obligatorii anti-colesterol.
Alimente bogate in Omega 3, Omega 6 si Omega 9 sunt: ulei presat la rece din germeni de grau, de in, canepa, samburi de struguri. Se pot consuma sub forma de capsule, ca supliment alimentar sau adaugate la salate.
Drojdia de bere reprezinta un miracol in scaderea colesterolului rau.