Despre mierea de albine...
• Naturala sau artificiala?
Pentru a afla, amestecati intr-un flacon inchis ermetic, 2 linguri de miere cu 5 linguri de alcool de 90 de grade. Scuturati energic, apoi lasati sa se odihneasca o ora. Mierea falsa va lasa pe fundul flaconului, un strat de amidon.
•Cum se conserva timp indelungat
Mierea rezista fara probleme daca vasele in care este tinuta sunt puse la adapost de lumina si umezeala. Daca observati ca apar bule de aer sau ca raspandeste un miros neplacut, aruncati-o. Inseamna ca mierea a fermentat.
• Daca tineti cura de slabit
Nu ezitati sa inlocuiti zaharul cu miere. 100 g miere = 310 calorii, in vreme ce 100 g zahar = 400 calorii.
•Daca suferiti de reumatism
Frecati locul dureros cu miere calda, obtinuta prin topirea usoara pe baie de aburi. Se foloseste miere solida. Aplicati deasupra un tifon.
•Daca suferiti de enurezie nocturna
•Bautura intaritoare
Puneti sa se topeasca pe baie de aburi 150 g miere cristalizata. Amestecati usor, iar cand s-a topit, adaugati putina apa, ca sa-si mentina fluiditatea. Intr-o carafa mare, puneti sucul de la trei lamai netratate, mierea topita si apa plata. Amestecati si serviti cu cuburi de gheata. Bautura va deveni si mai tonica, daca adaugati doi morcovi, o lamaie verde, un mar si inca 2 lingurite de miere.