Bucatariseli...

Cititor Formula AS
... diverse

• Aluatul frantuzesc nu reuseste decat daca este lucrat la rece, sau in fata unui geam deschis. Dupa aceasta, se tine la frigider 30 de minute.

• Aluatul de prajituri se taie intotdeauna cu forme bine ascutite, trecute prin apa.

• Cele mai gustoase jumari de oua sunt cele preparate pe baie de aburi.

• Daca sufleurile si clatitele pe care le preparati vor avea in componenta si putina drojdie de bere, acestea vor deveni mult mai afanate.

• In cratita in care veti prepara dulceata, e bine sa puneti cateva pietre curate. Astfel, ea nu se va afuma sau arde.

• Pentru ca uleiul sa nu rancezeasca, se pune deasupra, in sticla, un deget de tuica tare.

• Castravetii murati care sunt prea acri sau sarati se pun intr-un vas, atat cat se consuma intr-o zi, cu apa si o lingura de zahar.

• Friptura de porc la tava va avea un gust deosebit daca in afara de celelalte condimente (piper, cimbru, foi de dafin) se va unge cu mustar, inainte de a fi bagata la cuptor.

• Friptura de pui va fi crocanta, daca inainte de a fi introdusa in cuptor, este frecata cu zeama de lamaie. In afara de aspectul apetisant, se si fragezeste.


CAMELIA EMILIA PASCU - sat Bucesti, com. Ivesti, jud. Galati