Strabunica Stie Tot
•Legumele congelate (morcovi, cartofi, varza, spanac) isi redobandesc prospetimea initiala dupa o baie buna in apa sarata.
•Salata vestejita isi revine daca e inmuiata mai intai in apa calduta, apoi in apa rece.
•Uleiul folosit la prajit se curata perfect daca e trecut printr-un filtru de cafea.
•Heringii si alte soiuri de peste se desareaza, lasandu-i o jumatate de ora in lapte proaspat.
•Sosurile sarate in exces se pot desara asezand peste cratita respectiva o panza presarata cu faina.
•Sosul alb devine mai usor daca, inainte de a-l servi, incorporati in el un albus batut spuma.
•Laptele fiert nu mai da afara din oala daca, inainte de a-l fierbe, puneti pe fundul vasului o farfurioara asezata cu gura in jos.
•Carnea de vanat isi inteteste gustul specific daca, inainte de a o gati, ii injectati cu o seringa putin coniac.
•Feliile de jambon pastrate prea multa vreme in frigider au tendinta sa se intareasca. Inmuiati-le cateva minute in lapte, isi vor regasi supletea initiala.
•Mamaliga nu face cocoloase daca, inainte de a-l pune la fiert, stropiti malaiul cu apa rece.
•Clatitele nu se mai lipesc de tigaie, daca peste grasime se presara un praf de zahar.