Sunt stewardesa de meserie si ma confrunt de vreme indelungata cu o problema care imi da bataie de cap: lupta cu kilogramele. Nu mi-e frica de inaltime, ci de acul cantarului, care ma obsedeaza si-n vis. Dupa cum bine se stie, silueta face parte integranta din profesia noastra, la fel ca si zambetul. Ei bine, daca pe el izbutesti sa-l inveti (de multe ori zambesti cand sufletului ii vine sa planga), de kilograme nu scapi cu una, cu doua. Iata de ce pentru mine lupta cu excesul de greutate e o lupta pentru a exista (cateva kilograme in plus te lasa la sol si la pensie). Dupa ani lungi de privatiuni si de foame, Metoda pariziana (am botezat-o asa datorita originii sale) m-a ajutat sa slabesc in conditii alimentare normale, adica mese usoare si dese (gratare cu garnituri, peste, multe legume si fructe) si nu sarmale, ciorbe si prajituri. Procedeul e cat se poate de simplu: mancati un mar, o para sau un cartof fiert in apa, cu o ora inainte de mese (dimineata, la pranz si seara, sau si mai des). Aceasta gustare joaca rolul de dop digestiv, diminuandu-va considerabil apetitul. Daca regimul e tinut consecvent, se slabesc 3-4 kilograme pe luna. Autoarea retetei e o dieteticiana celebra in Franta (Marie Francoise Plisier). I-am gasit metoda intr-o revista pe care am cumparat-o intr-o escala la Paris. De cand o aplic, am slabit peste 5 kg. Din precautie, eu am renuntat total si la zahar (inlocuindu-l cu miere) si-am redus simtitor cantitatea de sare (retine apa in organism). Va doresc mult succes. (Iertati-ma pentru anonimat, dar in cazul meu se impune).
Angela - Bucuresti
08.04.2008, 21:01Lacrima Ungur
Marie francoise pisier era actrita. normal ca are experienta in dieta de slabire ,intretinere.stiam ca frantuzoaicele recomanda un mar dupa luarea meselor. cartoful cu sau fara grasimi ingrasa!