Pentru amatorii de prajituri...
• Faina din care e preparat aluatul trebuie cernuta inainte de a se folosi. Coca iese mai frageda.
•Aluatul cu drojdie care nu creste trebuie intins din nou pe planseta, presarat cu putin praf de copt si framantat din nou.
•Aluatul creste frumos si uniform, daca praful de copt se cerne odata cu faina.
•Blaturile de tort se coc in forme unse numai pe fund. Ungerea peretilor laterali le face sa iasa strambe.
•Blaturile torturilor ce urmeaza sa fie glasate sau umplute cu crema trebuie preparate cu o zi inainte de a le umple si orna.
•Aluaturile fragede se pregatesc totdeauna cu ingredientele reci, tinute la frigider.
•Foietajele ies foarte bine cu unt fara apa, dar sunt la fel de bune daca se prepara cu osanza de porc netopita, data prin masina de tocat.
•Aluatul foietaj preparat cu osanza trebuie "dres" cu o cescuta de tuica si un pahar de vin alb, ca sa nu fie prea gras.
•Aluatul foietaj iese foarte bine daca este framantat de mai multe ori si tinut la frigider cate 20-30 de minute, intre rulari.
•Aluatul foietaj nu se mai framanta dupa ce a fost impaturit si nu i se mai adauga faina. Daca, totusi, ici-colo iese grasime si se lipeste de fundul de lemn, se presara faina, dar numai in acele locuri.
•Smochinele se conserva excelent daca sunt puse intr-o cutie de metal, alternand un rand de fructe cu un rand de foi de dafin. Fructele vor dobandi un gust delicios si vor tine mai mult (ultimul strat trebuie sa fie din foi de dafin).
Bocanu Florentina - str. Dealului nr. 28, Campina, jud. Prahova