Aluatul frantuzesc nu reuseste decat daca este lucrat la rece, sau in fata unui geam deschis. Dupa aceasta, se tine la frigider 30 de minute.
Aluatul de prajituri se taie intotdeauna cu forme bine ascutite, trecute prin apa.
Cele mai gustoase jumari de oua sunt cele preparate pe baie de aburi.
Daca sufleurile si clatitele pe care le preparati vor avea in componenta si putina drojdie de bere, acestea vor deveni mult mai afanate.
In cratita in care veti prepara dulceata, e bine sa puneti cateva pietre curate. Astfel, ea nu se va afuma sau arde.
Pentru ca uleiul sa nu rancezeasca, se pune deasupra, in sticla, un deget de tuica tare.
Castravetii murati care sunt prea acri sau sarati se pun intr-un vas, atat cat se consuma intr-o zi, cu apa si o lingura de zahar.
Friptura de porc la tava va avea un gust deosebit daca in afara de celelalte condimente (piper, cimbru, foi de dafin) se va unge cu mustar, inainte de a fi bagata la cuptor.
Friptura de pui va fi crocanta, daca inainte de a fi introdusa in cuptor, este frecata cu zeama de lamaie. In afara de aspectul apetisant, se si fragezeste.
CAMELIA EMILIA PASCU - sat Bucesti, com. Ivesti, jud. Galati