Alimente care scad nivelul colesterolului

Cititor Formula AS
Nucile, migdalele si alunele sunt bogate in grasimi nesaturate si mentin colesterolul la o valoare optima.

• Pestele (hering, somon si ton) contine Omega 3 care curata sangele. Consumat de minimun doua ori pe saptamana combate colesterolul rau.

•  Fructele sunt cele mai indicate (mere, grepfruit, lamai). Se recomanda consumul a 2-3 fructe pe zi.

• Telina consumata cruda scade colesterolul foarte repede.

•  Rosiile matura si ele grasimile deoarece contin foarte multi antioxidanti.

• Cerealele integrale: fulgi de ovaz, tarate, precum si porumbul sunt cele mai indicate.

• Usturoiul si ceapa sunt foarte eficiente, mai ales consumate crude.

• Soia, branza si laptele degresate sunt in tarile asiatice remedii obligatorii anti-colesterol.

• Alimente bogate in Omega 3, Omega 6 si Omega 9 sunt: ulei presat la rece din germeni de grau, de in, canepa, samburi de struguri. Se pot consuma sub forma de capsule, ca supliment alimentar sau adaugate la salate.

• Drojdia de bere reprezinta un miracol in scaderea colesterolului rau.

NICOLAE PETRE - str. Arinului nr. 1, bl. 46 Nord, sc. D, ap. 67, Ploiesti.