• Pestele (hering, somon si ton) contine Omega 3 care curata sangele. Consumat de minimun doua ori pe saptamana combate colesterolul rau.
• Fructele sunt cele mai indicate (mere, grepfruit, lamai). Se recomanda consumul a 2-3 fructe pe zi.
• Telina consumata cruda scade colesterolul foarte repede.
• Rosiile matura si ele grasimile deoarece contin foarte multi antioxidanti.
• Cerealele integrale: fulgi de ovaz, tarate, precum si porumbul sunt cele mai indicate.
• Usturoiul si ceapa sunt foarte eficiente, mai ales consumate crude.
• Soia, branza si laptele degresate sunt in tarile asiatice remedii obligatorii anti-colesterol.
• Alimente bogate in Omega 3, Omega 6 si Omega 9 sunt: ulei presat la rece din germeni de grau, de in, canepa, samburi de struguri. Se pot consuma sub forma de capsule, ca supliment alimentar sau adaugate la salate.
• Drojdia de bere reprezinta un miracol in scaderea colesterolului rau.