V-am promis cateva retete de frumusete cu fructe de sezon. Ca principii de baza, ele trebuie aplicate intotdeauna pe un obraz curat (pentru a nu aparea cosuri si alergii!) si e bine sa fie amestecate cu iaurt, un aliment care hraneste si linisteste obrazul. E indicat ca mastile sa fie aplicate seara, in asa fel ca dupa inlaturarea lor, pielea sa nu fie acoperita cu fard si efectul sa se prelungeasca cat mai mult. Inainte de aplicarea mastilor, ridicati-va parul de pe frunte si de pe obraz si legati-l la spate. Nu uitati: ca mijloc de curatire a obrazului, inainte de aplicarea mastii, folositi un lapte demachiant sau smantana. Apoi aplicati pe fata cateva tampoane de tifon cu apa fierbinte pentru ca porii sa se deschida la maximum. Acum obrazul va primi din plin efectul mastilor. Dupa ce le aplicati, lasati-le sa actioneze 20 de minute. Nu uitati gatul si decolteul. Sunt tot ale dvs.! Pentru un efect maxim, e bine sa stati cat mai linistite, eventual culcate pe spate sau intr-un fotoliu. Dar cel mai bine e sa stati cu masca pe fata in baie. Apa din cada umezeste aerul si obrazul se va simti minunat. Inlaturarea mastilor se face cu apa calduta, iar ultima limpezire cu apa rece, o vata inmuiata in sifon sau apa minerala.
Masca cu miez de caise - alegeti doua caise foarte bine coapte. Cojiti-le de pielita, taiati-le marunt si apoi striviti-le intr-un vas de sticla sau portelan (niciodata de metal). Amestecati miezul zdrobit cu doua-trei linguri de iaurt. Intindeti continutul pe obraz cu varful degetelor. Caisele sunt foarte bogate in vitamina A.
Masca cu suc de mar - curatati de coaja cateva mere de vara si radeti-le pe o razatoare de sticla sau din material plastic. Stoarceti pulpa fructului printr-un tifon. Ungeti-va cu sucul rezultat pe fata, pe sani si pe gat. Sucul marului da vigoare tesuturilor.
Masca cu pepene galben - este indicata mai ales in ingrijirea tenului uscat. Se unge fata in fiecare seara cu urmatorul amestec: apa distilata sau fiarta + lapte proaspat nefiert + suc de pepene - in cantitati egale (cate un paharel de tuica din fiecare) bine amestecate.
Masca cu piersici - se pregateste si se foloseste la fel ca masca cu caise.
Masti cu alimente
Branza de vaci cu banane
Curatati si zdrobiti o banana foarte bine coapta, pe care apoi amestecati-o cu trei linguri de branza proaspata si moale de vaci. Lasati-o 20 de minute sa ramana intinsa pe fata, pe gat si pe decolteu. Este indicata pentru tenurile uscate si delicate.
Branza de vaci cu miere de albine
Se aplica la fel ca masca cu banane. Dupa 20 de minute se spala cu multa apa calduta. Are un rol de improspatare a tenului. Este indicata mai ales in cazul tenurilor uscate si deshidratate.
Branza de vaci cu suc de morcovi sau de castraveti
Se baga in mixer un morcov crud sau doi-trei castraveti. Sucul obtinut se amesteca bine cu branza de vaci. Folositi procedeul descris mai sus. Sunt vizate tenurile grase, cu pori deschisi.
Masti cu galbenus de ou
Masti din coji de castravete
Substanta astringenta aflata in castravete se afla imediat sub coaja. Ea are efect puternic asupra tenului cu pori deschisi. Curatati un castravete in coji groase, pe care intindeti-le de-a lungul obrazului, una langa cealalta. Stati intinse pe pat, ca sa nu alunece. Peste ele, asezati un tifon umezit, iar deasupra un prosop umezit in apa calda. Compresele impiedica cojile sa alunece si sa se zvante, mentinandu-le umezeala. Altfel, absorb ele umezeala din obraz si nu e bine. Efectul mastii cu castraveti este tocmai acela de a hidrata fata si de a inchide porii.
Clubul dietelor de slabit
Tatiana Patitz
Un regim pentru toata viata
Are 40 de ani, e nemtoaica, masoara un metru optzeci si cantareste 58 de kg... Silueta ei perfecta si ochii mari si albastri au consacrat-o, nu doar ca regina a modei, ci si ca actrita de cinema. Din 1989, ea a parasit insa infernul din New York, pentru un mic colt de paradis pe plaja din Malibu, unde traieste inconjurata de caini si pisici, de pasari si de calul ei, Ford, cu care calareste prin vastele spatii californiene. "Vreme de ani de zile, viata mea a fost regizata de doua cuvinte: munca si iarasi munca. Acum, am chef sa traiesc." Activitatile ei favorite? Yoga si meditatia ("Daca nu fac o ora sau doua pe zi, ma simt stresata") si lungi plimbari in singuratate. In ce priveste forma fizica extraordinara pe care o etaleaza, secretele ei au fost dezvaluite intr-un interviu acordat revistei "Vogue": "De doua ori pe an fac o cura de doua saptamani, alcatuita din apa, ceaiuri de plante si sucuri de legume" ("postul de sanatate" prezentat si de noi). "Acest regim este necesar atat pentru silueta, cat si pentru curatirea sufletului. In rest, aplic trucul infailibil al inlocuirii alimentelor, care ma ajuta sa nu pun pe mine un gram in plus." De dragul dvs., il transcriem ad-litteram.
Inlocuiti la micul dejun painea alba cu paine neagra (graham, secara etc.).
Inlocuiti mezelurile cu branza de vaci amestecata cu cat mai multe verdeturi.
Sporiti zilnic portia de legume si micsorati-o pe aceea de carne.
Intre legume includeti si cartofii fierti, pentru ca nu ei sunt cei care ingrasa, ci sosurile care se pun alaturi.
Preferati orezul nedecorticat (complet) orezului decorticat.
O data pe saptamana mancati numai peste.
Inlocuiti prajiturile si ciocolata cu fructe proaspete.
Nu beti niciodata lichid in timpul mesei.
Important: Inlocuiti-va deprinderile alimentare treptat si porniti la drum cu ceea ce vi se pare cel mai usor. Noul regim adoptat va trebui sa fie pentru toata viata.