Strabunica stie tot
•Masinile de tocat carne trebuie unse, inainte de intrebuintare, cu putin untdelemn. Oxizii de fier care vin in atingere cu carnea vor fi anihilati.
•Dopurile de pluta vechi si uzate nu trebuie aruncate. Inmuiate in petrol, servesc la aprinderea focului.
•Patru sute de grame de varza acra cruda mancate pe zi dau rezultate excelente in combaterea reumatismului, astmului si constipatiei.
•Constipatia se vindeca foarte bine cu un leac uitat: uleiul de ricin. O lingurita luata pe stomacul gol e mai eficienta decat multe medicamente.
•Daca nu aveti un cantar de bucatarie, luati-va dupa urmatoarele masuri:
• un paharel de vin - 1/8 litru
• o farfurie de supa adanca - 1/4 litru
• o ceasca de cafea - 100 g faina, 150 g gris, 150 g zahar
• o lingura cu varf - 25 g faina, 30 g zahar, 30 g gris, 30 g unt
• un ou proaspat - 50-60 grame
• un albus de ou - 30 grame
• o bucata de unt de marimea unui ou - 60-70 grame
Vinul de ceapa contra dropicei
(hidropizie, ascita)
Excesul de apa acumulat in organism trebuie eliminat. Pe langa calea oficiala, chirurgicala, exista un leac popular, practicat de taranii francezi din zona Provence: luati o sticla cu capacitatea de doi litri. Taiati ceapa alba in bucatele mici, cat sa ocupe un sfert din volumul recipientului. Turnati peste ceapa vin alb, pana la jumatatea sticlei, si lasati sa se macereze, agitand din cand in cand vasul. Se beau 3-4 paharele pe zi.