A sosit primavara, anotimpul pletelor batute de soare si vant. Ce e mai seducator decat o femeie invelita in bucle, ca Venus, frumoasa zeita a iubirii, nemurita de pictori si de poeti? Din pacate, pletele, la fel ca si zanele, sunt mai degraba povesti... In realitate - dupa cum ne informeaza statisticile -, doua femei din trei si-ar dori sa aiba un par mai frumos, mai bogat, mai voluminos. De ce? Pentru ca este un purtator de identitate. Gleznele groase le mai tupilezi sub o fusta cu poale lungi, soldurile prea expandate le ascunzi sub largimi de panzeturi, dar parul nu se preteaza la pacaleli. Iata de ce coaforii sunt pusi, primavara, la grea incercare, de clientele lor. Mai mult volum inseamna succesul asigurat. Si nu doar cand e vorba de dragoste. Femeile cu par frumos sau frumos aranjat emana mai multa incredere in sine, "dau bine" pe strada, acasa sau la birou. Specialistii spun ca parul este barometrul energetic al organismului si expresia starii sufletesti. Pe scurt, o gramada de avantaje, pe care aceiasi specialisti ne invata cum sa le dobandim. Trucurile pe care vi le propunem sunt furate direct de la ei.
*Tunsoarea in trepte - este marea gaselnita a stilistilor, pentru corectarea parului cu aspect mai modest. Lansata acum doi ani, a fost adoptata cu furie de majoritatea actritelor de la Hollywood, daruite din belsug cu talent, dar nu si cu belsug de plete... Taiate cam din dreptul urechii si pana la varful parului, treptele imprima miscare si mult volum. Indiferent ca veti recurge la bigudiuri sau veti purta parul drept, putin spray formativ, aplicat pe parul uscat doar pe jumatate cu foenul, va da rezultate uimitoare. Probati!
*Extensiile - deocamdata, pot sa beneficieze de ele doar femeile care locuiesc in orasele mari, dotate cu saloane moderne de coafat. Cu ajutorul unui aparat special, pe parul clientei se lipeste alt par, natural, care confera volum si lungime la cerere. Mesele se fixeaza la ceafa si lateral. Si acest truc se bucura de o trecere internationala.
*Lifting - un truc valabil doar pentru parul scurt. Dupa ce va spalati pe cap, cand parul este pe jumatate uscat (deci umed inca), ridicati-l, suvita de suvita in sus, prindeti-l la radacina cu un clips si dati-l cu fixativ. Dupa ce se usuca, pieptanati-l cu degetele.
* Smecherie cu foenul - a) Dupa ce va spalati pe cap, uscati-va parul cu foenul, tinandu-l cu o mana in sus .Aerul trebuie sa circule de la radacina spre varf. b) Lasati parul in jos si continuati sa-l uscati cu foenul, in vreme ce cu mana libera il afanati, ridicandu-l cu degetele, ca pe niste gramajoare de fan. c) Aplicati o spuma de coafat doar pe varfuri, dandu-i parului forma dorita.
*Tunsoarea-Bubi - un breton asimetric, parul taiat in trepte mari si intors in afara dau acestei coafuri multa miscare si bogatie. Parul scurt se aranjeaza mai usor ca cel lung, folosind degetele si putina spuma de coafat.
*Bretonul gigant - se taie de la jumatatea din fata a capului, cu lungimea intre gene si arcada sprancenei. Se pune umed pe o perie rotunda, catre interior. Se usuca cu foenul. Restul parului care ajunge pe umeri este taiat drept.
*Tunsoarea filata - parul lung, filat pe partile laterale, poate fi aranjat in multe feluri: fie uscat pur si simplu cu foenul, fie dat cu un spray coafant si aranjat catre interior sau exterior.
Dusmanii parului bogat, cu volum
*Sampoanele "doi in unul" (sampon + conditioner) contin, adesea, prea multe substante protectoare si parul subtire se face suvite si se lipeste pe cap.
*Excedentul de chimicale: permanentul si vopsitul practicate concomitent vatama structura firului. Cel mai bine e sa se renunte la una din proceduri si sa se faca pauze intre ele de cel putin doua luni. Atentie! Un permanent prea puternic poate sa vatame parul subtire, facandu-l poros. Urmarea: se rupe la periat sau pieptanat.
*Gumele folosite pentru coada de cal rup parul. In plus, cine poarta prea des aceasta coafura risca sa se pomeneasca intr-o zi cu petice de chelie. Radacina, fortata, se rupe.
* Baile exagerate de soare ataca pigmentii, uscand si tocind parul. Vara, folositi cosmetice pentru par, cu filtru de ultraviolete.
*Excesul de impachetari si masti pentru par il inmoaie si il turteste.
*Foenul prea fierbinte distruge stratul exterior al firului de par. Dupa ce va spalati, infasurati-va parul intr-un prosop absorbant si abia cand e pe jumatate zvantat folositi foenul.
* Nu va pieptanati cat parul e foarte ud. Firele se intind, isi pierd volumul sau chiar se rup.
Prietenii parului cu volum
1. Stimularea radacinilor parului prin masaj, practicat cu degetele pe toata calota, atat in timpul spalatului, cat si cand parul e uscat.
2. Suvitele deschise alternand cu cele inchise fac parul sa para mai bogat si mai aspru.
3. Uscatul parului fara foen, miscandu-l intruna cu degetele.
4. Produsele speciale pentru volum, aplicate pe parul umed.