Sfaturi pentru gospodine... - Ouale se pastreaza mult timp daca le ungem cu soric sau cu grasime.
- O coaja de ou spalata si gaurita cu un cui poate deveni o palnie ideala pentru sticle cu gatul stramt.
- Cele mai bune vase pentru gatit sunt cele din tuci, in care mancarea fierbe uniform si nu se prinde de fund.
- Cele mai bune vase pentru cuptor sunt cele din sticla incasabila (Jena), in care mancarea se poate pune direct pe masa si care se spala usor.
- Farfuriile spalate in apa fierbinte si limpezite tot in apa fierbinte se scurg si se usuca repede, fara sa le mai stergem.
- O gospodina adevarata are intotdeauna la indemana in bucatarie trei servete: unul pentru vase, unul pentru pahare (care sa nu lase scame) si unul pentru sters pe maini. Nu le amestecati si spalati-le imediat ce se murdaresc.
- Cratita de lapte nu trebuie folosita la gatit, ca sa nu prinda miros de mancare.
- Lingurile de lemn innegrite, folosite pentru gatit, se curata cu apa fierbinte si tix.
- Feroneria (clante, inchizatori, manere de sertare etc.) se curata perfect folosind o hartie subtire de glass-papier (smirghel) imbibata in petrol.
- Rugina iese si ea daca o frecam cu smirghel foarte fin, imbibat cu ulei de masa.
- Decorurile din fier vor straluci frumos daca le frecam cu cenusa amestecata cu cateva picaturi de untdelemn.Aurelia Cristea - Bucuresti)