Tesaturile care se decoloreaza usor trebuie tinute 10-12 ore in apa cu otet inainte de a fi spalate.
Petele de grasime de pe haine ies mai usor daca inainte de a le spala in masina puneti pe ele detergent lichid pentru vase.
Frisca dobandeste un gust deosebit si ramane mult timp tare, daca este batuta cu sirop de zahar.
Gustul amar al castravetilor se pierde daca dupa ce ii curatati de coaja ii lasati un sfert de ora in lapte cu zahar.
Cand sosul este prea sarat, adaugati in el o bucatica de zahar cubic si lasati-o cateva secunde. Va absorbi surplusul de sare.
Zaharul caramel se coloreaza placut, daca se fierbe pe foc mic.
Sosul de rosii va avea un gust deosebit, daca dupa ce incepe sa fiarba ii adaugati o jumatate de lingurita de zahar.
Inainte de a pune fructele in congelator presarati-le cu zahar. Dupa dezghetare isi pastreaza culoarea.
Carnatii se rumenesc frumos pe gratar daca sunt presarati cu putin zahar.
GABI ANGHEL - Calea Romanilor nr. 35, ap. 34, Arad